צילום Pixabay

אדם במהלך חייו צובר סביבו שלל רב - כסף, ממון, נכסים ועוד. אך מה קורה כאשר אותו אדם הולך לעולמו? בעולם אוטופי בו בני האדם יודעים מה צופן להם העתיד, והם יודעים לתכנן את חייהם בהתאם לכך, סביר לחשוב שאותו אדם יכתוב מסמך בו הוא מורה מה יש לעשות עם כל הנכסים והרכוש אותו צבר במהלך חייו. מסמך זה עליו אנחנו מדברים נקרא צוואה. אנשים דואגים לפנות לעורך דין לצורך עריכת צוואה גם במקרים בהם הם מעוניינים מבעוד מועד להסדיר את סוגיית הורשת הרכוש והנכסים שלהם ליורשיהם.

דיני הירושה במדינת ישראל

באופן כללי, סוגיית הליכי ירושה במדינת ישראל מוסדרים בחוק הירושה. חוק הירושה קובע שישנן 2 דרכים לרשת אדם - באמצעות צו ירושה או לחילופין באמצעות צו קיום צוואה. מה ההבדל בין השניים?

צו קיום צוואה - בקשה לצו קיום צוואה היא בקשה שמוגשת לרשם הירושות ע"י היורשים הכתובים בצוואתו של אדם. הבקשה תוגש רק במקרים בהם המנוח הותיר אחריו צוואה. את הבקשה ניתן להגיש אונליין באתר רשם הירושות. חשוב לציין - בקשה לצו קיום צוואה יכולה להיות מוגשת רק ע"י מי ששמו מופיע בצוואה כמי שזכאי לרשת את המנוח.

צו ירושה - במקרים בהם המנוח לא הותיר אחריו צוואה בה הוא מורה מה יש לעשות עם רכושו ונכסיו, חוק הירושה נכנס לתוקפו ויש לפעול על פי הוראות החוק. במקרים אלו, על היורשים להגיש בקשה לצו ירושה לרשם הירושות.

הוראות חוק הירושה במקרה שאין צוואה

כאמור, במקרים בהם המנוח לא הותיר צוואה, איך יודעים מי יירש את המנוח? חוק הירושה קובע - אם אדם הלך לעולמו רכושו יתחלק באופן הבא - 50% מרכושו עובר לבן/בת זוגו ו-50% הנותרים מתחלקים שווה בשווה בין ילדיו. זהו כמובן אופן החלוקה "הבסיסי" אך כמובן שחוק הירושה מעניק הסברים מה קורה במקרים סבוכים יותר - כשאין בן/בת זוג, כשאין ילדים וכו'. במקרים כאלה, החוק קובע כי היורשים של המנוח יהיו ממעגל רחוק יותר למשל - הוריו של המנוח, אחים שלו, הילדים של האחים שלו ועוד.

 

עלות הגשת בקשה לצו ירושה

 

נתקלתם בסיטואציה בה אתם צריכים להסדיר סוגיית ירושה כזו או אחרת אך אתם לא יודעים מאיפה להתחיל? במאמר זה ננסה לעשות עבורכם סדר בנושא.

כיום, ניתן להגיש בקשה לצו ירושה אונליין באתר רשם הירושות. אנו ממליצים בחום להיעזר בשירותי עורך דין על מנת להגיש את הבקשה מאחר ונדרשת הבנה והכרה של הפרוצדורה על מנת לצלוח אותה ללא בעיות וטעויות שעלולות לגרום לעיכובים בקבלת צו הירושה. עלות בקשה לצו ירושה מורכבת מעלות שכ"ט עורך דין ואגרות. שכ"ט עורך דין נע בין 1000-3000 וכן צריך לשלם אגרות - אגרת פתיחת תיק בגובה של 503 ש"ח ואגרת פרסום ברשומות בגובה של 130 ש"ח.

באם תבחרו להגיש את הבקשה אונליין תשלום האגרה לפתיחת התיק תופחת ותעמוד על 428 ש"ח בלבד.

הגשת בקשה לצו ירושה אונליין

כיום, ניתן להגיש את הבקשה לצו ירושה אונליין. ישנן חברות כמו Ettorney אשר מציעות שירות אונליין להגשת בקשה לצו ירושה. כל שצריך לעשות הוא להזין את הפרטים האישיים של מגיש הבקשה ושל המנוח, לצרף את תעודת הפטירה של המנוח, והם עושים את כל התהליך עבורכם - בלי כאב ראש ובלי התעסקות בפרוצדורה מצידכם.

שימוש בשירות מסוג זה מקל על ההליך והפרוצדורה, חוסך לכם זמן רב וכסף - אתם מזינים את הפרטים שלכם ומצרפים את המסמכים הנדרשים, מבצעים אימות חתימה על המסמכים והעו"ד מטפל לכם בהגשת הבקשה מא' ועד ת'.