ריבת לימונים

המרירות הקלה של קליפת הלימון וחמיצות הפרי מאזנים בצורה מושלמת את מתיקות הסוכר ויוצרים יחד מרקחת טעימה. 

 

מצרכים 

(800 גרם ריבה בערך)

1 ק"ג לימונים צהובים עם הקליפה הדקה

1 ק"ג סוכר

2 כוסות מים

אופן ההכנה

  • פורסים את הלימונים עם הקליפה שנותרה  לפרוסות בעובי של כ-5 מ"מ. מוציאים את הגרעינים מהלימונים ושומרים אותם בצד. צוררים את הגרעינים בשקית בד קטנה או במסננת תה סגורה. 
    בכמה פעימות במעבד מזון קוצצים את הלימונים לפיסות קטנות (אך לא למשחה). שמים בסיר את הלימונים הקצוצים, הסוכר, המים והשקית עם גרעיני הלימון (הפקטין הרב שבגרעינים מסייע לקרישת הריבה). 
  • מביאים לרתיחה קלה ביותר ומבשלים, ללא מכסה, עד שהריבה מגיעה לסמיכות הרצויה (כשעה). כדי לבדוק את הסמיכות מניחים בתחילת הבישול צלוחית במקפיא. מעבירים כפית מהריבה לצלוחית הקפואה ומחזירים למקפיא ל-2-3 דקות. כשהריבה קרה בודקים באצבע שהיא נקרשה ואינה נוזלית עוד.
  • מעבירים את הריבה בעודה חמה לצנצנות מעוקרות (צנצנות שעברו הרתחה במים). אם נוצר ואקום בצנצנת והיא עוקרה כראוי, הריבה אמורה להחזיק מעמד לפחות שנתיים.

 

טיפלא תמיד יש לימונים יפים בשווקים! לכן - גרדו ושמרו את הקליפה הצהובה (ללא הלבן), ואחסנו בהקפאה. אני תמיד מחלקת ל-2 קופסאות. באחד מהם אני מוסיפה מלח ובשני סוכר.

 

פאי לימון חמוץ מתוק ומטריף

תבנית בקוטר 24 ס"מ

לבצק

2 חלמונים

200 גרם חמאה

100 גרם סוכר

300 גרם קמח

1 כפית קליפת תפוז מגורדת

קורט מלח

1/2 כפית תמצית וניל משובחת

למלית

80 מ"ל מיץ לימון

85 גרם סוכר דק

30 גרם חמאה

200 מ"ל מים

קליפת לימון מגורדת

60 מ"ל מים קרים

1 חלמון ביצה

30 גרם קורנפלור

למרנג

3 חלבונים

100 גרם סוכר

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס. 
  • מכינים את הבצק: מניחים במעבד מזון את החלמונים, החמאה והסוכר, ומפעילים עד שמתקבל מרקם אחיד. מוסיפים את הקמח ומפעילים רק עד שהבצק מתאחד. 
  • מוציאים ממעבד המזון, לשים לצורת כדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים למשך שעה. 
  • משמנים את התבנית, מרפדים בשכבה דקה של בצק (1/2 סנטימטר בערך), מכניסים לקירור במקפיא למשך כ-1/2 שעה. 
  • אופים את הבסיס עד שהבצק משחים. 
  • מכינים את המלית: מניחים בסיר את מיץ הלימון, קליפת הלימון, מים, סוכר וחמאה, ומחממים עד לרתיחה. 
  • מניחים בקערה נפרדת את החלמון, הקורנפלור והמים, וטורפים עם מטרפה עד שנוצרת בלילה חלקה. 
  • שופכים את הבלילה אל הסיר תוך כדי בחישה, עד שהקרם מסמיך. 
  • מורידים מהאש ושופכים מיד על הקלתית. מניחים בצד להתקרר. 


הכנת גבעות המרנג 

1. מניחים בסיר כפול את החלבונים והסוכר עד לחימום והמסת כל הסוכר. מקציפים את התערובת במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף יציב ביותר. 

2. מזלפים את המרנג על הקרם כגבעות קטנות (ניתן גם למרוח את המרנג). 

3. מכוונים את התנור על גריל לחום גבוה של 250 מעלות צלזיוס כדי שהשכבה העליונה של המרנג תשחים, ומכניסים את הפאי ל-2-3 דקות.

לקישוט לימון מזוזגשטפו את הלימון ויבשו אותו. בעזרת סכין צרו חריצים עמוקים בצורת כתר. פשוט ויפה!