השבוע במדור אנחנו עמוק בקיץ, וניקח את הקלאסי לשלב אחד למעלה ונהפוך אותה לקלאס...
המתכון הזה התחיל מאבטיח שלא היה הכי טעים ובמקום לזרוק אותו כי לא היה הכי מתוק, נתנו לו קצת חיזוקים והפכנו אותו למלך הקיץ. אז מעכשיו אפשר לוותר על הטפיחות המביכות על האבטיח, ההצקות לירקן, המצאת אפליקציות לגילוי "האם האבטיח מוצלח?" ועוד שטויות כאלה ואחרות כי יש לנו קלף מנצח!
אבטיח קר שלא סתם אוכלים אותו, אלא הופכים אותו למשקה קפוא, עם נגיעות מרעננות של לימון ונענע שמשתלבות באופן מושלם עם האבטיח.
משקה שיכול להיות גם כיפי לילדים וגם ממש מתאים למבוגרים אם תוסיפו קצת אלכוהול זה ההפתעה הכי מגניבה שתוכלו להציע באירוח במסיבה או סתם ישיבה מגניבה עם החבר'ה. כוס מסוגננת, פלח לימון, משולש קטן של אבטיח ותפרחת עלי נענע צעירה וכבשתם את כולם.
בחורף מחכים לקרמבו... הקיץ הבא אתם תחכו לאבטיח רק כדי להכין לכם אחד כזה.
המצרכים
3 כוסות קרח
רבע אבטיח גדול
½ לימון- מקלפים גם את הקליפה הצהובה וגם את הלבנה ולחתוך לקוביות
½ כוס של עלי נענע
מי סוכר (במידה וצריך- היחס של המים החמים על הסוכר הוא 1:1)
הכלים הנדרשים
בלנדר חזק במיוחד
סכין חדה
קרש חיתוך
כוסות הגשה
אופן ההכנה
1. חותכים את האבטיח לקוביות גדולות יחסית. (שיהיה קל להכניס לבנדר אבל לא קטנות מדיי כדי שעדיין נרגיש פרי לאחר הטחינה).
2. לוקחים את הלימון מקלפים לחלוטין, גם את הקליפה הלבנה וגם את הצהובה- כך שישאר רק הפרי של הלימון. אותו חותכים לקוביות ומוציאים את הגרעינים אם יש.
3. בבלנדר שמים 2 כוסות קרח (כוס אחת שומרים להגשה) יחד עם מעט מים. מתחילים לטחון את הקרח, כדי להתחיל להתקרב למרקם האייסי.
4. מוסיפים את האבטיח את הנענע וחלק מקוביות הלימון.
5. טוחנים ב"פולסים" עד שהקרח גרוס לגמרי אבל חשוב לא לטחון את האבטיח יותר מדיי כדי עדיין לשמור על הפרי.
6. טועמים, אם לא מספיק מתוק מוסיפים מהמי סוכר.
איך מכינים מי סוכר?
7. ממיסים ביחס של 1:1 סוכר לבן במים רותחים, אחרי שכל הסוכר נמס מקררים לטמפרטורת החדר
8. מוסיפים מעכשיו רק מערבבים אין צורך לטחון עוד בבלנדר, חבל לפגוע במרקם.
9. אם רוצים להפוך את האייס שלנו לקוקטיל נחמד זה הזמן להוסיף אלכוהול. ערק, וודקה, ליקר או לפי הטעם שלכם.
10. לוקחים כוס יפה, שמים בתחתית כמה עלי נענע, קוביות קרח, מעל מוזגים את המשקה ולסיום מעט מהקוביות לימון שנשארו לנו.
שותים מיד.
טיפ של מומחה שמבזולי
יש פירות שכיף להקפיא, בננות הם אחד מהפירות שהכי יעילים בעיקר אחרי הקפאה, הן חוזרות למרקם קרמי והן אחלה בסיס לעוגות, מוסים, גלידות ועוד.
עוד פרי שכיף להקפיא הוא ענבים, משפדים ענבים על שיפודים, מקפיאים ואז זה כמו סוכריות קפואות טבעיות.