החופש הגדול זהו זמן נהדר לבילוי משותף עם הילדים. וכמה נהדר להכין יחד אוכל טעים, שיהיה גם מזין ובריא וגם זמן איכות וכיף יחד עם הקטנים.
מצרכים:
כוס קמח (לבן/כוסמין/ תמי/ עדשים/ אורז)
כפית אבקת אפייה
קורט מלח
רבע כוס חלב קוקוס/ שקדים/ סויה או אחר
3 כפות שמן זית (אם לא אוהבים את הטעם אפשר להחליף בשמן אחר)
כף גדושה של טפנד זיתים
כ-5-6 עגבניות שרי חצויות לחצי או כפית ממרח עגבניות מיובשות
חצי כפית אורגנו
אופן ההכנה:
- אופים את עגבניות השרי החצויות כ-10 דקות בתנור, או מקפיצים אותן קלות במחבת כשתי דקות ומקררים.
- שמים בקערה קמח ואבקת אפייה ומוסיפים את שאר הרכיבים לפי סדר הופעתם. מערבבים עד קבלת בלילה חלקה די סמיכה (אם היא נוזלית מידי ניתן להוסיף 2-3 כפות קמח). טועמים ומוסיפים מטפנד הזיתים לפי הטעם.
- מוסיפים את עגבניות השרי או כפית ממרח עגבניות מיובשות ומערבבים.
- ממלאים תבניות קאפקייקס בבלילה עד למחצית התבנית ואופים ב-180 מעלות עד שהמאפינס שחומים מלמעלה ומוכנים גם מלמטה.
- מקררים ומגישים לצד סלט רענן.
המתכון באדיבות Nany
מחברי המתכון: השף נדב חג'ג', יחד עם הגר עוז, מחברת הספר 'לאכול בריא זה משחק ילדים'