זוכרים? פעם, כשהיינו ילדים, כשלחג שבועות היה טעם של קש? נו, החג הזה שהיינו עושים בו תחרות בין הכיתות בבית הספר למי יש את הטנא הכי יפה, גדול ועשיר? לא נולדתי או גדלתי בקיבוץ, אצלנו בקדימה  חלק מהמסורת בכל חג שבועות היתה תחרות בין הכיתות: איזו כיתה תכין את הטנא הכי הכי לתפארת חג השבועות.

למזלי, בכיתה שלי, היה את פנחס. לאבא של פנחס היתה חנות ירקות ופירות, לקראת החג הינו מבקרים אותו ומעמיסים כל טוב (באותה תקופה הייתם יכולים למצוא רק פירות וירקות שהבשילו באותה העונה). כשהגיע זמן תהלוכת שבועות, צעדנו בראש מורם עטור זר וחזה מלא אויר בעקבות טרקטור רתום לעגלה עמוסת ביכורים.

לא יכולה לשים את האצבע אבל מתישהו לאורך הדרך החג המדהים הזה הפך לחג של מאפים וגבינות ויין, ומי שרוצה באמת לחגוג כמו פעם, צריך לטפח קשרים חמים בהתיישבות הקיבוצית או לחילופין מקום אחד, שפותח את שעריו - שומו שמיים - גם למשפחות מעוטי קרובים של חברי קיבוץ....

ואני, כמו שאני - נוסטלגית חסרת תקנה החלטתי הפעם לשלב מסורות חדשות וישנות, אז קבלו קינוח חגיגי (עם גבינה כמובן) שמצדיע בגאווה לימי ילדותי ולמיטב המסורת.

פרי גני הנה הבאתי, מלוא הטנא רב פאר, ביכורים פה העליתי ולראשי עטרתי זר.

סלסילות קדאיף פריכות במילוי קרם גבינה ופירות העונה

ל-12 סלסילות תצטרכו:
250 גר' איטריות קדאיף – אפשר מופשרות.
100 גר` חמאה מומסת.
½ כוס אבקת סוכר.

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.

2. בקערה גדולה מניחים את אטריות הקדאיף המופשרות. יוצקים עליהן את החמאה המומסת ומפזרים את אבקת הסוכר. 
3. בעזרת הידיים מערבבים היטב ו"פורמים" את האטריות ומצפים אותן היטב בחמאה ובסוכר.
4. משמנים תבנית של 12 שקעים, ומרפדים כל שקע באטריות כך שתקבלו מעין סלסילות קטנות. אפשר להשתמש בתבנית מאפינס רגילה או תבנית עם שקעים קטנטנים. 
5. אופים כ – 7-8 דקות עד שהקצוות משחימים.
6. מוציאים, מצננים מעט ומחלצים בזהירות מהתבנית. שומרים בקופסא אטומה עד לשימוש (ניתן להקפיא)

למילוי קרם שמנת

1 מיכל שמנת מתוקה.
3 כפות אינסטנט פודינג וניל (לא חובה).
1-2 כפות אבקת סוכר תלוי במתיקות שרוצים.

הכנה

1. טורפים את השמנת המתוקה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג וניל עד קבלת קרם יציב ומבריק.
2. מעבירים לשק זילוף (או אפשר בעזרת כפית), ממלאים את סלסילות הקדאיף בקרם.
3. שמים למעלה פירות העונה חתוכים לקוביות.

ועכשיו בדיוק המקום לעוף על עצמכם... אילו פירות שתרצו, סלט פירות או שבכל סלסה פרי אחר בשביל הגיוון והצבע, זולפים מעל סירופ שוקולד או מייפל - גם כאן אפשר לתת לדמיון להשתולל.

חשוב מאד -  להכין את המילוי, הפירות והסלסילות מראש אבל למלא את הסלסילות רגע לפני ההגשה אחרת זה יפגום בקרנצ'יות של הסלסילה...שזה החלק הכיפי בקינוח הזה.

טיפים למתקדמים

1. ניתן להכין את הקרם מחלב קוקוס או קרם פטיסייר.
2. ניתן ליצור משערות הקדאיף "ידיות" ולעטר את הסלסילה כי ככה זה באמת  יראה כמו טנא חגיגי.