צילום: Depositphotos
רגע לפני שהכנסת התפזרה היא קיבלה חוק שמעודד התקנת פאנלים סולאריים על גגות בניינים משותפים. עד היום, דיירים שהיו מעוניינים בהתקנת מערכות סולאריות על הגג היו צריכים לקבל את הסכמת כל הדיירים. כעת, הסכמה של שני שלישים מהדיירים יספיקו – כשהדיירים שמעוניינים בכך יתקינו על השטח שמיועד להם. המתקינים יצטרכו לעמוד בדרישות חוק התכנון והבנייה, בתנאים המבטיחים את בטיחות המערכת, ובדרישות חוק הקרינה הבלתי מייננת. כמו כן יהיה עליהם להבטיח שהתקנה תיעשה בדרך שלא תפגע בחזות הבניין.
החוק הזה, שמשרדי האוצר והאנרגיה קידמו, מתואר על ידם ככסף על הגג – שכן הדיירים יזכו להוזלה של עלויות החשמל ואף יוכלו להרוויח כסף מן החשמל שמופק מהגגות.
המדינה, שמנסה להגיע למצב שבו עד 2040 כ-50% מהאנרגיה במדינה תופק מאנרגיות ירוקות, ולהגיע ליעד של לפחות 30% ב-2030, מעודדת את הקמת הגגות הסולאריים. כיום רוב החשמל הסולארי מיוצר משטחים עצומים של פאנלים סולאריים הנמצאים במקומות פתוחים כמו בערבה והגורמים המקצועיים המליצו לעבור לגגות בניינים משותפים.
אבי אלבז, חבר מועצת מודיעין וראש סיעת 'מודיעין חופשית', הוציא בשבוע שעבר מכתב לראש העיר, חיים ביבס, בו הוא קורא לעירייה לפנות לתושבים בכל אמצעי התקשורת וההפצה האפשריים, כדי להעלות את המודעות לנושא ולעודד את תושבי העיר בכל השכונות להקים מערכות סולאריות להפקת חשמל על גגות הבניינים המשותפים בעיר.
מודיעין מכבים רעות ידועה כעיר שמנסה לקדם שימוש בפאנלים סולאריים. על גגות של 14 מבני ציבור בעיר כבר נמצאים לוחות סולאריים ובעיריית מודיעין ביקשו להצטרף בשנה שעברה ליוזמה של מפעל הפיס, במסגרתו תקבל העירייה הלוואה למימון פריסת הפאנלים הסולאריים, כאשר החזר ההלוואה ימומן ממכירת החשמל לחברת החשמל. בעירייה ביקשו לבחון התקנת הפאנלים על כ-20 מבני ציבור ברחבי העיר. בין היתר נבחנו בתי ספר, מבנה אגף שירותים חברתיים ועמותת סחלבים.