מאז ומתמיד, עוד כשהייתי ילדה, אני זוכרת את תחושת ההתרגשות מהטיולים בשווקים. מה שנתפס כמועקה או חובה אצל המבוגרים (כי "צריך" לעשות קניות ו"צריך" לבשל), אצלי נתפסה כחוויה רוחנית ממש. מבחינתי זה היה כאילו נכנסתי לעולם קסום בו יש צבעים מרהיבים, ריחות משכרים וצעקות מכל עבר שגורם לך לרצות לנגוס מכל דבר  ולקנות עוד ועוד.

גם היום, בתור אמא, בני הצעיר שירש ממני כנראה את האהבה הזאת, מגיע איתי לשוק כי בשבילנו זאת ממש חוויה, ויחד אנחנו מתחילים לקנות, לבדוק ולהעמיס ולתכנן מה יכנס לסיר ומה יחתך ויבלע בתוך מרכיבים שונים. כל החושים עובדים והדמיון...?? אוו הדמיון!! לזה אני קוראת אושר.

אז הפעם בחרתי עבורכם עוגה קלה להכנה, מאוד ביתית, רכה ועסיסית.כשמכניסים לתנור מקבלים לאט לאט בית מלא בריח מטריף וכשהיא יוצאת מהתנור צריך שומר ראש כדי לשמור שלא יטרפו את כולה כשהיא עדיין חמה.

עונת הקיץ היא השיא במגוון הפירות, שהופכים את העוגה לחגיגה של טעמים וצבעים אך גם בימים אחרים תפוחים, תאנים או כל פרי שעולה בדמיונכם וגורם לרירי חלל הפה לעבוד יעשה את העבודה. שילבתי במתכון, חוץ מפירות, גם אבקת שקדים, שמחליפה באופן חלקי את הקמח ואנו מקבלים תוצאה מושלמת.

חומרים

פירות קיץ (אפרסקים, ענבים, שזיפים, נקטרינות ועוד)
3 ביצים
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
1/3 כוס סוכר דמררה
200 גרם חמאה
1/3 כוס שמנת מתוקה (80 גרם)
גביע שמנת חמוצה (200 גרם)
כפית תמצית וניל
כפית קינמון
כוס קמח תופח
כוס אבקת שקדים
אפשר גם חופן שקדים מולבנים פרוסים

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2. חותכים את הפירות לקוביות ומניחים בקערה.

3. מפזרים עליהם 1/3 כוס סוכר דמררה וכפית קינמון, מערבבים היטב כך שהסוכר והקינמון יצפו את כל הפירות ומניחים בצד.

4. טורפים את החמאה הרכה עם הסוכר עד לקבלת קרם חלק.

5. מוסיפים ביצה אחרי ביצה לחמאה תוך כדי טריפה.

6. מוסיפים את תמצית הווניל, השמנת המתוקה והשמנת החמוצה וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.

7. מנפים את הקמח ומוסיפים אותו בהדרגה יחד עם אבקת השקדים אל תוך הבלילה.

8. מוזגים 2/3 מהבלילה לתבנית אפייה משומנת בקוטר 26 או לשתי תבניות אינגליש קייק, מפזרים את הפירות מעל ואת שארית הבלילה שנותרה מורחים על לקקן על הפירות.

9. מפזרים שקדים פרוסים מעל ואופים כשעה עד שהעוגה מקבלת גוון שחום ויפה.