תקופת החגים מסתיימת עוד כמה ימים: אולם כולם מבשלים,  אופים ואיך לא, בכמויות. שלא יחסר. ולפני שמסיימים את השאריות מגיע כבר מחר עוד חג וצריך כבר להכין אוכל חדש. אז מה אפשר לעשות עם העוגה שנשארה מחג ראשון לחג שני? כדורי שוקולד טעימים ורכים במיוחד והחלק הכי מיוחד בהם הוא שבכל פעם אפשר לשים עוגה אחרת והכדורים יצאו בטעמים שונים. עוגת בננה, עוגת וניל, עוגת תפוזים כל אחת תתן טעם אחר ותגוון את הטעם. זה כיף, זה קל, וזה ממש מומלץ לפעילות עם הילדים.

מצרכים

1. 250 גרם עוגה יבשה (אני השתמשתי בשוקולד)
2. 200 גרם שוקולד מריר
3. 200 גרם ממרח שוקולד שאוהבים
4. כוס חלב
5. 250 גרם ביסקוויטים
6. סוכריות צבעוניות וקוקוס לגלגול הכדורים

הכלים

קערה רחבה לערבוב, מעריך ושקית ומערכת הבסקוויטים, קערות קטנות לתוספות הגלגול, מיקרו להמסה של השוקולד

אופן ההכנה

1. שמים בקערה עמידה למיקרו את החלב ושוקולד המריר. ממיסים בפולסים עד המסה כוללת. נוצר רוטב דליל יחסית, זו המטרה. העוגה יבשה מאוד והיא תספוג את הנוזלים.

2. מוסיפים לקערה את ממרח השוקולד ובוחשים.

3. מפוררים בקערה גדולה את העוגה היבשה ושופכים מעל את הרוטב שוקולד שהכנו.שמים בצד לספיגה.

4. שמים בשקית סופר את הבסקוויטים ומועכים עם מערוך. הכי פשוט. עד קבלת אבקה עם מעט שברים קטנים של עוגיות.

5. מוסיפים את העוגיות לעיסה של העוגה ומערבבים. יכול להיות שהעיסה תהיה רכה מאוד. זו המטרה. אנחנו רוצים כדורי שוקולד רכים ועדינים.

6. מקררים עד התייצבות.

7. מכדררים כדורים קטנים, עוטפים בציפויים שמתאימים לנו.

8. שומרים בקירור או הקפאה לפי עדפה אישית.

טיפ שמבזולי

התחלתי לאפות בגיל 10. זה גיל מצויין לתת לילדים להבין מה הטעם שלהם ולהבין שהם כבר בוגרים ויכולים לנסות ולהבין את הטעם האישי שלהם בעצמם. אז הטיפ הפעם הוא לתת לילדים מרחב במטבח. זו תרפיה ודרך מעולה להכיר את עצמם ולהרחיב ידע. תנו להם להתלכלך, תנו להם לנסות, לטעום ואפילו לטעות. תלמדו אותם רק אם מנסים מצליחים וחשוב לשמור על התמדה ותמיד למשיך. הבנה לחיים דרך המטבח. אוכל הוא לא רק להזנה וסיפוק רגעי, הוא גם אומנות וביטוי עצמי