צילום: ארכיון מודיעין נט
שנת הלימודים תתחיל בעוד כמה שבועות, אז תלמידי בתי הספר וגני הילדים יצעדו בשבילים וכמו בכל שנה, קיימה מועצת עיריית מודיעין מכבים רעות דיון ארוך על מערכת החינוך בעיר.
גננות ומנהלות שפרשו זכו לתשורה ולמילים חמות מהנוכחים בישיבה ומראשת מינהל החינוך בתיה שוכן-אורבוך, שעדיין מחפשת מחליפות לכולן.
לפני שהבמה במועצה פונתה לטובת ראשת מינהל החינוך, היא הוקדשה לפרידות מגננות ותיקות בעיר וממנהלות שסיימו את תפקידן. אלה מילאו את חדר הישיבות בהתרגשות וזכו למילים טובות מראש העיר חיים ביבס, חברי המועצה ומשוכן-אורבוך. בדברי הפרידה שלהן הזכירו הגננות את העמידה של ביבס והעירייה מאחוריהן בתקופות לא קלות כמו המלחמה והקורונה ואת התמיכה שהן קיבלו בגנים.
לפני שהגננות עזבו את חדר הישיבות ("יש לנו עוד שעה וחצי כאן וחבל שתסבלו", אמר להן ביבס) הזכירה שוכן-אורבוך שהיא עדיין מחפשת מחליפות לכולן מכיוון שקשה למשוך מועמדים חדשים לתפקידים במערכת החינוך. היא הרחיבה על כך במצגת הארוכה שהיא הציגה בפני חברי המועצה. "בגלל שאני יודעת שיש כאן חברים חדשים, אפרט", היא אמרה וחברי המועצה, גם החדשים וגם הוותיקים, שאלו שאלות והביעו עניין. "ככה אני אוהבת את התלמידים שלי", אמרה שוכן-אורבוך במהלך הדיון.
פחות ילדים בשכונות הוותיקות
מהנתונים שהוצגו עולה כי השכונות הוותיקות בעיר מתחילות להזדקן. העירייה מנסה לתפעל את כל בתי הספר, אבל בשני בתי ספר לא יפתחו השנה כיתות א' בגלל מיעוט נרשמים. בשכונות האלה יש יותר תלמידים בתיכונים ובחטיבות מאשר ביסודי ובגן.
בשכונות החדשות, לעומת זאת, יש גידול משמעותי במספר הילדים. כך, יותר מ-20% מהילדים בטרום חובה וטרום-טרום חובה במודיעין נמצאים בשכונת מורשת.
בעיות משמעותיות נוספות שעמן מתמודדת מערכת החינוך במודיעין מכבים רעות הן כוח האדם והעיכוב בבניית ושיפוץ מוסדות חינוך. הבעיה הראשונה נובעת מכך שצעירים ואקדמאים לא מעוניינים לעבוד כמורים או כתומכי הוראה (שם קוד לסייעות). עידן חיימי, מחזיק תיק החינוך בעיר, אמנם קרא לכולם לנסות להפיץ ולפרסם על משרות חינוך בעיר, אבל הסיכוי לכך קטן.
שיפוץ ובניית המבנים נתקלת בבעיית כוח אדם שנוצרה בשל המלחמה. פועלי בניין פלסטינים לא מורשים להיכנס ואין מי שיחליף אותם עדיין. "הביאו עד עכשיו 5,000 פועלים הודים, 3,000 מהם הם נגרים", אמר ביבס. "בסוף אולי נצטרך להחזיר את הפועלים הפלסטינים".