עזבו לרגע דיבורים על "בריא לא בריא", "יותר מדיי שמן", "מלא סוכר" וכ'....נשמור את הבריאות ליום אחר....מבטיחה. פשוט עזבו, תסתכלו, תכינו, ותטעמו טעם של פעם שמעלה חיוך רחב על הפנים. דרך אגב קראתי מחקר שאומר שאם אוכלים מתוך מקום של שמחה הקלוריות מתמוססות והופכות לקולות של הנאה צרופה.
כמה שאני אוהבת את החג הזה ואין כמו משלוח מנות טוב, כמיטב העדה הטוניסאית ממנה אני באה כדי להדגים את זה. תודה לאימא שושנה וחג שמייח.
עוגיות יו - יו
מתוקים ועגולים, כמו משחק היו-יו המוכר, ומכן השם שלהן.
המרכיבים לכ- 30 יחידות
1/2 קילו קמח
3 ביצים
1/2כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 שקיות סוכר וניל
1 שקיות אבקת אפייה
גרידת תפוז מתפוז אחד
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
1. מערבבים את כל המרכיבים. מוסיפים את הקמח ולשים עד שמתקבל בצק נעים.
2.מניחים את הבצק לנוח 15 דקות לפחות, מכוסה במגבת.
3. מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים. מרדדים את הבצק לעלה בעובי של 1/2 סנטימטר ובעזרת כוס קורצים עיגולים בבצק. יוצרים עוד חור באמצע (בעזרת קורצן קטן יותר). מתקבלות עוגיות בצורת דונאט.
4. מחממים שמן לטיגון עמוק. מטגנים את העוגיות בשמן עמוק עד שהן מזהיבות. מוצאים מהשמן ומחכים שיתקררו.
מכינים סירופ
נדרשים: 1/2 קילו סוכר, כוס מים, כפית מיץ לימון.
1. מרתיחים את הנוזלים עד שהסוכר נמס. ומגיע להסמכה
2. מוסיפים את מיץ הלימון.
3. הסירופ צריך להתקבל סמיך ודביק (ניתן להרגיש זאת בבדיקה עם האצבעות אחרי שמתקרר מעט).
4. טובלים את העוגיות בתוך הסירופ החם ומוצאים מיד לתוך מסננת.
עוגיות מקרוד
המרכיבים לכ-30 עוגיות: 500 גרם סולת, שקית אבקת אפיה, שקית סוכר וניל, 3/4 כוס שמן, כוס מים, קליפת תפוז מגורדת, מתפוז אחד.
למילוי: 1/2 חבילת ממרח תמרים בוואקום. יש להוסיף מעט מים רותחים לרכך התמרים וקבלת מרקם נוח למריחה.כפית שטוחה קינמון.
לסירופ: ניתן להשתמש בסירופ של המתכון הקודם או להכין חדש.
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: לשים את כל המרכיבים, מוסיפים את המים בהדרגה, עד שמתקבל בצק נעים ולא יבש.
2. מכינים את המילוי: מערבבים את חומרי המילוי עד שמתקבל מרקם אחיד.
מכינים את העוגיות: לוקחים כף בצק ביד, משטחים לצורה אוולית ומניחים במרכז כפית מילוי תמרים.
1. סוגרים את הבצק מסביב למילוי ועם סכין יוצרים קווי שתי וערב.
2. מטגנים את העוגיות בשמן עמוק עד שהעוגיות מזהיבות.
מכינים סירופ:
נדרשים: 1/2 קילו סוכר, כוס מים, כפית מיץ לימון.
1. מרתיחים את הנוזלים עד שהסוכר נמס. ומגיע להסמכה
2. מוסיפים את מיץ הלימון.
הסירופ צריך להתקבל סמיך ודביק (ניתן להרגיש זאת בבדיקה עם האצבעות אחרי שמתקרר מעט).
טובלים את העוגיות בתוך הסירופ החם ומוצאים מיד לתוך מסננת.
יאמי? לגמרי. חג שמח וטעים.