היום במדור נלמד להיות קצת לא שגרתיים ונכין פיצוחים חצופים, למה? כי הפיצוחים האלה הולכים לבלבל אתכם, פעם מלוח, פעם מתוק, פעם חריף ופעם הכל ביחד! אז מסתבר שאגוזים לא בהכרח משעממים ואפשר גם לגרום להם להיות מעניינים ומפתיעים.

התערובת של הציפוי הוא בניחוח אמריקאי מגניב- חריף, מלוח, מתוק שבהתחלה חלקכם יעקמו גבה אבל מהר מאוד יתאהבו. הולך מצויין עם בירה, אחלה נשנוש,  חטיף בעל ערכים תזונתיים טובים יותר מבמבה או ביסלי ואפילו יותר בריא מהפיצוחים שתקנו בפיצוציות. כי אתם יכולים לקבוע כמה מלח, כמה סוכר ואיזה אגוז לשים.
רוצים לא חריף, רוצים מעושן? תחליפו את הצ'ילי לפפריקה מעושנת וקצת כמון, ותקבלו משהו אחר לגמרי.

רוצים רק מתוק? קחו מייפל יחד עם סוכר דמררה תעטפו את האגוזים ותצרו קרמל מהיר וקראנצ'י בלי להסתבך עם טמפרטורות וקרמל יבש ושריפת סירים.
יש משחק הערב.. קדימה למטבח להכין נשנוש מגניב ולהזמין את כל החבר'ה. (מומלץ להכין כמות גדולה כבר מראש, זה נעלם עוד לפני המחצית)

מצרכים

3 כוסות של אגוזים - לפי בחירה: אגוזי מלך, לוז, שקדים, קשיו....
1/4 כוס מייפל
כפית צ'ילי גרוס (שבבים)
כף מלח גס

הכלים שצריך

תנור או אובן טוסטר
כוס מדידה
נייר אפייה

אופן ההכנה

1. מחממים תנור על 200 מעלות במצב טורבו.
2. שמים על תבנית התנור נייר אפיה ומעליו מפזרים את האגוזים בלבד, את התבנית שמים בשלב הכי עליון ואופים עד שהאגוזים מתחילים להבריק, הקליפה קצת מתפצחת, בערך 8 דקות..
3. מוציאים מהתנור ומקררים מעט.
4. לוקחים מייפל, עוטפים את כל האגוזים.

5. מפזרים בחופשיות צ'ילי ומלח 
6. מכניסים לעוד אפייה של 10 דקות, אך הפעם התנור יורד ל-180 מעלות והתבנית במרכז התנור.

7. מקררים לחלוטין לפני אכילה. הקרמל יתגבש והאגוזים יחזרו להיות קראנצ'ים.

טיפ של מומחה שמבזולי

אגוזים מומלץ לשמור בקירור, בעיקר בעונת הקיץ. אך בגלל הלחות שבמקפיא הם מאבדים את המרקם שלהם ופחות כיף לאכול אותם. אז מה שעושים הוא קלייה חוזרת, מחממים תנור על חום של 170 מעלות ואופים את האגוזים כ-10 דקות.