מרק הבטטה הזה הוא הסמל של החורף בבית משפחת ביבי. מהרגע שאמא מריחה את הגשם הראשון, עולה כבר הבקשה למרק המפנק הזה. יש לו מרקם קרמי חלק בזכות הבטטה יחד עם השמנת ואז באים התבלינים שמקפיצים את כל העסק בטעמים חריפים וחמים ולוקחים את המרק למחוזות אחרים. המרק הזה די מהיר, בחורף לא שומרים על המשקל כי הולכים עם בגדים גדולים אז לא תקף פה "זה משמין כל השמנת", אז תירוצים אין לכם. קדימה למטבח!!

מצרכים

2 בטטות גדולות
2 בצלים קטנים
3 שיני שום
כף קארי הודי
כף מלח
1/4 כף פלפל שחור
כף פפריקה מעושנת
1/4 כף צ'ילי גרוס (שבבי צ'ילי מיובשים) כמות לטעמכם האישי.
1 מיכל שמנת מתוקה 15% שומן
שמן זית מעורב יחד עם שמן קנולה לטיגון.

כלים 

סכין חדה, סיר, כף עץ, לנדר מוט, מסננת

אופן ההכנה

1. מקלפים את הבטטות והבצלים וחותכים לקוביות בינוניות.
2. את השום מקלפים ופורסים לפרוסות.
3. בסיר מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שהוא זהוב.
4.מוסיפים את הבטטה והשום. מטגנים על אש נמוכה במשך 5 דקות
5. מוסיפים את התבלינים ומטגנים גם אותם. הטיגון של התבלינים פותח את הטעמים ומחזק אותם. כמות התבלינים גדולה מהרגיל בגלל שאנחנו לא משתמשים במי הבישול. רק בתהליך הבישול הירקות סופגים את הטעמים.

6. מוסיפים את מים עד שהבטטה מכוסה ומפלס המים מעל הבטטות.
7.מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה.
8. אחרי שהמים רתחו, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהבטטות רכות מאוד.
9. מוציאים חצי כוס ממי הבישול ומסננים את הבטטות.
10. מחזירים את המים ששמרנו בצד ובעזרת בלנדר מוט טוחנים לחלוטין את הירקות.
11. מוסיפים את השמנת ומחזירים לאש נמוכה מערבבים וטועמים. 
12. תיקונים ושיפורים: אם המרק סמיך מדיי, מוסיפים מים (חדשים, לא מתובלים) משפרים טעמים.

טיפ שמבזולי

הכנתם רוטב לפסטה? נשאר לכם מרק? אל תקפיאו כגוש אחד. קחו כוסות שתייה חד פעמיות, חלקו את הנוזל לכמויות לפי בחירתכם וחממו בקלות לפי רצון. ככה תקלו על החימום לפי כמות, תשמרו על טריות וזמינות לאורך זמן. משל- מרק עוף מצויין לבסיסים לתבשילים רבים כמו ריזוטו לדוגמא, יותר בריא מאבקת עוף קנויה ומעשיר את טעם המנה.