המתכון הזה התחיל ממסע שורשים: אמא סיפרה שסבתא שלה הייתה אופה עוגה עם שטרוייזל מעל והנה הצד הפולני יצא ממנה בזה הרגע. אני כמו ילדה טובה מיד פתחתי גוגל את האינטרנט וחיפשתי מה זה לכל השדים והרוחות "שטרוייזל". כמובו שגוגל כמעט העיף אותי ליציע, אבל רק בזכות אלוף הקודניטורים הנס ברטלה (שאם לא שמעתם עליו אז יש פה בעיה!) הבנתי ששטרוייזל זה בעצם הקראמבל של מרכז אירופה.

אז הכנתי את המתכון האהוב של עוגת הווניל ובמקביל גם את בצק העוגיות שלי המשודרג באקסטרה קינמון, בניתי שתי קומות והן כבר הסכימו להיות חברות בתנור. וזה כל הקסם. אולי העוגה צריכה להיות העוגה הקסומה? תנסו ותחליטו.

מצרכים לשכבת העוגה

1 ½ כוסות קמח תופח
¾ כוס סוכר
חבילה 1 של אינסטנט פודינג וניל
3  ביצים
גביע אחד של יוגורט בטעם טבעי או וניל
כוס שמן

לשכבת השטרוייזל

100 גרם קמח לבן
85  גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
100 גרם סוכר לבן
סוכר וניל
כפית קינמון
קורט מלח.

כלים

קערה לערבוב, מטרפה, 2 תבניות אינגליש קייק

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל- 170 מעלות.

2. מערבבים את חומרי העוגה היבשים: את הקמח התופח, סוכר. אינסטנט פודינג.

3. בנפרד מערבבים את חומרי העוגה הרטובים: הביצים, היוגורט והשמן.

4. מערבבים את המסה הרטובה והמסה היבשה ביחד ומערבבים עד שאין גושים.

5. בקערה נפרדת שמים את כל חומרי השטרוייזל (הקרמבל) ומפוררים עד קבלת בצק פירורי עם פירורים אחידים כשהחמאה רכה ועטפה את כל הבצק. 

6. משמנים שתי תבניות של אינגליש שייק, מוזגים את תערובת העוגה לשתי התבניות ומיד לאחר מכן מפזרים שכבה עבה ונדיבה במיוחד של שטרוייזל.  

7. כאן אפשר לשים לפני שכבת השטרוייזל שלוליות של ריבה, שוקולד או לאחד לשכבת השטרוייזל קוקוס או אגוזים קצוצים.

8. מכניסים לאפייה של 35 דקות. או עד ששיפוד יוצא יבש עם פירורים לחים מסביבו.

9. מצננים את העוגה לחלוטין. בנתיים מכינים שתייה חמה,  מנשנשים קראמבל מבלי שאף אחד קולט ואז כבר פרוסת עוגה כמו שצריך.

טיפ שמבזולי

הפעם אני רוצה להמליץ על משקל חשמלי למטבח. מבחינתי זה מצרך חובה לכל מטבח שאופים בו ומבשלים בו. זה מדוייק, זה קל,  פחות מלכלך והרבה יותר כיפי..