מאת: טלי גת | צילום: depositphotos

פעילי זכויות בעלי החיים בעיר משוועים לסיוע לחתולי הרחוב אשר נותרו ללא מקור מחייה לאחר שהמרכזים המסחריים, בתי הספר והמסעדות נותרו סגורים. אווה אהרונוף, תושבת העיר ופעילה נמרצת למען חתולי הרחוב, מציינת בפוסט שהעלתה לפני כשבועיים: "החתולים שרגילים לחיות סביב בתי הספר, גני הילדים, המרכזים המסחריים, המסעדות, בתי הקפה, בתי המלון, במפעלים, במקומות העבודה נותרו ללא מקור למזון וכעת גוועים ברעב!"

"חתולים מורעבים נמצאים גם מעבר ל- 100 מטר מהבית"

המציאות השתנתה לנו ברגע, וכך גם לחתולים בקהילה. הבעיה המרכזית היא שהם אינם יכולים להפוך לחיות בר ולחפש את האוכל במקומות אחרים. ככל שנוקפים הימים בהם המקומות שהיוו מקור למזון ולשתייה נסגרו, והפעילים המחלקים מזון על דרך קבע אינם מורשים להתרחק יותר מ- 100 מטרים ולהגיע לתחנות ההאכלה המרוחקות, נראים יותר ויותר חתולים מזי רעב ברחובות. גם מי הגשמים אשר היוו מקור לשתייה כבר אינם בנמצא והמצב קשה.

אווה אהרונוף עם חתולי הקהילה

מצב חירום שניתן לפתור בפעולות פשוטות

החתולים זקוקים למעט אולם המעט הזה מחייב תיווך שלנו, בני האדם, וגם רצון והבנה של המצב הייחודי אליו נקלענו. ערים רבות הצטרפו ליוזמה להקל על חתולי הרחוב ובהן גם חיפה, רמת גן, תל אביב, חולון, כפר סבא, ראשל"צ, רעננה וירושלים. ניתן להקל על החתולים ולספק להם מזון באחת משתי הדרכים הבאות או מהשילוב הבין השתיים:

• לקבל היתר כתוב לתושבים הפעילים, כדוגמת זה הניתן בערים אחרות, המאשר להם לצאת ולהאכיל את החתולים. זוהי פעולה יחידנית המאפשרת     למתנדב בודד להרחיק מעל ל- 100 המטרים ולהגיע לתחנת האכלה באיזורים המרוחקים יותר בעיר ולהניח בהן מים ומזון (למשל: ליגד, ישפרו סנטר, אזור תעשייה שילת).

• סיוע בתקציב בסיסי, ברמת אלפי שקלים בודדים, ברכישת מזון ושליחת פקחים אשר יניחו את המזון בנקודות הקבועות. "זו חלופה משמעותית", אומרת אווה, "כיוון שפעילים רבים במערך המאכילים הם מבוגרים הנמצאים באוכלוסיית הסיכון ולכן אינם יוצאים מהבית, והפקחים יכולים לסייע".

פעילי העיר אינם לבדם ואף אינם פועלים בוואקום. 'תנו לחיות לחיות', 'האגודה לתרבות הדיור', משרד החקלאות ופיתוח הכפר וגופים נוספים נותנים רוח גבית לדרישה לסייע לבעלי החיים ברחבי הארץ

העירייה: עדיין לא הוכרז סגר מלא, גיבשנו הנחיות מיוחדות למצב זה

שחר מי און, מחזיק תיק בעלי החיים בעירייה העביר שאילתה בה הוא ביקש אישורי מעבר למאכילי חתולים, או שהעירייה תדאג להאכלת החתולים. "למשל היום, ה- 30/3/2020, עיריית צפת הוציאה 10,000 ₪ לטובת מזון לחתולי הרחוב" אומר מי און, "אני מצפה מעירייה שיש לה תקציב גבוה כמו עיריית מודיעין מכבים רעות, עירייה שביטלה אירועים רבים לאחרונה בשל הקורונה, להקצות את המעט הנדרש גם לרווחת בעלי החיים".

בתמונה: המכתב ששלח חבר המועצה שחר מי-און לראש העיר

מדוברות עיריית מודיעין מכבים רעות נמסר היום בתגובה כי: "על פי הנחיות משרד הבריאות ליום זה לא הוכרז 'סגר מלא', כך שתנועת מאכילי החתולים לא מוגבלת. נכון לשעה זו, 'האכלת חתולי רחוב' לא הוגדרה ע"י המשרד לביטחון פנים  כמשימה חיונית ובמידה ומצב זה לא ישתנה ויוטל  'סגר מלא' שיכלול הגבלת תנועה, לא ניתן יהיה להנפיק למאכילי חתולים  אישורי מעבר. המאכילים יוכלו להמשיך ולהאכיל בקרבת הבית ועל פי ההנחיות שיפורסמו לזמן 'סגר מלא' אבל לא לנוע בעיר משכונה אחת לשנייה.

במצב של 'סגר מלא' עלולה להיווצר בעיה באזורים המרוחקים  מבתי התושבים כגון  הפארק הטכנולוגי ומרכז עינב. לצורך כך קבע  הווטרינר העירוני רשימה מצומצמת של מאכילים מתנדבים והמליץ לתת להם אישור מעבר לימי סגר מלא, ספציפית למרכז עינב ולפארק הטכנולוגי למשך כשעתיים  מהיציאה מהבית."