בראוניז בתכלס זה עוגת שוקולד נמוכה דחוסה אקסטרה שוקולדית עם טעם אגוזי בגלל האגוזי מלך שהוספנו מעל  ונהיו קראנצים וטעימים במהלך האפייה.  אפשר לשחק עם הבראוניז גם בטעמים שלו.. פעם לשים שוקולד לבן, פעם כדורי בצק עוגיות (שוקולד צ'יפס מגניב), אגוזים, ממרח לוטוס.. או אפילו נקי. אני בחרתי אגוזי מלך ולציפוי אקסטרה שוקולדי הוספתי נוטלה. שלא יחסר.  

מרכיבים
4 חלבונים
6 חלמונים
½ כוס קמח לבן
½ כוס קקאו
כוס סוכר
200 גרם שוקולד מריר 
150 גרם חמאה 
מעט מלח
תוספות שאני בחרתי: נוטלה ואגוזים מלך. לגמרי לבחירתכם.
כלים

מיקסר, מיקרו להמסה של השוקולד והחמאה, תנור

אופן ההכנה

1. מחממים תנור על 180 מעלות.
2. במיקסר עם וו מקצף שמים את החלבונים ובהדרגה מוסיפים את הסוכר תוך כדי הקצפה. עד קבלת קצף תפוח חלק ומבריק.
3. בקערה נפרדת שוברים את השוקולד המריר לקוביות ואת החמאה וממירים במיקרו בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.
4. את החלמונים שלנו מוסיפים אחד אחרי השני לשוקולד והחמאה המומסים. חשוב לערבב כל הזמן אחרת הביצה תתבטל מחום השוקולד. 
5. בזילוף דק מוסיפים את מסת השוקולד לקצף הביצים. תוך כדי שהביקור עדיין ממשיך בפעילות נמוכה. כמו קיפול.

6. לוקחים את החומרים היבשים  ובהדרגה מוסיפים פנימה. 

7. מעבירים לתבנית בינונית. מוסיפים את התוספות (אני שמתי אגוזים) ומכניסים לתנור ל-15 דקות עד שהעוגה מוכנה.
8. מוציאים את העוגה מזלפים מעל נוטלה כל עוד העוגה חמה.

טיפ שמבזולי

מלח באפיית מתכוני שוקולד הוא הכרחי. המלח מאזן מתיקות ומעשיר את טעם השוקולד. הוא מפתיע מאוד וזה נחמד אפילו לשים מלח גס שיהיה כמו הפתעות קטנות בתוך העוגה או העוגיות.