מאת: גדעון בכר, יו"ר עמותת תושבים משפיעים במודיעין

את חג שבועות השנה אנו חוגגים בצל מגיפת הקורונה. אלפים עדיין חולים, אך נראה שאנו בדרך לצלוח את המשבר, לפחות את החלק הראשון שלו. שמחת החג תהיה מלאה יותר, נותנת תקווה לעתיד טוב יותר.

אך בבואנו לחגוג את שבועות חשוב שנזכור את מהותו והיסוד הטבעי הטמון בו של חיבור לבריאה ולפלאותיה, לביכורי החקלאות וכמובן לטבע ולסביבה. אלא שבשנים האחרונות אנו רואים יותר ויותר כיצד הטבע קורס תחת ההתנהגות ואפשר אף לומר - המתקפה, של האדם עליו.


אנו נתונים במשבר סביבתי רב מימדי הכולל שינויי אקלים, מדבור מואץ, משבר מים עולמי, זיהום כבד של האוויר שאנו נושמים, המים שאנו שותים והאדמה שמספקת לנו מזון. מיני בע"ח וצומח נכחדים מן העולם בקצב רצחני, כ- 200 מינים נעלמים בכל יום ולא ישובו לעולם! ואלו רק מקצת המשברים.


העיר מודיעין אינה חפה מתרומה שלילית והרסנית לסביבה הטבעית. הדחפורים שנוגסים באדמת המולדת הם בכל עבר. כבישים מרובי מסלולים במקומות שיש ספק עד כמה הם נחוצים בהם. בע"ח נדרסים כאן על בסיס יום יומי בלי שכנראה אף אחד בעיריה חושב כיצד להגן עליהם.

פיתוח או שמא "פיתוח"? המרלו"גים שבמרכז ליגד קמים במקום עצי היער. מפלצות חסרות צורה ותועלת מוקמות על פניה אתרים ארכיאולוגים, מוחקות היסטוריה של אלפי שנים, את מורשתנו הקולקטיבית. העיר מודיעין נבנית כאילו אין יום מחר, כאילו רק האדם קיים, כאילו השטח הפתוח הוא אינסופי. וזה בכלל לא לטובתנו.


מתי יפנימו נציגי הציבור אותם בחרנו שזו לא העיר שאנו רוצים?! שהציבור רוצה להגן על הסביבה, שלציבור אכפת מבע"ח שנדרסים סתם כך למוות, שהציבור רוצה שישמרו לו על הטבע, שהציבור רוצה עיר מקיימת, עם עצי צל ברחובות, תחבורה ציבורית חשמלית יעילה, פנלים סולריים. שהציבור רוצה באמת ובתמים למחזר ולהפריד פסולת ומפריע לו שזה לא קורה במודיעין, שהציבור רוצה שהעיריה וראש העיר יפעלו כדי לצמצם את משבר האקלים, שמשבר הקורונה ייראה כאין וכאפס לעומתו?


זה הזמן שנבחרי הציבור והפקידות הבכירה בעיריה יבינו את צרכי הציבור. ואולי חג השבועות, שכל כולו ערגה לטבע ולנפלאות הבריאה, יהיה נקודת המפנה בתפיסת עולמם של קובעי המדיניות בעירנו לעבר השמירה על השטחים הפתוחים וקידום מודיעין כעיר מקיימת. הלוואי!

גדעון בכר

יו"ר עמותת תושבים משפיעים במודיעין