תוכן מקודם
מאת: חלי וינשטיין / צילומים: פרטי
את חומוס בנגל הקימו ראובן וגל אוקסנברג משוהם לפני ארבע שנים בדיוק, באוגוסט 2014, אבא ובן שחלמו על העסק כבר המון זמן ומכאן גם שם העסק. מיד כאשר גל השתחרר מצה"ל, אביו ראובן עזב תפקיד באינטל ויחד, הקימו את העסק. לפני כשנה הצטרף למיזם רון, חבר ילדות של גל, יחדיו גדלו מגיל שלוש, אשר צבר ניסיון עשיר בתחום ניהול עסקי מזון ובתי קפה, בהם עבד בתל אביב. הרוח התל אביבית הצעירה שהביאו איתו השניים, הפכו את חומוס בנגל למקום אטרקטיבי ביותר בעיר, שמעניק, מעבר לחוויה הייחודית, טעם מקורי ואותנטי של חומוס עם רעיונות חדשניים שהתקבלו באהבה על ידי הקהל.
- אז למה לפתוח דווקא במודיעין?
"חיפשנו מקום עם פוטנציאל, עם קהל טוב, שיודע להעריך איכות של אוכל ומודיעין מושלמת לכך. יש כאן המון צעירים, משפחות, קהל מגוון שאוהב חומוס אבל יותר מכך אוהב לצאת ולבלות ואנחנו גם מחשיבים את המקום ליותר ממקום שרק אוכלים בו, מבחינתנו זו חוויית בילוי לכל דבר".
ואכן, אם מדברים על בילוי, זה לגמרי המקום הכי לא שגרתי אבל הכי מיוחד לכך. תחנת הדלק פז, בישפרו סנטר, היא מקום שסוחף אליו המון אנשים בשעות הצהריים המוקדמות והמאוחרות, עובדים שיוצאים לאכול, בעלי עסקים, אנשים שמגיעים אל האזור מכל מקום בארץ ועוד, אבל משהו אחר קורה שם ברגע שנכנסים, משהו חדש ושונה. המוסיקה הטובה שמלווה, האווירה הצעירה והנעימה במקום עוטפת מיד ומעניקה תחושה תל אביבית לחלוטין.
- איך נוצר החיבור העסקי ביניכם?
"אנחנו חברים מהגן, תמיד היינו יחד וכשגדלנו תמיד דיברנו על כך שאנחנו צריכים לפתוח עסק יחד, זה תמיד היה שם כי אנחנו משלימים אחד את השני. אחרי הצבא רון עבד בבתי קפה וברים בתל-אביב, שם התנסה בניהול ואת הרקע והניסיון שלו הוא הביא לכאן", מספר גל.
"לפני קצת יותר משנה, גל שאל אותי אם אני רוצה להיכנס כשותף ולממש את הפוטנציאל של המקום, אהבתי את הרעיון וכמובן שהסכמתי ומאז אנחנו כאן, מרימים את המקום יחד, ממנפים אותו ומכניסים המון רעיונות חדשים ושינויים. היה לי חשוב להביא את האווירה התל אביבית איתי, זה משהו שמאוד היה לנו חשוב, לתת ללקוחות שלנו גם אוכל טוב אבל לא פחות חשוב מזה, אוירה טובה וכייפית", אומר רון.
- איזה שינויים הכנסתם ?
"בעבר חומוס בנגל היה פתוח רק עד 17:00 והיה מוגדר כמקום שאליו באים לאכול, אבל היום המקום פתוח ברציפות מ- 09:00 עד 21:00 וזה מוכיח את עצמו, אנשים באים לכאן בכל שעות היום ובערב תמיד מלא. ראינו שקהל הלקוחות שלנו מחפש מקום לשבת לארוחת ערב עם המשפחה, שהצעירים מחפשים מקום לצאת אליו בערב ולאכול יחד, שיש ביקוש. בחודש שעבר בתקופת המונדיאל עשינו כאן בכל ערב הקרנה של המשחק ברחבה בחוץ והיה מעולה, אנשים אפילו התקשרו להזמין מקומות מראש.
- מה עוד צפוי?
"יהיו עוד הרבה דברים חדשים, אנחנו מתכוונים להכניס ערבי קונספט ייחודיים במטרה להפוך את שעות הערב במקום לבילוי של ממש, כמו בתל אביב. יש כאן אלכוהול טוב, הרבה בירות טובות ועראק ומגיעים לכאן המון אנשים, אפילו דייטים יש כאן. אנחנו גם מאוד פתוחים לרעיונות חדשים ולשיתופי פעולה, חשוב לנו להעניק ללקוחות שלנו חוויה אמיתית וטובה, שיבואו ליהנות מאוכל טוב אבל גם מאווירה מיוחדת. גם המוסיקה כאן מתנגנת תמיד ואנחנו מקפידים על מוסיקה איכותית, זה הקטע שלנו, לתת מעבר לחוויה של האוכל גם חוויה של בילוי, של כייף, מקום שנעים לשבת בו"
- אז מה הסוד של החומוס הטעים שלכם?
"את הסוד אנחנו לא מגלים כמובן", הם צוחקים יחד, "כל אחד והחומוס שלו, אבל מה שהכי חשוב בחומוס זה מרכיבים טריים ואיכותיים ועל זה אנחנו לא מתפשרים. הכל נעשה כאן במקום, הכל טרי, בישול ביתי וטוב וזה אולי הסוד הכי חשוב, להשתמש אך ורק במרכיבים הטובים. גם הסחוג שאנחנו מגישים נעשה כאן במקום והוא טעים בצורה מופלאה וכך גם המלאבי, הטחינה והתוספות".
-ובכל זאת, תנו איזה טיפ להכנת חומוס
"חומוס זה לא דבר חד משמעי, לכל אחד יש את הטעם ואת הסגנון שלו ועבור כל אחד החומוס מעניק חוויה אחרת, לאחד זה זיכרון ילדות ולאחר זה עניין של טעם או מרקם, כך שתמיד יש שינויים מאחד לשני בהכנה שלו. מה שכן, חשוב לשמור על שלושה כללים חשובים – להשתמש במרכיבים טריים בלבד, להשרות את הגרגרים לילה שלם ולבשל ממש עד לריכוך. התבלינים זה כבר עניין של טעם אישי, כל אחד אוהב אחרת אבל יש לנו פתרון מעולה ללקוחות שרוצים להכין לבד בבית, הערכה שלנו להכנת חומוס ביתי. אנחנו מוכרים אותה כאן במסעדה והיא כוללת גרגרים מבושלים ומוכנים עם קילו טחינה והוראות הכנה".
- אי אפשר להתעלם מהמנות המיוחדות שלכם לחומוס, ממש שדרגתם והפכתם מרכיב פשוט לארוחה עם שיק, ספרו לנו על הרעיון
"מאחר ואנחנו דוגלים בחדשנות, החלטנו שגם החומוס לא יכול להישאר רק חומוס, מבחינתנו הוא הרבה מעבר לזה. לכן, ישבנו יחד עם השף התותח שלנו שעבד במסעדות הנחשבות והמובילות ביותר בתל אביב, שמענו על הרעיונות שלו והוצאנו תפריט שכולו חידושים כמו חומוס עם ריבת בצל, שזו מנה שהפכה להיות ממש 'שוס', אין אחד שלא אוהב אותה, חומוס עם קצף עגבניות שהפך ללהיט, חומוס ברוטב חריימה צמחוני, חומוס עם רוטב קובה חמוסטה, חומוס עם סלט סלק מרוקאי, חומוס טוניסאי עם לימון כבוש שמגיע עם לחמניית פריקסה אותנטית ואפילו חומוס אבוקדו היה לנו. מה שבטוח, יהיו עוד המון דברים חדשים, אנחנו לא מפסיקים לשנות ולגוון, כל שבוע יש לנו תפריט ספיישלים, אנחנו משתפים את הלקוחות שלנו, נותנים להם לטעום וחשוב לנו לשמוע מה הם חושבים ואיזה טעמים חדשים הם רוצים להכיר".
- יש לכם מענה למי שלא אוכל גלוטן?
המטבח שלנו כולל גלוטן כך שהוא לא מתאים לרגישים לגלוטן אבל לאחרונה הכנסנו פלאפל ללא גלוטן שמאוד מתאים למי ששומר על תזונה נטולת גלוטן ולאפשר להם ליהנות כמו כולם".
- צפויים חידושים בגזרת הקינוחים?
"יש כמה כיוונים אבל כרגע יש את המלאבי המצוין והוא באמת מיוחד וטעים להפליא, לא מוותרים עליו בסוף הארוחה".
- כולם מדברים על השירות הטוב שלכם, איך אתם עושים את זה?
אנחנו מעסיקים 15 עובדים, שזה לכל הדעות כמות מרשימה של עובדים בחומוסיה, אבל זה בדיוק הקונספט של השירות הייחודי שלנו במקום. אנחנו רוצים להעניק ללקוחות שלנו שירות מעולה, לא פחות מזה, שהלקוח תמיד ירגיש שמפנקים אותו. אצלנו אין מצב שמשהו מהתוספות שעל השולחן יגמר והלקוח יצטרך לבקש, אנחנו רואים את זה עוד לפני ומיד מביאים עוד, אין מצב שלקוח יחכה לעוד חמוצים או לעוד פיתות, אנחנו רואים את הלקוח ומשרתים אותו כפי שמגיע לו, מכל הלב ובחיוך. בשישי בצהריים למשל, כאשר יש כאן באמת המון אנשים שמגיעים, כל 15 העובדים שלנו נמצאים במקום, כולם בלי יוצא מן הכלל ויש כאן אווירה מדהימה, מעבר ל-25 מקומות הישיבה בתוך המסעדה, כל שולחנות העץ בחוץ מלאים וברוב מקרים אנחנו פותחים עוד שולחנות אקסטרא. עושה לנו טוב לראות את הלקוחות שלנו נהנים ואנחנו גם תמיד מפנקים בקפה ועוגיות ביתיות על חשבון הבית בסוף הארוחה.
- ועובדה חשובה שיש לציין, אתם תמיד נוכחים בעסק...
"בהחלט, זה מבחינתנו דבר שלא מתפשרים עליו בשירות. אנחנו כאן כל הזמן, מנהלים את העסק ועובדים בו, כמו כולם. אנחנו בעצמנו בוסים בני 27, כך שזה לא ממש בוסים, כולנו חברים כאן ואנחנו מתנהגים כמו חלק מהצוות , עובדים יחד, נהנים ורואים את הלקוח ואת הצורך שלו, רואים מה חשוב ללקוחות ואיך להפתיע ולחדש להם והכי חשוב לנו לשמור על אוירה טובה במקום, אוירה צעירה וכייפית, גם לעובדים וגם ללקוחות, לתת אווירה של בית".
- מה התכניות לעתיד?
"הכל פתוח, אנחנו לא עוצרים במקום והראש תמיד עובד וחושב על רעיונות חדשים. כל שבוע יש כאן שינויים וזה מה שיפה כאן, שאין שום דבר סטנדרטי".
"השאיפה שלי היא שהעסק ימשיך להתפתח ויהפוך למוסד", אומר גל. "אני מרגיש את האהבה והפרגון של הלקוחות וזה מדד לכך שאנחנו בדרך הנכונה. יש לנו שאיפה להפוך לרשת ולעשות בנגל בענק בכל המדינה. באופן אישי אני מאוד אוהב את העשייה ואני נהנה מכל רגע כך שזו רק תחילת הדרך, יש עוד המון כיוונים ורעיונות לעשות דברים חדשים ומרתקים בכל מיני תחומים, אם בתחום המזון ואם בתחומים אחרים", מסכם גל.
קשה לנו להאמין שיש תושבים בעיר שטרם טעמו את החומוס של בנגל אבל אם אתם ביניהם, אל תפספסו את הטעם המדהים הזה. מבטיחים לכם שברגע שתיכנסו לשם תתאהבו, הן בטעמי החומוס המופלאים והאוכל הטוב והן באווירה הממכרת במקום. תיהנו!