רגע לפני ראש השנה הנה מתכון מנצח של מושט פיקנטי ותפוח אדמה  ברוטב שמנת לבן ואצילי. 

מושט פיקנטי

דג מושט- להשרות במלח ולימון כרבע שעה. לשטוף היטב ולסנן.
לקלף 4 שיני שום- לחתוך לפרוסות 
גמבה 1- לחתוך לרבעים. לאוהבי החריף ניתן להוסיף חצי פלפל..בבקשה לא להזיע
עגבנייה 1- לחתוך לפרוסות


אופן ההכנה :


בסיר רחב לטגן פלפל, עגבנייה ושום (לפקוח עין שלא נשרף..)
כף גדולה של פפריקה
1/2 כפית כרכום
קורט פלפל שחור
1 כף אבקת מרק פרווה 
להוסיף מים רותחים 1.5 לכמות של 4-5 דגים.
לבדוק עם חסר מלח 
לקצוץ חצי חבילת כוסברא...
להכניס את הדג לסיר בצורה מסודרת שהעור כלפי מטה 
לבשל על אש נמוכה כרבע שעה...
אם חסר מעט מים ניתן להוסיף.
חשוב! לקנות חלה– הולכת טוב עם הדג.

פסטה ברוטב בשאמל

אז מה ההבדל בין רוטב בשאמל לרוטב אלפרדו? יודעים? הרוטב הזה הוא אביר הרטבים הלבנים מבחינתו.. ואנחנו עובדות איתו המון במטבח הפרטי שלנו וגם בעיסקי. הוא רוטב שמנת לבן ואצילי... נחשב למעט פחות טעים מרוטב אלפרדו שכולו שמנת, חמאה וגבינות משובחות, אבל היי, מהעם המצפון? ואנחנו הרי מתחילים דיאטה, לאהרוטב שלנו בבסיסו הוא רביכה (שמנת וקמח ביחס של 1:2 לטובת החמאה כמובן חחח) ועדיין, ההסמכה שלו היא לא מגבינות ומאחוז שומן גבוה, אלא מהקמח בעיקר.. 

למתכון:

 100 גרם חמאה
2 שיני שום כתושות
3 כפות קמח
4 כוסות חלב
1 מיכל שמנת לבישול
סלסלת פטריות טריות
מלח
אגוז מוסקט לטעם
.

אופן ההכנה:
ממיסים החמאה בסיר קטן ביחד עם השום, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד ספיגה על להבה קטנה ונמוכה, חשוב שהקמח לא ישחים כדי שהרוטב ישאר לבן..
לאחר שהקמח נספג זה למעשה הרביכה, מוספים את החלב ומערבבים בעזרת מטרפה היטב, מביאים לרתיחה ומתבלים כלבבכם.
להוסיף את השמנת לבישול.
מומלץ להקפיץ את הפטריות ואז להוסיף לרוטב.