כשהייתה סיבה למסיבה לחופרת, היא אספה את הבעל והתייצבה במסעדת "ענבה". אחד הבעלים, חגי גילשון, ששמע את סיבת החגיגה, החליט באותו הרגע לפנק את השולחן ואת מה שעברנו שם, החלטתי לספר לכם!

אחת אחרי השנייה יצאו לשולחננו מנות ראשונות לטעימה. לא ידענו איך נוכל לסיים את כל זה אבל הטעם והמרקם הממכר של כל מנה ומנה עזרו לנו למצוא את הכוח והמקום בקיבה כדי להכיל ולנסות (ולחסל) עוד מנה ועוד מנה (ועוד מנה!). 

המנה הראשונה שהגיעה לשולחן נקראת "פלאפל קינואה". אם יש לי ביקורת אחת על המנה הזאת היא השם שלה. אילו הייתי בוחרת מנות ראשונות מהתפריט, רוב הסיכויים שלא הייתי מזמינה במסעדה איכותית מנה ששמה כולל "פלאפל". ואם אכן כך הייתי עושה, הייתי מפספסת את המנה המ-ט-ו-ר-פ-ת הזאת!!
מרקם עדין ונעים, פריך מבחוץ ורך מבפנים שנח על סלט קראנץ' מעורר וטחינה טבעית נוטפת מעל הכל. 
מנה תענוג! בחיי!

המנה השנייה שהגיעה הייתה קרפצ'ו בשר. אני והבעל טרפנו את נתחי הבשר הדקים שהיו מתובלים בצורה מדוייקת וטעימה כל כך. המנה הגיעה ונעלמה תוך רבע שנייה. אולי גם זה מעיד על ההצלחה שלה מבחינתנו.

ואז הגיעו כיסוני הבשר האלו. השאלות שלי לגבי המרכיבים היו נוקבות מידי ובתוך שניות התייצב בשולחן השף בכבודו ובעצמו. בחיי שהרגשנו סלבס אמיתיים :). כופתאות בשר טלה ברוטב יוגורט חמצמץ (שישיברק) שהיו כל כך מפנקים! שילוב מדוייק של קשיחות המעטפת מול רכות ותיבול תערובת הבשר כבר החל לאתגר את גודל הקיבה שלנו אבל, הי! אנחנו לא מוותרים!  

בדיוק כשחשבנו שזהו, סיימנו את מסכת הפינוקים הזאת, הגיעה עוד אחת מהבעלים, ענבר גוהר וביחד איתה מנת קרפצ'ו סלק. בסה"כ סלט רענן, עם גבינה מעולה ורוטב מתקתק וטעים שבכלל לא איתגר אותנו וגם אותו חיסלנו בהנאה. 

ממש בשביל להרגיע את הבטן, ובדיוק כשהרמנו כוס יין חם שהכינו במיוחד לבקשת החופרת, הגיעה המנה הראשונה האחרונה לשולחן. אבל... לא עוד חציל בתנור עם טחינה שהתרגלנו אליו. הטוויסט במנה הזאת הם הרימונים שמתפוצצים בכל מיני נגיעות של המנה ופשוט מרעננים את הטעם. המצאה נהדרת. שאפו!

זהו, נשענו אחורה ושוב הרמנו כוסית בגאווה על חיסול מקצועי של כל הפינוקים שבורכנו בהם מעבר לאלו שהזמנו. אבל אז, הגיע מגש של נתחי בשר לשולחן והחופרת? חובבת בשר! נתחי פילה ואנטריקוט במידת עשייה לא פחות ממושלמת. חשבתי שתמונה אחת לא תדגים את רמת ההתלהבות שלנו מהמנה ולכן העליתי לכם תמונה של "לפני" ו"אחרי" :)


יו, די. התפוצצנו. עכשיו באמת שאפשר להרים כוסית על ניצחון במשימה. או ככה חשבתי עד שהמלצר (המתוק, מתוק, מתוק) שלנו הציע קנאפה מיוחדת שהשף מכין. והחופרת? חובבת קנאפה! גם מהמנה האחרונה (בהחלט) בחרתי להעלות שתי תמונות כי עד שלא תאמינו שבאמת חיסלתי (עם קצת עזרה) את כל המנות האלו, לא תבינו כמה טעים היה הערב ואיזו חגיגה מטורפת הייתה שם!


זהו, בחיי שאין לי יותר מה לומר. ב"ענבה" הייתי בפעם הקודמת בשבוע ההשקה השקטה וגם אז נהניתי. נראה לי שמצאתי מקום חדש לחגיגות המשפחתיות. החופרת ממליצה בחום!