פורים הגיע וביחד עם רוח החג והתחפושות הגיע גם משלוח המנות שידוע כלא בריא ומשמין. בימים אלו בהם אנו מתמודדים עם מגפת ההשמנה בקרב ילדים חשוב שנדע להכין משלוח מנות בריא יותר- כזה שמצד אחד ישמח את הילדים ומצד שני יהיה בעל ערך תזונתי גבוה.
אז מה כדאי להכניס למשלוח המנות שלנו:
1. בייגלה מחיטה מלאה- החיטה המלאה עשירה בסיבים תזונתיים, מעלה את רמות הסוכר בדם בצורה מתונה יותר ושומרת על תחושת שובע לטווח ארוך.
2. סוכריות ללא סוכר -  חלופה בריאה לסוכריות הצבעוניות שמלאות בצבעי מאכל וסוכרים פשוטים.
3. חטיף שוקולד מריר שמכיל לפחות 60% מוצקי קקאו- שוקולד מריר עשיר בנוגדי חמצון ובמינון הנכון מסייע לבריאות ומשפר את זרימת הדם בגוף.
4. אוזני המן מחיטה מלאה ממולאים בתערובת פירות יבשים/ פרג.
5. מרשמלו בייתי- המרשמלו הקנוי מלא בצבעי מאכל, המרשמלו הביתי לעומת זאת איננו מכיל צבעי מאכל ומשמש כחלופה בריאה לממתק האהוב.
6. חטיף צ'יפס בטטה בייתי בתנור- הבטטה  המתוקה והטעימה יחד עם מעט שמן זית ותבלינים, מהווה חלופה בריאה וטעימה לחטיף הצ'יפס המוכר, למי שרוצה לגוון ניתן להוסיף פרוסות דקות של גזר/ סלק.
7. כדורי תמרים, אגוזים וטחינה- כמובן שהערך הקלורי גבוה אך מדובר על אלטרנטיבה בריאה שמכילה שומנים חיוניים (הגוף איננו מסוגל ליצור אותם בעצמו) ובלתי רווים כדוגמת אומגה 3 ו6 הנחוצים לבריאותינו.
8. עוגיות שיבולת שועל עם שוקולד צ'יפס ( גם כאן מומלץ להשתמש בשוקולד מריר עם אחוז מוצקי קקאו גבוה) ,שיבולת השועל מלאה בסיבים תזונתיים המשפרים את תהליך העיכול ומסייעים לשמירה על משקל תקין. בנוסף שיבולת שועל עשירה בחומצה האמינית החיונית טריפטופן, חומצה אמינית זו מהווה חומר מוצא ליצירת מלטונין החיוני לשינה טובה.
9. פירות יבשים חטיפי אנרגיה על בסיס שבולת שועל

מתכון לאוזני המן מקמח מלא:
מצרכים:
1 כוס קמח מלא
1/2 כפית אבקת אפיה
2 כפות סוכר (גדושות)
6 כפות מים
6 כפות שמן קנולה

למלית:

למלית פירות יבשים:
כוס של תערובת תמרים וצימוקים (ניתן למלא גם בפירות יבשים אחרים)- חתוכים ומושרים במים רותחים למשך 5 דקות
קליפת תפוז מגורדת
כפית קינמון
כף סוכר חום
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

למלית פרג:
1/2 כוס פרג טחון
3 כפות דבש
3 כפות סילאן

הוראות הכנה:
(1    ראשית יש לערבב את כל החומרים היבשים, להוסיף את החומרים הרטובים וללוש את לקבלת בצק אחיד.
(2    לחמם  התנור ל180 מעלות ונרפד תבנית בנייר אפיה.
(3    לפזר קמח על משטח ולרדד את הבצק לעלה דק, לאחר מכן יש לעטוף בניילון נצמד ולהכניס את הבצק למקרר לחצי שעה.
(4    לקרוץ לעיגולים ועל כל עיגול יש לשים כ1/2 כפית מלית, לסגור לצורת משולש ולהדק היטב בצדדים.
(5    להניח על נייר אפייה ולאפות כ15 דקות, לאחר מכן יש להוציא מהתנור ולצנן היטב.
חטיף צ'יפס בטטה אפוי:
מרכיבים:
2 בטטות בינוניות
מלח ופלפל שחור טרי
2 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
מחממים את התנור ל-230 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 
פורסים את הבטטות לעיגולים דקים ככל האפשר.
מרתיחים סיר מלא במים, מוסיפים את עיגולי הבטטות למים הרותחים, ומבשלים במשך 3-5 דקות. מוציאים ומסננים היטב.
בקערה, מערבבים את הבטטות עם השמן, ומתבלים במלח, פלפל שחור. ניתן להוסיף גם תבלינים כמו שום, בזיליקום ואורגנו.
מסדרים בתבנית את הפרוסות בשכבה אחת צפופה, ואופים במשך כ-15 דקות, עד להזהבה טובה. מקלפים בעדינות את הבטטות מהנייר, מניחים על רשת לצינון מלא ומגישים.

כדורי תמרים, טחינה ואגוזים: 
נשמרים עד כשבועיים במקרר ועד כחודשיים במקפיא
רכיבים:
1/2 כוס (80 גרם) אגוזי קשיו 
1/2 כוס (80 גרם) אגוזי לוז 
10 יחידות גדולות תמרים מגולענים (עדיף תמר מג'הול)
1/8 כפית מלח
1/8 כפית קינמון טחון
1 כפית תמצית וניל
2 כפות טחינה גולמית


הוראות הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות ומכניסים את האגוזים לקלייה לכ5 דקות (שימו לב שלא ישרפו).
שמים בקערת מעבד המזון את שני סוגי האגוזים, התמרים, המלח, הקינמון ותמצית הווניל ומעבדים עד לקבלת עיסה אחידה וטחונה.
מוסיפים את הטחינה ומעבדים עד שמתקבל מעין בצק.
יוצרים מהבצק כדורים קטנים, בקוטר כ־ 2 ס"מ. 

עוגיות שיבולת שועל ושוקולד צ'יפס:
מצרכים:
1¼ כוס שיבולת שועל 
1/2 כוס  קמח מחיטה מלאה  
1/2 כוס  סוכר 
כפית- אבקת אפיה  
1/2 כוס  שוקולד צ`יפס 
1/2 כוס  שמן קנולה  
2 ביצים
כפית תמצית וניל

הוראות הכנה:
מחממים מראש את התנור ל- 180 מעלות.
מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים.
 מוסיפים את השמן, הביצים ותמצית הווניל.
יוצרים כדורים בעזרת כפית ומניחים את העוגיות על תבנית עם נייר אפייה במרווחים גדולים אופים בתנור במשך רבע שעה והעוגיות מוכנות.