חנוכה 2020 כבר כאן והערב נדליק את הנר הראשון בחנוכייה. בין אם אתם מארחים ובין אם אתם חוגגים בחוג המשפחה, בחנוכה תמיד כיף להתפנק עם מטעמים חמימים וטעימים (ואף מילה על הקלוריות), אז אספנו לכם כמה מתכונים וטיפים שישדרגו את שולחן החג שלכם. כולם מבית היוצר של בלוגריות מקומיות ועסקים ממודיעין. 
 

 עדי כהן סימן טוב - בעלת הבלוג בישול טבעוני שמח

עדי מעידה על עצמה שתמיד אהבה לאכול ולבשל, ומאז שקיבלה את ספר הבישול הראשון שלה בגיל 9 היא חוגגת במטבח עם מתכונים שלה ושל אחרים. את בלוג האוכל המצליח שלה, אחריו עוקבים אלפי אנשים, הקימה לפני כ- 5 שנים ולאחר מכן פתחה את בית הספר לבישול בריא וטבעוני,  בו היא מנחה קורסים וסדנאות לבישול בריא, טעים, עסיסי שמבוסס כולו על חומרי גלם טבעיים מן הצומח ושאפשר להכין בקלות.

כאשר התלבטנו יחד איזה מתכון להציג בפניכם לכבוד החג, המליצה עדי על לביבות כרובית ותפוחי אדמה ועל לביבות הירקות שנוסף כל מעלותיהן הן גם דלות קלוריות. 

לביבות כרובית ותפוחי אדמה בניחוח הודי | עדי כהן סימן טוב 

 לביבות כרובית ותפוחי אדמה אפויות בניחוח הודי -

המצרכים:

1 כרובית בינונית

3-4 תפוחי אדמה בינוניים

1 כוס קמח עדשים או חומוס

1בצל גדול קצוץ

1-2 כפית מלח

2-3 כפיות אבקת קארי הודי

אופן ההכנה:

• מחממים את התנור ל- 180 מעלות.

• מפרקים את הכרובית לפרחים וחותכים את תפוחי האדמה לרבעים או לשמיניות ומבשלים עד ריכוך. בינתיים קוצצים ומטגנים קלות את הבצל עד לשקיפות, מפזרים את הקארי וקולים כמה שניות עד שעולה ריח מהמחבת.

• מצננים מעט את הכרובית והתפ”א, מסננים היטב ומרסקים יחד בעזרת מועך פירה עד לקבלת מחית גסה ולא אחידה. מוסיפים את הבצל לפירה ומערבבים. לבסוף מוסיפים קמח עדשים בהדרגה, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

• טועמים, במידת הצורך מתקנים תיבול ויוצרים כדורים בגודל של כדור גולף. מניחים את הכדורים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומועכים בעדינות ליצירת לביבה. משמנים בעזרת מברשת בשמן זית, ואופים בחום של 180 מעלות כ- 30-40 דקות, תלוי בתנור - שימו לב שלא יתייבשו. 

• ניתן להגיש עם מטבל של יוגורט סויה (ללא מתיקות), נענע קצוצה, מלח ולימון.

לביבות ירקות דלות קלוריות | עדי כהן סימן טוב

לביבות ירקות דלות קלוריות -

המצרכים:

1  כרובית קטנה

1  תפוח אדמה גדול

1 כוס קמח עדשים או חומוס

1 גזר

1 קישוא

1 בצל בינוני

2 כוסות של דלעת חתוכה

2 כפות טחינה גולמית

1 כפית מלח

2 כפיות אבקת קארי הודי או תערובת חוואיג למרק

חצי צרור כוסברה או פטרוזיליה קצוצה.

אופן ההכנה:

• מפרקים את הכרובית לפרחים, קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לרבעים או שמיניות ומבשלים  יחד עד שמתרככים. מצננים, מסננים ומרסקים יחד בעזרת מועך פירה עד לקבלת מחית גסה.

• מגררים את שאר הירקות ומוסיפים לפירה.

• מוסיפים כוסברה קצוצה, קמח עדשים, מלח, קארי וטחינה, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וטועמים. במידת הצורך מתקנים תיבול ויוצרים כדורים בגודל של כדור גולף (במידה והתערובת רטובה מידי אפשר להוסיף עוד קצת קמח עדשים או קצת פירורי לחם).

• מניחים את הכדורים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ומועכים בעדינות  ליצירת לביבה. משמנים כל לביבה בשמן זית באמצעות מברשת ואופים בחום 180 מעלות כ 30 דקות, תלוי בתנור.


הספינג' של סימה מהמטבחון של סימה

המטבחון של סימה הוא אחד מהמוסדות הקולינריים הוותיקים והאהובים בעיר. האישה ופועלה, מתכוניה ונדיבותה נודעים בעיר כולה. את הטעם והריח מבית אמא מעבירה לנו סימה הפעם באמצעות מתכון מבטיח לספינג'.

ספינג' מרוקאי של סימה חדד:

המצרכים:

4 כוסות קמח

מעט מלח

4 כפות סוכר

2 שקיות סוכר וניל

2 כפות שמרים יבשים

5 כוסות מים פושרים

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

• לערבב בקערה את הקמח והשמרים, להוסיף את שאר המצרכים ולערבב היטב עד שמתקבל בצק רך ונעים. מכסים במגבת ומתפיחים כ-שעה.

• כעבור שעה יש ללוש שוב כדי להוציא את כל האוויר.

• להכין קערה עם מים, ובינתיים לחמם את השמן בסיר עמוק. כשהשמן חם, יוצרים מהבצק עיגולים בעזרת ידיים רטובות. לפתוח את הבצק עם היד, לפתוח חור באמצע ולהכניס לתוך השמן החם.

• לטגן משני צדדים, להוציא ולסדר על צלחת. לפני ההגשה לפזר סוכר.

נראה אתכם אוכלים רק אחד | ספינג מתוק ואוורירי של סימה חדד


הדיאטנית עדי גודל סולומון עם מתכון דיאטטי

עדי, דיאטנית קלינית בעלת תואר B.Sc  מטעם האוניברסיטה העברית ותושבת מודיעין מזה שנים רבות, מתמחה בשיטת 555 לשינוי אורח חיים ומציעה ליווי אישי, תכנית אונליין והרצאות לארגונים. כאשר מגיעים לחנוכה, היא מספרת "המספרים הורסים את החגיגות, אבל בהחלט אפשר לאכול, ליהנות ולהרגיש את החג בלי ייסורי מצפון".

לביבות ברוקלי קלות ודיאטטיות

המצרכים:

1 ביצה

1 בצל קצוץ

שקית ברוקולי קפוא - 800 גרם

3 כפות טחינה גולמית (עדיף משומשום מלא)

3 כפות פירורי לחם או שיבולת שועל

2 שיני שום כתושות

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

כף שמן

אופן הכנה:

• מטגנים את הבצל בכף שמן.

• חולטים את הברוקולי במים רותחים. קוצצים את הברוקולי דק (עדיף בסלייסר או במעבד מזון).

• מוסיפים את הטחינה, פירורי הלחם/ שיבולת השועל, השום המלח והפלפל ומערבבים היטב.

• מעבירים למקרר להתייצבות (כחצי שעה) ואז מניחים תלוליות מהתערובת על תבנית עם נייר אפייה משומן.

• אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, עד הזהבה.

לביבות ברוקולי - ליהנות בלי ייסורי מצפון | עדי גודל סלומון


חנות הירקות 'נוי השדה' במודיעין עם טיפ לבחירת תפוחי אדמה ללביבות:

את נוי מ'נוי השדה' אשר פתחה את חנותה היפה במע"ר של מודיעין אין צורך להציג. פנינו לנוי בבקשה לעשות לנו סדר בנוגע לסוגי תפוחי האדמה בהם מומלץ לעשות שימוש להכנת לביבות, ואלו התשובות המפתיעות שקיבלנו:

• ללביבות אפויות מומלץ לבחור תפוח אדמה גורמה לבן, או תפוח אדמה לבן לאפייה.

• ללביבות מטוגנות מומלץ להשתמש בתפוח אדמה אדום.

• לסופגניות משובחות מומלץ להכין את מילוי הריבה עם תותים טריים שיעשירו את הטעם. אם בכל זאת אתם ממש רוצים לנגוס בסופגנייה ביתית אבל לקצר את הדרך, בנוי השדה מציעים למכירה תערובת מוכנה להכנת 13 סופגניות. ומה אתם תצטרכו לעשות? רק להוסיף מים, להתפיח ולטגן.


חג שמח וטעים!