הפרעות של קשב וריכוז אומנם תמיד היו קיימות, אך ההבדל הוא שלפני שנים המודעות לנושא הזה לא הייתה גדולה כמו היום. בימינו כולנו יודעים דבר או שניים על הפרעות קשב וריכוז ויתרה מכך, רובנו גם מכירים אנשים שסובלים מבעיות כאלה. מושקעים היום הרבה מאוד מאמצים במציאת פתרונות לקשיים כאלה שכן ברוב המקרים הקושי בא לידי ביטוי יותר אצל ילדים. הם מתקשים להישאר מרוכזים בבית הספר, למלא את המוטל עליהם וכתוצאה מכך הציונים שלהם נפגעים. השלב הבא הוא ירידה בביטחון העצמי והרי לנו ילד שבמקום להיות שמח וטוב לבב סובל מקשיים רבים. זה נשמע לכם מוכר? קיבלתם יותר מידי הערות לאחרונה מהמורים של הילדים שלכם ואתם תוהים מה ניתן לעשות בנידון? אם כך, בהחלט יכול להיות שגם לילדים שלכם, כמו להרבה ילדים אחרים, יש הפרעות שונות של קשב וריכוז.

 

ההתמודדות עם הפרעות קשב וריכוז מתחילה באבחון

 

כדי שניתן יהיה לקבוע האם לילדים שלכם יש הפרעות קשב וריכוז וכדי שניתן יהיה לחשוב על עזרה עבורם, יש לעשות להם אבחון. זה שילד אומר שקשה לו להתרכז או זה שהוא מוציא ציונים נמוכים לא מיד אומר שהוא סובל מהפרעות של קשב וריכוז. לכן יש תחילה לעשות לו אבחון, מה שאומר שכדאי יהיה לבחור עוד היום מכון שיתאים לכך. השאלה היא לאיזה מכון שמתמחה בתחום הזה כדאי לפנות, שכן למען האמת, לא חסרים מכונים מובילים בתחום והבחירה ביניהם עלולה להיות מבלבלת. זה נשמע לכם מוכר? שמעתם על הרבה מכונים מומלצים לאבחונים כאלה ואתם לא יודעים אל מי לפנות. אם כך, כדאי שתבררו:

 

  • מי יעשה לילדים את האבחון?
  • מה הניסיון המקצועי של המאבחנים?
  • מה הידע שלהם ומה השכלתם?
  • האם מדובר על מכון עם המלצות רבות?

בנוסף, מומלץ לברר מתי התור הכי קרוב שיש לאבחון במכון שאליו אתם פונים כי אם יש משהו בטוח, זה שלא כדאי לדחות את הטיפול בעניין הזה.

העזרה היומיומית

היה לכם נדמה לרגע שהתפקיד שלכם בתור הורים הוא לבחור עבור הילדים מכון לאבחון הפרעות קשב וריכוז או מכון שבו הם יכירו כישורי למידה חדשים? אם כך, כדאי שתדעו שזה לא מדויק. בפועל ההורים הם אלה שצריכים להיות עם הילדים בחיי היומיום, לדאוג שהילדים יעשו את המשימות שלהם וללמד אותם להיות עקביים. רק בצורה כזאת תוכלו להיות בטוחים שהילדים שלכם באמת מפיקים את הטוב ביותר מכל העזרה שאתם מנסים להגיש להם. בנוסף, בהחלט עלול להיות שהילדים ירגישו גם ייאוש בשלבים שונים במהלך ההתמודדות שלהם עם קשיי הקשב והריכוז וכאן בדיוק אתם, ההורים, נכנסים לתמונה. עליכם לתמוך בילדים ולעודד אותם שכן הנוכחות שלכם בכל התהליך חשובה ביותר.