תל אביב היא עיר צבעונית ומלאה במגוון רחב של אנשים מכל הצבעים והתרבויות. היא  עיר מבורכת במסעדות מיוחדות עם הרבה נשמה שעוברות מאב לבן ומאם לבתה: בלקניות, ערביות, פרסיות וכל מה שרק עולה בדעתכם. מכל מסעדה עולים ניחוחות שונים, צבעים שונים וכמובן טעמים ומאכלים שונים. גם בעיר שאינה הולכת לישון יש מקום למטבח הגרוזיני או הגיאורגי בשמו העדכני. הנה שני מתכונים גיאוגרגיים מנצחים.

חינקלי – כיסונים מגאורגיה

המצרכים
לבצק
חצי ק"ג קמח
ביצה אחת גדולה
מעט מלח
כוס מים (לא לשפוך בבת אחת)



למלית:
חצי ק"ג בשר טחון, אפשר ורצוי שיהיה מעורבב עם קצת בשר כבש או שומן כבש
חופן קטן של כוסברה קצוצה דק
שן אחת או שתיים של שום - כתוש
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
בצל אחד קטן מגורד דק - לשפוך פנימה כולל הנוזלים שלו
חצי כוס מים

אופן ההכנה
שופכים את הקמח לקערה, עושים באמצע גומה ושוברים לתוכה את הביצה
מערבבים את המלח בכוס המים
מתחילים ללוש בצק בידיים תוך הוספה הדרגתית של המים
כשמסיימים עם המים - אמור להתקבל בצק אחיד די מוצק.
אם הוא רטוב מדי, מוסיפים טיפת קמח. ואם יבש מדי, מזלפים עוד כמה טיפות מים.
אבל הבצק בהחלט אמור להיות נוקשה.
עוטפים בניילון ומניחים למנוחה של כחצי שעה.
מוציאים את הבצק מהניילון ולשים אותו היטב על השיש במשך דקה או שתיים. גירסה אחת של המתכון אומרת שאפשר להמשיך לעבוד אתו מיד ולהכין את החינקלי. גירסה אחרתאומרת שכדאי לתת לו מנוחה של לילה במקרר ושלמחרת הוא יהיה נוח יותר לעבודה וטעים יותר.
מערבבים את כל חומרי המלית בקערה ומעבדים בידיים לתערובת אחידה, כולל המים שהוספנו.
מרדדים את הבצק לעלה דק, אם רוצים אפשר לעשות זאת עם מכונת פסטה וקורצים מהבצק עיגולים בקוטר של כעשרה ס"מ בעזרת כוס או חותכן עוגיות.
במרכז של כל עיגול בצק מניחים כף מלית אוספים את כל השוליים ביחד, מהדקים ונותנים מין חצי סיבוב כזה.
זה גם סוגר יותר טוב את הפתח העליון, וגם יוצר קצת דוגמת קפלים בכיסן.

בסיר גדול מחממים הרבה מים בתוספת מלח וטיפת שמן. כשזה רותח, מחליקים פנימה את החינקלי אחד אחד
נותנים להם להתבשל בערך רבע שעה בבעבוע מתון.
כשהחינקלי מוכנים - הם צפים למעלה ואז מוציאים אותם בעזרת כף מחוררת.

חצ'אפורי

מאפה גיאורגי, חלבי.. מלא גבינות טובות...

ואם זה לא מספיק, שוברים ביצה באמצע שתישאר נוזלית..

לבצק:
 

קילו קמח
כפית וחצי שמרים יבשים 
3-4 כוסות מים 
1/2 כוס שמן 
כף מלח
2 כפות סוכר

למילוי:
תערובת גבינות  (כנען וחמד - המומלץ)


ביצה טרופה להברשב 

ביצים כמספר החצ׳פורים

אופן ההכנה:


להכין בצק כמו שאתם בטוח יודעם, בצק שמרים רגיל ורך רך...מחלקים ל-10-12 חתיכות ומניחים לתפוחלאחר מכן- פותחים בעזרת הידיים , מורחים גבינה על כל הבצק ומתחילים לקפל מהצדדים לצורת סירות .אופים בטאבון או בתנור 180 מעלות... קצת לפני שמוכן שוברים ביצה ומפזרים מעט מלח. מכניסים לעוד מספר דקות .