כתבה וצילמה: דורית סיטון
וידאו: נשיקת חצות באוסליבן
באמת שהיה קר אתמול. מד המעלות באוטו נע בין 8 ל-10 מעלות, תלוי באיזה חלק של העיר ביליתם, כלומר מי שיצא מהפוך. ואכן מאות מתושבי העיר יצאו לבלות בסצינה שיש בה הכל, מקומות לריקוד לצעירים ובוגרים, מסעדות ופאבים. היינו באוסליבן ובפנדה שם הרצפה רעדה תחת רגלי הרוקדים והאלכוהול זרם כמים וגם בשמבזולה, ברוזה ובענבה שם הייתה אווירה חגיגית, מוזיקה טובה והרבה אוכל טעים.
שמבזולה: קונספט של רביעיות
את סיבוב מקומות הבילוי התחלנו בשמבזולה בר-מסעדה במכבים. ריח מתקתק של נרגילות קיבל את פני הבאים וחנייה מלאה ברכבים. למי שלא מכיר, סמוך למתחם הבריכה יש פאב רחב ידיים שמחולק לשני אזורי ישיבה. בכניסה ישב קהל מבוגר יותר ולמטה, עשרות שולחנות היו מלאים בחבר'ה צעירים. על כמחצית מהשולחנות היו נרגילות, וטבק אוכמניות היה הלהיט. "כולם פה סחים", הרגיעה אחת המבלות את מי שחשש. 300 מוזמנים הזמינו מראש והאווירה הייתה שמחה ומשפחתית, עבור חלק גדול מהצעירים מדובר במקום הבילוי הקבוע שלהם.
מה היה בתפריט? ב-200 שקלים כל 5 המנות הראשונות בתפריט כמו טורטיות, פטה כבד, חציל קלוי, כרובית בטחינה + קנקן בירה או בקבוק יין. תמי בורדה, מנהל המסעדה: "הלכנו על קונספט של רביעיות בגלל שיש אנשים שהם לא בזוגיות והערב מוקדש להם, כדי שהחבר'ה הקבועים יוכלו ליהנות".
והם בהחלט נהנו. תשאלו את נעה כהן, הדר מזור, שחר חקק, ליאור בורג, שחר ברלינר, שירה קרביץ ומאי ביבי. כולם בני 19-20, משרתים בצבא, שזהו הפאב הקבוע שלהם. כדי שכולם יוכלו לשתות הם יחזרו הביתה הערב במונית. "הקהל איכותי, מקום שווה, לא רועש מדי או מפונפן, אוכל טעים, קרוב לבית והכי כיף שכולם מכירים את כולם", מדווחים בשולחן העליז. ומה הם מאחלים לעצמם לשנה החדשה?, "לפרוק מתחים של כל השנה ולהשתחרר!".
ענבה: אירופה מעל האגם
כששאלתי את מי שעמדה בכניסה ל"ענבה" מי הבעלים היא ענתה לי "אני", ענבר בורג בת ה-24 היא בהחלט תופעה ייחודית. מי שהתחילה בגיל 15 לעבוד במקדונלדס, ועברה עד לעמדה ניהולית, היא הבעלים של "ענבה" כבר בגילה הצעיר יחד עם שותפה חגי גילשון בן ה-27.
עץ אשוח חגיגי ועיצוב מרשים ומושקע שימשו תפאורה לקהל הסולידי שהיה במקום. האווירה חמימה ומתוחכמת. היה כבר חושך בחוץ ובכל זאת מי האגם הצליחו לנצנץ בחגיגיות לכבוד השנה החדשה, מזכירים שאנחנו נמצאים במודיעין, למי שהרגיש לרגע כמו במסעדה אירופאית.
מה היה בתפריט? ב-200 שקלים לסועד קיבלו האורחים 13 (!) מנות ממטבח השף שהוגשו בסבבים. בכוסות יין הבלו נאן שקיבלו האורחים בצבצו שבבי זהב. כל אורח קיבל גם במתנה פותחן בקבוקים מיוחד.
ריזוטו מבושל בציר דגים ופילה קוד מעוררי תיאבון בדיוק הונחו על שולחנם של עידית ודוד מלר ועופר וברוריה מזרחי, ארבעתם בגילאי ה-50+, באחד מסבבי הוצאת המנות. זאת לא פעם ראשונה שלהם במקום והם באו לחגוג את החלפת השנה ואת הפיכתם של עופר וברוריה לסבים בפעם הראשונה. "אנחנו נהנים מהאווירה, מהשירות מהאוכל ומהעיצוב המהמם. זה מקום מיוחד. סוף סוף לא צריך לנסוע לתל אביב", הם אומרים. ומה הם מאחלים לשנה שתבוא?, "שנה מעניינת, שתהיה רוויה במקומות כאלו יפים ובסיבות לבלות ופרנסה טובה".
רוזה: פתחו שולחן
בביסטרו-בר הרוזה השקיעו בעמדת תקליטן שניגן מוזיקה קצבית. חלל המקום העצום המשמש גם כאולם אירועים, היה מלא ברובו. שולחנות ענק נפתחו למשפחות וחברים שבאו לבלות יחד. ספיר כהן מנהלת המסעדה סיפרה שאין תפריט מיוחד אך השקיעו בקישוט ובתקליטן.
מה היה בתפריט? המון פלטות בשרים, דגים ופוקצ'ת רוזה היו בעיקר מה שהזמינו אתמול. בערב המוקדם היה תוסס אך כבר סמוך לחצות, בעיקר המשפחות, עזבו לפני "הרגע הגדול".
אוסליבן: "הפאב הלוהט בעיר"
אחרי ששבענו, נותר רק לרקוד. וכדי להראות שגם לאנשים בני 40+ יש חיי בילויים יש את הפאב אוסליבן. עם קהל שמגיע כל שנה לחגוג כאן את ערב הסילבסטר. אנחנו פגשנו את מונה (44) ורונן קמינסקי (49), שני אנשי מחשבים ותוכנה ממודיעין, לא מי שהייתם מצפים להיות מבלים טיפוסיים, שנהנו מהאווירה המשוחררת ופיזזו על הרחבה, "יש כאן אווירה טובה ואנחנו מבלים כאן מדי פעם, וגם בסילבסטרים. הילדים גדולים כבר אז השארנו אותם בבית ויצאנו לחגוג", הם אומרים מחויכים ומרוצים.
מה היה בתפריט? ב-300 שקלים למבלה יכולתם להנות מאוכל ושתייה חופשיים. כולל אלכוהול מובחר.
בדרך החוצה נתקלנו בלא אחת אלא שלוש אושיות עירוניות בולטות ומוכרות אילנית בן ימין, רוזיטה ברלין ושרית שטייף, "כל שנה אנחנו חוגגות כאן את הסילבסטר", הן אומרות, "מקום אינטיליגנטי, טעים ונעים, הפאב הלוהט בעיר". ומה הן מאחלות לשנה שבפתח?, "שרק נשמח ונמשיך בעשייה טובה ומבורכת כל אחת בתחומה, ושיהיה במדינה רק טוב".
פנדה: מסלול האלכוהול
במרחק של כמה מאות מטרים וכמה עשרות שנים נמצאו אתמול מאות החוגגים בפנדה. כל נכנס חייב להתחייב למסלול, לא מדובר במסלול שירות ברוח הצבא, יותר למסלול שתייה. אמש היה זה מסלול סילבסטר מיוחד שכלל בירות לצד שתייה איכותית. היית יכול להשתחרר מהמסלול ומעלותו רק אם הראת מפתחות והכרזת על עצמך כנהג התורן של הערב. ובכן לא פלא שהחבר'ה לא הפסיקו לרקוד, והחליפו מקומות בריקוד על הבר. בחצות עלה מופע בובות הפנדה המסורתי וכשאנחנו חתכנו חזרה הביתה נשאר המקום עירני עד השעות הקטנות של הלילה עם מבלים שהגיעו אליו גם מירושלים ומיבנה. מה בתפריט? אלכוהול, אלכוהול ועוד אלכוהול