מאת: גיא גפן

בחלוף כחמש שנים מאז שמקרה פטירתה של עדן טבריה ז"ל ממודיעין זעזע את המדינה ואת העיר, ולאחר מאבק ארוך וממושך של משפחתה ובראשה אביה, רמי טבריה, לגילוי האחראים למותה - החליטה פרקליטות המדינה לסגור את התיק בעניינה, מאחר ולא מצאה כי נפל דופי בהתנהלות בית חולים תל השומר לגבי הטיפול בעדן ז"ל.

כזכור, עדן ז"ל חלתה באפילפסיה ונפטרה בגיל 18 בביה"ח במהלך בדיקה שגרתית. ועדה של משרד הבריאות מצאה חשד לרשלנות רפואית, אך כעת כאמור, נסגר התיק.  "הבאתי ילדה לבדיקה רגילה והוציאו אותה בארון מתים" אמר אז בכאב רב אביה בראיון למודיעינט.


רמי טבריה, שפעל מאז מותה הטראגי להוצאת הצדק לאור, לא ידע נפשו מצער ואכזבה עמוקים לאור החלטת הפרקליטות. בפוסט נסער לפני מספר ימים הוא שיתף את תחושותיו עם כלל הציבור. מספר ימים לאחר מכן, אביה של עדן, לא נרגע: "אני מתקשה להאמין שזו ההחלטה, אני שוקל לפנות לבג"ץ בעניין, טרם קיבלתי החלטה. מזה חמש שנים שאני פועל למציאת האחראים למותה של בתי".



טבריה, איש הוראה ממודיעין, דמות מוכרת ואהובה בעיר, טען כי בפרקליטות ת"א נאמר לו, במעמד השיחה בה התבשר על סגירת התיק, כי האישה שהגיעה להתאשפז במחלקה של עדן, ובעקבות זאת האחות המטפלת לא הייתה זמינה לטפל בעדן, היא מכרה טובה של רופא בכיר במחלקת ה-EEG. "אילולא אותה פרוטקציה של הרופא במחלקה, האחות הייתה יכולה להציל את עדן שלי בלילה שבו קרה האירוע. אם אותה חולה שהגיעה לא הייתה מכרה של רופא בכיר, עדן לא הייתה מוצאת את מותה. זו לא מחלקת אשפוז  זו מחלקה שמחכים לתור כדי לקבל חדר. במקום להשגיח על עדן  האחות הלכה לסדר מיטה לאותה פרוטקציונרית. הם לא רצו להרחיב בנושא, כי הם מבינים טוב מאוד מה קרה שם".

בנוסף, שלושה שבועות לאחר מותה של עדן, מספר רמי, כאשר הגיע לקחת את החומר מבית החולים, הוא ניסה להבין איפה הייתה האחות בזמן שנשימותיה של בתו הלכו ונעשו כבדות יותר ויותר. רמי שאל האם אותה אחות פשוט נרדמה? בתגובה אמר לו הרופא שהגיש את הדו"ח כי "היא לא נרדמה, אלא היא סבלה מוורטיגו, ככה הוא קרא לזה", מוסיף רמי.

מאז מותה של עדן, פועלת המשפחה להנציח את זכרה והקימה בהתנדבות את העמותה בשם "גן עדן בסגול",  שמטרתה להעלות את המודעות למחלת האפילפסיה ולעובדה שלא נפטרים ממחלה זו. נחמה מסוימת מוצא רמי בכך שתלמידים שלו הגיעו ושיתפו אותו כי אף הם חולים במחלת האפליפסיה. לילדים כאלה יש קושי להיחשף והם בדר"כ מתביישים ומסתירים את המחלה,  מטרת העמותה היא להעלות את המודעות למחלה, לעזור להם להשתלב בקלות, להכיר לעולם את צרכיהם ובעיקר לקבלם באהבה וללא פחד. כל זה קורה בזכות פועלה הרב של העמותה בעיר.