יכול להיות שאני מין רגשנית שכזו, אבל יש מצבים ואירועים שאני מאבדת קצת את הראש ומאפשרת ללב שלי להוביל.

אחד מהאירועים האלה הוא חג השבועות. החג הלבן-לבן הזה, עוגות הגבינה והמאכלים המדהימים שמלווים אותו. אם זכרוני אינו מטעה אותי, זה התחיל אצלי כשעמדתי באחד הגלגולים הקודמים שלי, כך נראה לי, בהר סיני והמתנתי בסבלנות לקבלת לוחות הברית. ואז כשהוא ירד מההר (משה) אני חייבת לגלות לכם סוד שלא סיפרתי לאף אחד בעולם עד היום: במקום לוחות הברית ראיתי לנגד עיניי מגש ענק של עוגות גבינה.

צחוק צחוק, אבל אני רואה את עצמי כאשה של טבע, והחג מתקשר עבורי למקורות, לטבע, לפרי האדמה. כקונדיטורית מזה 20 שנה ליבי מתרחב בכל פעם שהחג הלבן הזה מגיע.

אחרי התלבטות לא פשוטה באיזה מתכון לבחור על מנת לפנק אתכם, נפל הפור על עוגת גבינה עם פירות העונה. אחת העוגות שאני באופן אישי מטורפת עליה. זו עוגה שמשלבת בה את כל מה שאני אוהבת: פחמימות, גבינה ופירות, ואגב יכולה להיות מתאימה גם לחולי צליאק!

אני יודעת שהכנת העוגה נראית קצת מורכבת, אבל אם תעבדו על פי ההוראות תופתעו לגלות עד כמה קלה ההכנה הטעם אח"כ יכפר על הכל...

בקיצור, שווה את ההשקעה!

חומרים לתחתית עוגת וניל בסיסית

3 ביצים
90 גרם סוכר (1/2 כוס)
1/4 כוס שמן
חצי כוס קמח תופח

חומרים למלית

פירות העונה פרוסים דק (תותים, ענבים, אפרסקים, משמישים וכד')
3 כפות סוכר
3 כפות ליקר גראנד מרינייה
250 גר' גבינה 5%
1.5 כוסות סוכר
4 חלמונים
1/4 כוס מיץ לימון
1/2 כוס מיץ תפוזים
1 כפית גרידת לימון
14 גר' ג'לטין מומס ב-1/4 כוס מים
2 מיכלי שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

מכינים את עוגת הבסיס:

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2. מקציפים ביצים וסוכר לקצף בהיר, אוורירי ויציב.
3. מוסיפים שמן בזרם דק ומקפלים.
4. מערבבים בקערה את החומרים היבשים ומוסיפים בהדרגה לבלילת הביצים בתנועות קיפול.
5. מוזגים את הבלילה לתבנית אפייה 26 משומנת ואופים כ-20 דקות או עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה.
6. מוציאים ומקררים. משאירים את התחתית בתבנית.

מכינים את מלית הגבינה: 

1. מערבבים את הפירות עם הסוכר והליקר ומניחים על תחתית העוגה בצורה יפה.
2. טורפים יחד את הגבינה, הסוכר, החלמונים, מיץ הלימון והתפוזים וקליפת הלימון.
3. מוסיפים לתערובת את הג'לטין שהומס במיקרו ומערבבים.
4. מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים לתוך התערובת.
5. מוזגים את הבלילה על הפירות ומקפיאים למשך לילה.

המלצות: להכין עוגות אישיות בתבניות ובמקום עוגת לקח ניתן לשנות לבישקוטים (לשונות חתול) גם לתחתית וגם בדפנות התבנית. כמו כן, ניתן להכין את העוגה לא גלוטן ע"י החלפת הקמח בקמח מתאים ללא גלוטן ולהוסיף 5 גרם אבקת אפייה (כפית).