מצרכים (לעוגה בקוטר 26 ס"מ):

לתחתית:

כוס וחצי קמח

100 גרם מרגרינה קרה חתוכה לקוביות קטנות

5 כפות סוכר

חלמון מביצה אחת

כפית קליפת תפוז מגוררת

למלית גבינה:

500 גרם גבינה רכה 9%

4 חלמונים

שליש כוס קמח

שליש כוס קורנפלור

כפית תמצית וניל

מיכל שמנת חמוצה

כוס סוכר (מחולקת ל-2)

5 חלבונים

כפית גרידת תפוז

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני של 170 מעלות. מערבבים בקערה את כל החומרים לתחתית ולשים לבצק אחיד. 

2. מרפדים תחתית של תבנית אפיה מספר 26 בעיגול של נייר אפיה ומשמנים אותו. שופכים את פירורי הבצק לתבנית ומהדקים לתחתית. מכניסים לתנור לאפיה של 10 דקות ולאחר האפייה מצננים את התחתית. 

3. בקערה מערבבים את הגבינה, החלמונים, השמנת החמוצה, הקמח, הקורנפלור, תמצית הווניל, חצי כוס סוכר וגרידת התפוז. מערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית לתערובת חלקה ללא גושים. 

4. מקציפים את החלבונים עם חצי כוס הסוכר הנותרת לקצף יציב ומבריק. מאחדים את תערובת הגבינות עם קצף החלבונים בתנועות קיפול לתערובת אחידה ושופכים על התחתית האפויה. 

5. אופים בתנור כשעה עד שעה ורבע או עד שהעוגה יציבה למגע. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור הכבוי לעוד חצי שעה. 

6. מוציאים וממשיכים לצנן על רשת. מומלץ להגיש קר, לאחר קירור במקרר, לצד כוס מיץ תפוזים. 

חג שמח ובתיאבון!

תמונה : יח"צ