השבוע במדור לכבוד אווירת החג שכולנו כבר מרגישים בה, מדור מתוק במיוחד שיעשה רעש בכל העיר...משלוח מנות בצורת אוזן המן שכולו משוקולד. זה הולך להיות המשלוח מנות שהילד שלכם יתחרט שהוא צריך להחליף אותו עם ילד אחר. ממש כמו שמכינים אוזן המן קטנה הפעם נכין אוזן אמן ענקית משוקולד שנקשט עם ברכה אכילה גם כן. צריך סבלנות ויצירתיות אבל באמת שזה שווה כל מאמץ. אז אחרי שהשקעתם בתחפושת, קטן עליכם להשקיע גם במשלוח מנות זה הזמן להתחיל להתלכלך בשוקולד וכמה שיותרר יותר טוב. חג פורים שמח ומתוק.

המצרכים

350 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות (אפשר גם להחליף בלבן או חלב אבל הכי קל להתחיל במריר), מעט בצק סוכר בצבע שבוחרים (לא חובה), מלא הפתעות שוקולדים ומתנות. 

הכלים 

קערה להמסת השוקולד, פלטה משופעת, משטח סיליקון או נייר אפייר (משטח סיליקון עדיף), תבנית, סרגל (מומלץ), סכין , לקקן, שקית זילוף/ שקית סנדוויץ.

אופן ההכנה

1. במיקרו ממיסים את השוקולד בפולסים של 30 שניות בכל פעם. תהליך זה חשוב כדי לא לשרוף את השוקולד, במיוחד שממיסים אותו במיקרו. לאחר שלושים שניות ראשונות זה יראה כאילו לא קרה כלום, אך בשלושים שניות הבאות כבר תראו שינוי. חשוב לערבב בין כל פעם. השוקולד המומסים והחם ימיס את הגושים.

אם נפעיל את המיקרו על דקה החום יהיה לא שווה כלפי כל המסה וחלק יכול להישרף וחלק לא ימס אפילו. לאחר מכן נבדוק שהשוקולד לא חם מדיי בשיטה הכי טעימה שאפשר- עם האצבע. השוקולד צריך להיות נעים למגע. אם הוא חם מדיי אז "משחקים איתו" מה זה אומר? בעזרת לקקן נערבב מדפנות הקערה למרכז. מרכז החום הוא במרכז הקערה והדפנות הן האיזור שיתקרר מהר יותר.

חשוב לא להקציף את השוקולד כי אנחנו לא רוצים אוויר בשוקולד. תהליך זה הוא התחיל הכי קרוב לתהליך הטמפרור (ראו באיפ השמבזולי במה מדובר). שהוא להגיע לחום נכון של השוקולד מהלי להרוס אותו.

2.  לשקית הזילוף נעביר מעט שוקולד מומס להמשך התהליך.
3. על משטח סיליקון,  משטחים בעזרת פלטה לצורת עיגול בקוטר של 30 ס"מ. עכשיו אנחנו עושים כמו באוזן אמן רגילה, אנחנו מהעיגול צריכים להוציא משולש, ושלושה "חצאי עיגול".
4. מכניסים לקירור למקרר עד התקשות. 
5. בעזרת השוקולד המומס ששמרנו בשקית זילוף נחבר את החלקים. בעצם אנחנו יוצרים פה אוזן המן. אפשר להיעזר בכדור של נייר כסף רק כדי שיוכל להתייצב. בגלל שהחלקים יצאו מקירור השוקולד יתקשה מהר יותר.

6. מעבירים לקירור להתייצבות מלאה.
7. בצק סוכר- אני אוהבת לקשט מעט את אוזן ההמן. הרי הבנו כבר שהיא משהו מיוחד אז עד הסוף. אני אוהבת ליצור נקניק דק מהבצק סוכר, לחתוך חתיכות לפי האותיות אותם אני כותבת,  לעצב ולהדביק לאוזן ההמן עם מעט שוקולד מהשקית זילוף. אפשר להחליף בשוקולד לבן אם לא אוהבים.

8. עכשיו החלק הכיפי באמת, ממלאים בים של שוקולדים, הפתעות, רעשנים, אוזני המן אמיתיות ומה לא.. פשוט התפרע.
9.עוטפים בנייר צלופן ומפנקים את החברים.

טיפ שמבזולי

תהליך הטמפרור - אז כמו השם שלו זה המטרה שלו,  הגעה לטמפרטורה נכונה של השוקולד ובכך להבטיח מספר מטרות:

1. נבטיח שהשוקולד לא יגיע לטמפרטורת של שריפה.
2. השוקולד מורכב בין היתר משומן, ברגע שמטמפררים אנחנו מבטיחים אמולסיה אחידה של שומן בכל השוקולד, אם לא נראה פסים לבנים בשוקולד (יוצא לנו לראות את זה בשוקולדים זולים). לתופעה זו קוראים "פריחה מאוחרת" ולמה? כי את ההתפרקות אנחנו לא רואים שהשוקולד חם. רק כשהוא יתקרר.
3. חוץ משומן, בשוקולד יש גם סוכר. ברגע שלא נטמפרר כראוי יתחיל תהליך של "קריסטליזציה" בשוקולד. תהליך שבו סוכרים מתגבשים לקריסטלים. 
4. ברגע שנטמפרר נבטיח חיי מדף ארוכים יותר לשוקולד, הודות למטרות שהעלנו מעל.