עד לאחרונה, קייטרינג חלבי לא נתפס ככזה שיכול "להחזיק" אירוע מכובד בצורה ראויה ואף היה עלול להיתפס במקרים מסוימים כחוסר השקעה באורחים, או תוצאה של אילוץ כמו צמחונות, מגבלה כלכלית או כשרות. עליית הפופולריות של הקייטרינג החלבי בשנים האחרונות הינה תוצאה של כניסת שפים מוכשרים רבים ששדרגו מנות חלביות ברמה גבוהה מחד והתרחבות של הטעם הקולינרי הישראלי והנכונות לנסות דברים חדשים מאידך.

אם גם אתם בחרתם לקחת לאירוע שבא עליכם לטובה שירותי קייטרינג חלבי, הנה כמה כללים חשובים שיסייעו לכם לעשות את הבחירה המושכלת והנכונה בקייטרינג המתאים ביותר עבורכם:

  1. מנות מוכרות בגרסאות חדישות - בדקו בתפריטים ובטעימות שתנסו מנות שציפיתם להגיש לאורחים, כאלה שיכירו וישמחו לקבל. מצד שני, קייטרינג בו השף משכיל לקחת את המנות המוכרות ולתת להם טאץ' מרענן וחדשני, יפתיע ויאתגר את הטעם של האורחים וייצור מנות שהאורחים ידברו עליהן אחרי האירוע.
  1. ודאו שהקייטרינג מצויד בתעודות הנדרשות - קייטרינג מקצועי ומורשה יחזיק באישור מכירת מזון ממשרד הבריאות, אל תהססו לבקש לראות אותה. גם כשרות היא פקטור חשוב בבחירת הקייטרינג. כל אחד יכול לבחור את הקייטרינג המועדף עליו על פי בחירותיו ואורח חייו, אך כדאי לזכור שקייטרינג כשר ייתן אפשרויות לקהל אורחים מגוון יותר ובמקרה של חתונה, לא תוכלו לקבל אישור מהרבנות ללא תעודת כשרות.
  1. הסתמכו על המלצות אותנטיות - עם כל הכבוד לפרסום המונים ולרשתות החברתיות, אין כוח שיווקי חזק יותר ממידע העובר מפה לאוזן. התייעצו עם קרובים וחברים ונסו להיזכר בעצמכם היכן נהניתם מקייטרינג חלבי באירוע.
  1. בחנו את צורת ההגשה - ישנן מספר דרכים שונות להגיש מנות באירוע:
  • מגשי אירוח - יונחו על משטחים ויגישו לרוב מנות קטנות שנאחזות ביד ונאכלות בעמידה.
  • בופה פתוח - מנות חמות המוגשות לצלחת בשירות עצמי או על ידי אנשי הצוות.
  • תחנות - עמדות הכנה להגשת מזון חם וטרי ובבחירה אישית של הסועד על המקום.

 

תחנות ומגשי אירוח נוחים לתפעול וימנעו עמידה ארוכה בתורים מתסכלים ומאפשרים לבחור ממגוון אפשרויות מותאמות לכל אורח. בופה, לעומת זאת, קולע ישר להעדפות של הסועד הישראלי שאוהב להעמיס בלי חשבון. חישבו על ההעדפות שלכם ושל האורחים שלכם על פי היכרותכם איתם.

  1. אפשרויות טבעוניות - אם כבר דיברנו על פנייה לקהל מגוון, הקייטרינג החלבי מאפשר לכם לתת חלופות טבעוניות בקלות שישמחו גם את האורחים שאינם צורכים כלל מזון מן החי.
  1. השקיעו בקינוחים - הזדמנות נוספת לשדרוג היא העובדה שאין צורך לבחור בקינוחים פרווה. תוכלו לקחת קינוחים חלביים מפנקים ומושקעים. נצלו את ההזדמנות והשקיעו בקינוחים משובחים.
  1. חשבו כמויות בצורה מושכלת - לפי כמות האורחים ואופי האירוע, קחו בחשבון את הכמויות כך שלא יחסר לאף אחד.
  1. הקפידו על גיוון ושפע - ודאו שהמנות שתזמינו יהיו מגוונות מבחינת הנושאים והטעמים, כדי שלא תמצאו את עצמכם עם מאפים וסלט שבאמת יגרמו לקייטרינג להרגיש דל.

 

המאמר באדיבות צוות אתר Holy Bagel – שירותי קייטרינג בירושלים והסביבה.