צילום הופעות הינו צילום עם אתגרים לא פשוטים, שכן בצילום הופעות אין לנו שליטה על מה שקורה על הבמה, אנחנו לא יכולים לביים את המצולמים, אין לנו שליטה על התאורה המשתנה, ואין לנו גישה למקום ולזווית שממנה היינו רוצים לצלם. נשמע מסובך ובלתי אפשרי? לא כל כך, ואני מקווה שלאחר קריאת המאמר תוכלו גם אתם לצלם הופעות באיכות טובה. אולי אפילו כבר ביום רביעי, בהופעה של רדיוהד בפארק הירקון, מי שהולכים.
בצילום הופעות אי אפשר להתפשר על איכות הציוד. מי מכם שניסה לצלם הופעות במצלמת הסלולאר שלו או במצלמה עם עדשות רגילות – מן הסתם התאכזב מהתוצאות.
דיוניסוס תיאודורו- באולם עינן
קלייר בן דוד - צלילי סתיו 2015.
פבלו רוזנברג ובנו מיכאל - בהיכל התרבות מודיעין
תשע הדיברות לצילום מוצלח של הופעות:
1. כבו את הפלאש.
2. צלמו במצב צילום Manual שיאפשר לכם שליטה על מהירות התריס, מפתח הצמצם וה-ISO.
3. צלמו במפתחי צמצם גדולים (ערכים נמוכים).
4. צלמו במהירות תריס של לא פחות מ-1/125.
5. צלמו בערכי ISO גבוהים.
תחרות ריקודים סלוניים 2014 במרכז הספורט בבוכמן
קלייר בן דוד - צלילי סתיו 2015
"אנשי הארון" מחווה לכוורת בהיכל התרבות מודיעין
6. צלמו במצב של צילום רצף (סימן של מסגרת על מסגרת) שכן האומנים נעים על הבמה וכל צילום יפיק תוצאה שונה.
7. את מצב הפוקוס במצלמה העבירו למצב של "פוקוס עוקב" - Continues Auto Focus .
8. הימנעו מהכנסת אלמנטים מסיחי דעת על הבמה לתוך הפריים, כגון שלטי פרסומת וכדומה.
9. צלמו מספר תמונות ניסיון ושנו את ההגדרות בהתאם. שימו לב כי עליכם לתקן במהירות את ההגדרות לאחר ה-TEST הראשון, שכן ההופעה... רצה וממשיכה. אם לא תגיבו מהר – תפספסו את הסצנה שרציתם לצלם.
דיוניסוס תיאודורו, הזמר ונגן הבוזוקי - בהופעה באולם עינן.
קטרינה ריי - בהופעה במסגרת פסטיבל צלילי סתיו.
שמעון פרנס וניצה טרמין בהופעה בענבה
לצילום הופעות נעדיף להשתמש בעדשות עם מפתח צמצם גדול (2.8, 1.8, 1.4) ונשתמש במצלמות שמאפשרות לנו צילום ב-ISO גבוה ללא רעשים. מהירות התריס תהיה לפחות 1/125 - זאת על מנת לקבל תמונה קפואה ולא מרוחה של האובייקטים המופיעים על הבמה – בין אם זה מופע מחול, מופע של להקה או של הצגה.
אחת הבעיות בה תתקלו בצילום הופעות ב--ISO גבוה, הינה רמת הרעש בתמונה. ניתן להפחית את הרעשים (במידה מסוימת) באחת מתוכנות העריכה (לייטרום ועוד), וזה בוודאי עדיף על צילום ב-ISO נמוך שיקנה לנו תמונה נקייה מרעשים אך מטושטשת.
זווית הצילום והמיקום שלכם חשובים מאוד, שכן לעתים תרצו תמונה בה רואים רק את הסולן, לעתים את כל הלהקה ולעתים רק את המתופף מאחור.
אם אתם מצלמים נגנים, היזהרו שלא לחתוך את כלי הנגינה (גיטרה, צ'לו ועוד).
לא להפעיל פלאש!
בצילום הופעות אין להפעיל את הפלאש. לפלאש אין שום השפעה על התאורה שמאירה את האמנים המופיעים. יתרה מזו, אם תצלמו עם פלאש, מד האור במצלמה יגרום לכך שהבמה תתקבל חשוכה. בוודאי שאין לצלם במצב אוטומטי של המצלמה, שכן במצב זה, הפלאש יבזיק אוטומטית ויגרום לכך שהבמה תתקבל חשוכה. המצלמה לא יודעת שמה שמעניין אותנו נמצא רחוק כל כך, היא תחליט להכניס פחות אור - וככה נקבל במה חשוכה.
אם אין בידכם מצלמה מקצועית, חפשו את האופציה של צילום פורטרט בלילה ללא פלאש. במצב זה המצלמה תנסה להגדיר את נתוני הצילם המיטביים לצילום סצנות מעין אלו.לעתים נדרשת סבלנות לא מעטה, שכן הרבה פעמים נצטרך לנצל את הרגע בו הספוטים/פרוז'קטורים יאירו על האמן המצולם.
עקב תאורה משתנה על הבמה, חוסר תאורה מספקת ותנועת המופיעים על הבמה – עלול להיווצר מצב בו המצלמה לא תצליח להתפקס אוטומטית על האובייקט המצולם, ולכן במקרה של חוסר או בריחת פוקוס - מומלץ לצלם עם פוקוס ידני.
אשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה בטלפון 053-7738917
http://www.yosi-photo.com/ - אתר הבית
http://www.facebook.com/wunschool - פייסבוק
אקורדיוניסט בהופעה של פרנס וניצן טרמין
אילנה כץ - בערב שירה בציבור באולם עינן
מופע מחווה לשירי אריק איינשטיין בפארק הדגים
[email protected]
אריה | 12:51 17.11.19