כולכם בטח מכירים את הביטוי "בוקרה פיל משמיש", או בעברית "אם לא תמהרו מחר כבר לא יהיה"...או אולי מחר יהיה ואולי גם לא...מי יודע?
שמעתי את הביטוי הזה לראשונה, כשהייתי ילדה ולא הבנתי מה זה אומר. קוד סודי? מושג מדעי??? אבל יכולתי להרגיש שיש במילים הללו מין דחיפות שכאזת ואז שנים אחר כך....הבנתי מה שצריך.
עונת המשמשים היא כל כך קצרה שעוד לפני שמספיקים לעכל שהם על המדף בכלל, זהו הם נעלמים. אז כשאתה שואל את השיפוצניק שלך, אתה תהיי פה מחר לסיים את הריצוף באמבטיה והוא עונה לך "בוקרה פיל משמיש" אז תדעו שכדאי לכם לחשוב על אופציה של מקלחת אצל השכנים...ככה לא לקחת סיכונים מיותרים.
המשמשים הם כל כך טעימים, שילוב מענג של חמוץ, מתוק בצבע של שמש. מאוד אוהבת משמשים ובכלל לעשות מהם כל מיני מטעמים, ריבות, גלידות, אפילו מרציפן משמיש אפשר להכין שלא לדבר על עוף בתנור עם משמשים מיובשים. בקיצור פרי קטן, צנוע בגודלו לעומת החברים שלו, הנקטרינה, האפרסק והאבטיח והמלון, אבל בטעמו הייחודי, הפשוט והשובב הוא לוקח אותם לדעתי בסיבוב.
אז שנייה לפני שיגמר על המדפים הלכתי לחנות הפירות השכונתית "אפונה וגזר", ובחרתי לי את הטובים ביותר. הנה לפניכם וריאציה לעוגת משמשים נימוחה שהחליטה לצאת מהשבלונה המוכרת והידועה ולהפוך לקינוח אישי חתיכי עם תוספות שונות.
מצרכים
2-3 ביצים
3/4 כוס סוכר חום
1/2 כוס שמן
כוס תפוזים/תפוחים
1.5 כוסות קמח כוסמין/ לבן
כפית אבקת אפייה
1/2 כפית קינמון
אופן הכנה
1. טורפים בקערה גדולה ביצים, סוכר ושמן.
2. מוסיפים מיץ תפוזים/תפוחים.
3. מוסיפים קמח מנופה ואבקת אפיה.
4. מערבבים הכל יחד, עד קבלת עיסה אחידה להקפיד לא לערבב יותר מדי.
5. לצקת לתבנית אפייה – איזו שבא לכם אפשר גם אינגלייש קייק מאורכת.
6. לתנור – 180 מעלות כ 40 דק'. העוגה מוכנה כשקיסם שנינעץ במרכזה יוצא נקי, להיזהר מאפיית יתר.
7. למרוח מעל עם מברשת ריבת מישמש מהולה במים..
כלים
קערה גדולה לערבוב, מטרפה, גם מזלג יעשה את העבודה, מרית המוכרת גם בשם "לקקן", כפית, כוס מדידה (כל כוס סטנדרטית תעשה את העבודה בגודל של כוס חד פעמית),תבנית אפייה.
טיפים, הערות, הגיגים וגיוונים.
1. עוגות בחושות לא אוהבות בכלל שבוחשים אותן יותר מידיי זה משפיעה מאוד על המרקם והאווריריות, אז כמה שפחות רק עד לאיחוד המרכיבים.
2. ניתן להשתמש בכל קמח אבללל...אני באופן אישי מעדיפה להשתמש בקמח כוסמין כי הוא בריא יותר ועשיר יותר בטעם ומאוד נוח לעבודה.
3. ניתן בהחלט להשתמש בקמח לבן למי שרגיל.
4. ממש לא ממליצה קמח מלא זה יוצא דחוס מידיי לטעמי ופחות טעים.
5. ניתן בהחלט להוסיף להעשרת הטעם חופן אגוזי מלך קצוצים, קוקוס.
6. תתנסו בכל מיני סוגי תבניות....עופו על עצמכם אם לא תנסו איך תדעו.
7. תוספות, תוספות מעל: קוקוס, שטרויזל, שקדיפ, שוקולד מה שמתחשק משמיש הוא פרי חם וידידותי מאוד שאוהב חברה.