כשיש לנו זמן פנוי אנחנו נוסעות אליה, לירושלים שלנו. נושמות את האויר שלה, מטיילות בסימטאותיה המסתוריות. ירושלים היא שוק. שוק של רוכלים, טעמים, תרבות, עדות וקיבוץ גלויות. ואנחנו מחפשות דווקא את המסעדות הלא מוכרות. האותנטיות.. וכך הגענו אליה, אל העוגייה שלנו.
באחד מהטיולים בירושלים נחשפנו לעוגיה מופלאה העונה לשם "אירושקי". אומנם האירשקו היא עוגייה שהגיעה אלינו היישר מרוסיה, אבל בשבילנו היא ירושלים: עוגיית בצק פריך ועדין 'המתבשלת' במחבת שקעים מיוחדת על הגז, עוגייה בצורת אגוז במקור והמילוי שלה? ממכר! ריבת חלב, אגוזים ושברי בצק פריך.
עוגיות אירושקי
מצרכים
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
3 כוסות קמח תופח
1/4 כפית מלח
200 גרם חמאה
2 כפות תמצית וניל
ספריי שמן
מילוי
ריבת חלב
150 גרם אגוזי מלך
פירורי עוגיות שנותרו.
אופן הכנה
ממיסים חמאה ומוסיפים את הסוכר (או אבקת הסוכר). ומקציפים 2-3 דקות.
מוסיפים קורט מלח וממשיכים להקציף.
ביצים, תמצית וניל וקמח ולשים לבצק רך ולא דביק.
בשלב הזה מומלץ לשים במנוחה במקרר להתייצבות.
יוצרים כדורים קטנים בגודל אגוז ושמים בתבנית או צלחת.
מחממים מחבת אירושקי* ומניחים בפנים את כדורי הבצק. סוגרים את המחבת עם מכסה.
מניחים על להבה בינונית במשך 2-3 עד שהעוגיות מזהיבו כך. מכינים את שאר העוגיות (כ-40)
הכנת המילוי
מערבבים את ריבת החלב, אגוזי המלך הקצוצים ושאריות העוגיות שונתרו לכם (פוררו אותם).
ממלאים ומרכיבים את העוגיות אחת על השניה.
*השמועות אומרות שניתן למצוא את ה"מחבת אירושקי" בשווקי רמלה.
מעורב ירושלמי
מעורב ירושלמי הוא אכל הנולד בסוף שנות ה-60 בירושלמים ברחוב אגריפס בסטקייה אחת סמוך לשוק מחנה יהודה.
מעורב ירולמי למעשה הוא מיקס בשרים, תערובת תבלינים ריחנית. רצוי להוסיף מעט שמן לתערובת.
להגיש באהבה..
מצרכים
רבע ק"ג כבד עוף
רבע ק"ג טחול עוף
רבע ק"ג לבבות הודו מחולקות ל-4 ונקיות משומן
חצי ק"ג חזה עוף חתוך לקוביות ונקי מגידים
אם אוהבים רבע ק"ג אשכים של הודו.
3 בצלים יבשים גדולים חתוכים לקוביות
4 פטריות גדולות חתוכות לפרוסות
רבע כוס שמן לטיגון
כפית תבלין עוף
כפית תבלין "על האש"
כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
אופן ההכנה
ראשית יש לטגן את הבצל.
להוסיף את הפטריות ולטגן.
להוסיף את כל חלקי הבשר והתבלינים ולטגן כ 10 דקות.
* להגיש עם:
- אורז, פירה או צ’יפס.