מחקר חדש מלמד ששקדים מעבר להיותם מזינים, תורמים להורדת רמת הכולסטרול בדם ועוד, אז אני משוגעת על שקדים, ועכשיו אני יודעת שאני גם מצרה היקפים ונהנית כל הדרך למשקל. כל דבר שקשור בשקדים עושה לי טוב. קרם שקדים, קרואסון שקדים, חלב שקדים, רוזטה - משקה שקדים ומרציפן ועוד ועוד.

כילדים היינו אוספים גוגואים או אג'ואים כמו שהירושלמים קוראים להם, נו הגרעין הזה של המשמשים, ומשחקים איתם. ולמה אני מספרת לכם את כל זה? כי החלק המבאס היה שעד שאספנו כבר כמות, אימא שלי הייתה באה ומבקשת חלק מהם כדי להכין את הרוזטה המהוללת. השקדים המרים של הגוגואים בשילוב עם שקדים רגילים יצרו משקה שקדים טעים ברמות אחרות. 

אז הדילמה שלי היתה לא פשוטה: משחק או תענוג? וזה לא נגמר פה. סבא שלי היה לוקח את אבקת השקדים שנותרת כתוצאה מתהליך הכנת הרוזטה והכין לנו מרציפן מופלא בשלושה צבעים: כחול, אדום ולבן ממש דגל צרפת, טעם השקדים מלווה אותי מאז ועד היום.

הפעם החלטתי לחלוק איתכם מתכון לעוגה נפלאה ביותר, עוגה נימוחה עם ארומה משכרת וקרנצ'יות מדליקה מלמעלה, עוגת שקדים קרנצ'ית ועסיסית.

חומרים ואופן הכנה

לבצק:
125 גר’ חמאה מרוככת (אפשר במקום 1/2 כוס שמן קוקוס)
1/2 כוס סוכר
1 סוכר וניל
2 ביצים
3/4 כוס קמח תופח (אפשר להחליף בקמת שקדים +כפית אבקת אפייה)

לערבב את כל המצרכים בקערת המיקסר, (הבצק יוצא מעט רך וזה בסדר גמור) לשטח על תבנית משומנת.

לאפות כ- 30 דקות ולהוציא להמשך התהליך.

במקביל:

80 גר’ חמאה (או רבע כוס שמן קוקוס)
2 כפות חלב (או מים)
3 כפות דבש
1/2 כוס סוכר
200 גר’ שקדים חתוכים ל"גפרורים".

לבשל הכל על אש קטנה כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב ולהוריד מהאש.  

לחורר את הבצק במזלג ולשפוך את התערובת השקדים. להכניס לתנור לעוד 10-15 דקות עד שמזהיב.

אפשר להגיש עם גלידת וניל. תענוג מושלם.

כלים

קערה גדולה לערבוב, מטרפה, גם מזלג יעשה את העבודה, מרית המוכרת גם בשם "לקקן", כפית, כוס מדידה (כל כוס סטנדרטית תעשה את העבודה בגודל של כוס חד פעמית), סיר קטן, תבנית אפייה.

טיפים, הערות, הגיגים וגיוונים

1. עוגות בחושות לא אוהבות בכלל שבוחשים אותן יותר מדיי זה משפיעה מאוד על המרקם והאווריריות , אז כמה שפחות רק עד לאיחוד המרכיבים.

2. ניתן להשתמש בכל קמח אבל אני באופן אישי מעדיפה להשתמש בקמח כוסמין כי הוא בריא יותר ועשיר יותר בטעם ומאוד נוח לעבודה

3. ניתן בהחלט להשתמש בקמח לבן למי שרגיל.

4. ממש לא ממליצה קמח מלא זה יוצא דחוס מידיי לטעמי ופחות טעים.

5. ועוד טיפ קטן: לנפות את הקמח, זה תורם לאווריריות של העוגה.