מצרכים: 

לביסקוטי:

3 כוסות קמח מנופה

כוס וחצי סוכר חום

שקית אבקת אפייה 

שקית סוכר וניל

2 כפיות תמצית וניל

2 כפיות מיץ תפוחים

חצי כפית מלח

כף גרידת לימון

3 ביצים גודל L

כוס וחצי אגוזי לוז טבעיים

כוס וחצי שקדים

חצי כוס פקאנים טבעיים

לציפוי:

חצי כוס ממרח טחינה עם סילאן 

3 כפות שברי "ברס" (תערובת שברי אגוזים ושבבי קרמל, ניתן למצוא בחנויות מתמחות)

3 כפות שברי פיסטוקים

3 כפות שברי פקאן מסוכר

 

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערה בינונית מערבבים את החומרים היבשים: קמח, סוכר, אבקת אפיה, סוכר וניל, מלח, יחד עם האגוזים, השקדים והפקאנים. 

2. בקערה נוספת מערבבים את החומרים הרטובים: תמצית וניל, מיץ תפוחים, ביצים וגרידת לימון. מכניסים את החומרים הרטובים ליבשים ומערבבים היטב עד אשר נוצר בצק אחיד.

3. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים ובידיים רטובות יוצרים 4 כיכרות. מניחים במרווח די גדול על תבנית אפייה משומנת (מומלץ לאפות ב-2 תבניות נפרדות).

4. אופים את הכיכרות 20-30 דקות או עד שהן מזהיבות מבחוץ ומרכז הגליל קשה למדי. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

5. מורידים את טמפרטורת התנור ל- 150 מעלות.

6. כשהכיכרות התקררו לחלוטין חותכים לעוגיות בעובי של כ- 1 ס"מ ומסדרים בצפיפות על רשת אפייה. אופים למשך כ- 10-15 דקות נוספות מכל צד ועד שהביסקוטי יבשים. מצננים לחלוטין.

7. לציפוי הביסקוטי: טובלים כל קצה אחד של ביסקוטי בממרח טחינה עם סילאן ומצפים בשברי ברס, פקאנים או פיסטוקים ומניחים בקופסא. ניתן לשמור בקירור או במקום יבש.

מוגש באדיבות חברת "אחוה"
צילום וסטיילינג: יוליה זובריצקי