תוכן מקודם

השבוע החלטתי לשתף אתכם במקרה שאנו כמתווכים חווים לא פעם במהלך שיווק נכס בבלעדיות: אנו מקבלים נכס בבלעדיות והמטרה שעומדת לנגד עינינו היא להביא למוכר את העסקה הטובה ביותר. אבל מה קורה כשלנכס המוצע למכירה מגיעים באותו הזמן שני לקוחות שונים שאוהבים את הנכס ומגישים הצעה? למי בעצם יש זכות ראשונים? האם המחיר הגבוה ביותר מנצח? ובכלל – האם יש חוקים למצבים כאלה?

אין חוקים במצבים כאלה. וכמו בהמון מקרים בתחום הנדל"ן אין תמיד שחור או לבן -

יש מקרים מסוימים שיש שטחים אפורים. חשוב להבין שבסוף רק אחד מהצדדים יהיה מרוצה – הצד שיזכה בנכס. השני יהיה כמובן מאוכזב.

אז איך בכל זאת צריך לנהוג בסיטואציה כזו והאם המוכר הוא המרוויח הגדול?

במקרה שלנו נכנסו שני לקוחות לנכס בהפרש של יום-יומיים. הראשון הגיש הצעת מחיר נמוכה במאה אלף שקלים מהמחיר שדרש בעל הנכס ("מחיר הסגירה"). השני הציע 50 אלף פחות מאותו סכום (כלומר – קרוב יותר לבקשת המוכר). יידענו את המוכר בשתי ההצעות והוא הציע שמי שמגיע ראשון למחיר הסגירה - איתו הוא מתקדם.

שני הלקוחות העלו במעט את הסכום ואנחנו חזרנו שוב ושוב לקונים בתגובה שאם הם אוהבים את הנכס אז אין צורך בללכת סחור סחור ושיגיעו למחיר המבוקש. לבסוף הלקוח הראשון (שנתן את ההצעה הראשונית הנמוכה) נתן ראשון את המחיר שהמוכר דרש וזכה בנכס. הלקוח השני היה מאוד מאוכזב ואפילו ביקש להעלות את הסכום מעל המחיר המבוקש, אך המוכר היה הוגן מספיק על מנת להתקדם עם הלקוח שהגיע למחיר שביקש ראשון.

הטיפ שלנו: רכישת נכס היא העסקה הגדולה ביותר בחיים. הגעתם לנכס שאתם אוהבים ורואים את עצמכם גרים בו? אין צורך "לשחק משחקים". התייעצו עם המתווך שחשף אתכם לנכס איך כדאי לנהל את המשא ומתן. במקרים מסוימים הפער הוא כל כך קטן בין מה שהצבתם לעצמכם לבין מחיר סגירת הנכס ובעזרת ליווי מקצועי של יועץ משכנתאות תוכלו לפתור את העניין, כך שלבסוף תוכלו לזכות בנכס שאתם אוהבים ושהתחברתם אליו.

כרמית פינקר

U נכסים
052-5005518