על קצה המזלג

פסטה בסטה התחילה את דרכה בסניף קטן באמצע שוק מחנה יהודה ומטרתה הייתה להגיש אוכל איכותי במחיר נגיש לצעירים ולסטודנטים. ומאז, כמו שאומרים, הכל היסטוריה.

כיום יש ל'פסטה בסטה' 15 סניפים כשאחד האחרונים שבהם הוא הסניף במע"ר מודיעין אשר נפתח לראשונה לפני כארבעה חודשים. "לאחר גל הקורונה הראשון חשבנו שהכל מאחורינו. באותה תקופה עבדנו הרבה עם משלוחים ולאחרונה אפשרו לנו להחזיר גם את ה- "take away מספר אסף ברכה, הזכיין המקומי שהבין את הביקוש המקומי והביא למודיעין את הניחוח האיטלקי של שוק מחנה יהודה. 

  פסטה בסטה מודיעין במע"ר החדש - רחוב דם המכבים 63

פסטה מהבסטה ועכשיו מהרמבלס של מודיעין

הפסטה הטרייה מיוצרת מחומרי גלם איכותיים במיוחד. חומר הגלם המרכזי, הפסטה, מגיע ממפעל במחוז אמיליה רומנה שבאיטליה, שהוא מפעל הפסטות הטריות הגדול והאיכותי ביותר באירופה. המפעל מייצר מנות פסטה שעשוית מקמח דורום מובחר וביצי חופש מקומיות במיוחד עבור פסטה בסטה, כאשר תהליך הקפאת הפסטה בשיטה מיוחדת שומרת על טריותה ועל הערכים התזונתיים.

פסטה טרייה היישר מאיטליה


כשנפתחה המסעדה בעיר, מספר אסף, תושבי העיר קיבלו אותה באהבה והמקום היה מלא בכל יום. המציאות המורכבת שהביאה איתה הקורונה, אילצה את אסף לסגור לאחר הפתיחה הקצרה והמוצלחת. כעת, חזרה המסעדה לפעול במתכונת של משלוחים ואיסוף עצמי.


"השדרה כל כך יפה וזה מצער אותנו ובוודאי את התושבים שכרגע זה המצב, אבל אנחנו מתמודדים עם זה בצורה טובה. לאחרונה הכנסנו לתפריט גם פיצות, יש לנו גם סלטים טריים שמכינים במקום מחומרי הגלם הכי טריים ואיכותיים שיש, מרקים מחממים וטעימים לימי החורף, וכמובן שאנחנו מקפידים על הוראות משרד הבריאות, מסיכות והיגיינה ברמה הכי גבוהה."

מחכים בקוצר רוח ללקוחות שימלאו את שולחנות המסעדה

לשאלתנו בעניין ההשקה לסניפים אחרים הוא מציין כי "הכל 1:1 כמו בשוק מחנה יהודה וכמו בשוק בתל אביב. כל המנות הן באותו הגודל וכל הפסטות מיוצרות באיטליה על פי מתכון מיוחד. את הרטבים מכינים בכל בוקר במקום."

מודיעין מאוהבת

"תושבי העיר אוהבים בעיקר את הפסטות שלנו", מספר אסף, "למרות שיש ביקוש גם לפיצות שהכנסנו, אותן אנחנו מכינים בתנור אבן. מה שהכי הולך זו מנת הפסטה רוזה עם כדורי מוצרלה. אוהבים את זה ממש".


"בכל צהריים אנחנו נכנסים לתהליכים של הכנת הזמנות של משלוחים ומחכים כבר לפתוח ולפנק את התושבים במנה מעולה בצלחת אמיתית. אנחנו מחכים שהשדרה תהיה מלאה ושהמסעדה תתמלא שוב בסועדים. אנחנו יודעים לתת שירות חם, וממליצים שהמנה האיטלקית שתזמינו תושלם עם בקבוק בירה או כוס יין. הנאה מובטחת!"


בעוד שנה או שנתיים מצפה אסף שהשדרה תפרח ותכלול חנויות נוספות ומגוון פעילויות עירוניות. "גם המסעדה תהיה מלאה והמשרדים סביב יהיו פעילים, וכמו שחיים ביבס קורא לזה -המקום יהיה פשוט רמבלס".

פיצה בתנור אבן

תפריט מגוון ומעורר תאבון

בתפריט הפסטות תוכלו לבחור בין 8 מנות פסטה, כולל מנות ללא גלוטן, פסטות צבעוניות, רביולי, ניוקי, ועוד. עשרת סוגי הרטבים כוללים גם פסטו ירוק מומלץ במיוחד, רוטב רוזה ומנה ורודה האהובים במיוחד על התושבים. אפשר להתפנק גם עם פיצות, סלטים, מרק, מנות טבעוניות, ארוחות ילדים, מנות אחרונות ושתייה.

הכי כיף פסטה טריה וחמה

למעוניינים – אפשר לקחת ולהכין בבית: בפסטה בסטה מציעים פסטות טריות, רטבים, תערובת פרמז'ן, שמן זית ועוד מוצרי מזווה איכותיים. את כל הטוב הזה אפשר לקנות ולהכין בדיוק מתי שרוצים. 

טיפ מהמומחים

אם אתם מכינים פסטה בבית השתמשו בקמח דורום 00, מומלץ תוצרת איטליה. אל תתעצלו ונפו אותו לפני השימוש!

המתכון המומלץ של פסטה בסטה להכנת פסטה ביתית:

רכיבים:

• 1 ק”ג קמח דורום או קמח 00 (להשיג במעדניות מתמחות)

•  8 ביצים + 2 חלמונים

• 5 גרם מלח

אופן הכנה:

• את הקמח, הביצים והמלח מכניסים יחד למעבד מזון ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים.

• מעבירים את פירורי הבצק למשטח עבודה ולשים עד לקבלת כדור אחיד.

• את הכדור עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לערך.

• כאשר הבצק קר חותכים אותו ל-8 חתיכות שוות. כל חתיכה היא מנת פסטה

לפרטים נוספים והזמנות - פסטה בסטה