שייק טחינה סליאן ומיקס שקדים ואגוזים
3 כפות גדושות ממרח טחינה עם סילאן (400 גר' במיכל)
2 תמרים מגולענים
בננה רכה פרוסה
חצי כוס מיקס שקדים: שקדים קלופים לא קלויים, אגוזי מלך, אגוזי מלוז, פקאנים מסוכרים וכד'
כוס חלב שקדים
שייק חלוה ופירות אדומים
3 כפות גדושות ממרח חלווה עם שוקולד (400 גר' במיכל)
כף חמוציות
חצי כוס פירות אדומים קפואים: פטל, חמוציות, דובדבנים
כף זרעי צ'יה
כוס חלב קוקוס
שייק שוקולדי 'מוגזם'
3 כפות גדושות ממרח טחינה עם שוקולד ללא סוכר (400 גר' במיכל)
2-3 עוגיות שוקולד צ'יפס גדולות
כפית אבקת קקאו
כוס חלב
להגשה (אופציונלי): מיכל קצפת "ספריי", עוגיות שוקולד צ'יפס, שברי מקופלת, סוכריות צבעוניות, שיערות חלבה, סוכריות גומי ועוד.
אופן ההכנה:
- מניחים את המרכיבים בבלנדר ו/או מעבד מזון ייעודי להכנת שייקים, טוחנים בפולסים ארוכים עד לקבלת מרקם חלק לחלוטין. אם השייק סמיך מדי ניתן להוסיף עוד חצי כוס חלב ו/או מים בהתאם לטעם.
- מוזגים לכוס גבוהה על פי המסורת והטרנד ומקשטים.
- את שייק השוקולד מומלץ להגיש עם תלולית קצפת חלבית, סוכריות עוגיות וקשית.
המתכון באדיבות חברת 'אחוה'