הגשמים שירדו במהלך השבועיים האחרונים, נותנים אותותיהם בפריחה היפה ברחבי גבעת התיתורה. מאות פרפרים מסוגים וצבעים שונים מתגלים על הגבעה לצד נרקיסים ורקפות שבוקעים מתוך הסלעים אשר הועתקו מאזור שכונת מורשת, ואף עץ שקדיה מרשים נראה על הגבעה.

בימים אלה, לטובת מבקרי המקום מודגשים השבילים הטבעיים המובילים למעלה הגבעה משלושת כניסותיה: רחוב עמק דותן ליד בי"ס אופק, רחוב עמק דותן מול "ההולמס פלייס" ורחוב עמק איילון פינת שומרי החומות. במסגרת העבודות יתווסף עפר על השבילים הטבעיים הקיימים, על מנת להדגיש ולחשוף אותם כאמור למען התושבים והמבקרים וליצור בכך כניסות אשר מזמינות לעלות ולבקר בגבעה.

מהחכ"ל נמסר כי מכיוון ששטח החניה במעלה הגבעה קטן ומיועד לחניית נכים, יש חשיבות בהדגשת השבילים שאינם בולטים דיים לציבור, אשר יכול לחנות בחניון הגדול בעמק דותן כמו גם ברחובות הסמוכים. כמו כן, הוספת העפר להדגשת השבילים מבוצעת רק עד אמצע הגבעה ומשם, הדרך ברורה ובולטת עבור המבקרים בגבעה. בנוסף, יוצבו שלטים בכניסות לגבעה המבליטים גם כן את מיקומם של השבילים למעלה הגבעה.

עוד במסגרת העבודות, תיבנה רחבה קטנה מרוצפת עם ספסלי ישיבה, שתהווה כניסה לגבעה מרחוב עמק דותן, ליד בי"ס אופק. מטרת רחבה זו לשמש ככיתת טבע נעימה, עבור תלמידי בי"ס אופק מאמצי האתר יחד עם בי"ס היובל שיוכלו ללמוד בה וכמובן, כמרחב למידה עבור כלל תלמידי העיר כמו גם מרחב כניסה לאתנחתא עבור מבקרי הגבעה.

כזכור, בחודש אוגוסט נחנכה גבעת התיתורה המחודשת לאחר עבודות פיתוח ושדרוג שביצעה העירייה באמצעות החכ"ל יחד עם רשות העתיקות, קק"ל, רשות הטבע והגנים והחברה להגנת הטבע. מטרת העבודות היא לחזק ולחבר את האדם עם הטבע והמקום המספר סיפור היסטורי לצד טבע מקומי קסום עם פינות חמד רבות, שחזורי פריטים חקלאיים, גן ארכיאולוגי ועמדת הסברה קולית לצד שילוט מסביר פנים אודות המקום.

צילומים: דוברות העירייה