מבשל עם כל הלב

בישול ותשוקה לאוכל שזורים בחייו של השף חן ביבי ממודיעין כבר מגיל 15, אז התחיל את דרכו במסעדת 'כתית' המיתולוגית של השף מאיר אדוני בכפר רות. במסעו הקולינרי עבר התמחות אצל גדולי השפים המובילים בארץ כמו רושפלד, רפי כהן ואבי קונפורטי. עד גיל 18 הספיק לעשות גיחה לספרד ולצרפת, שם התמחה במסעדות יוקרה בעלות שלושה כוכבי מישלן, במקביל סיים את לימודיו בהצטיינות יתרה בבית הספר לקולינריה''תדמור''.

חן ביבי | "זכיתי לעשות את מה שאני אוהב"

"למאיר אדוני אצלו עבדתי בתחילת הדרך יש תשוקה לאוכל ואת זה לקחתי ממנו", מספר חן, "יש בי להט ורצון עז להעביר לאנשים את ה'וואו' שהוא הרבה מעבר לאוכל, אלא השילוב בין חומרי גלם, שיטות בישול ויצירתיות".

מתגלגל במחוזות קולינריים

כאמור, הרומן של השף חן ביבי עם המטבח התחיל בגיל צעיר במיוחד והוא הצליח לקדם את עצמו באמצעות למידה ותשוקה אמיתית לאוכל ולמטבח. מכה קלה בכנף קיבל לאחר שאמור היה להתגייס כשף של יחידת 8200 אבל תכניות לחוד ומציאות לחוד, וחן שוחרר מהצבא עקב בעיות רפואיות. "מאחר שאחד הדברים היחידים בערך שיכולתי לאכול בזמנו היה סושי, עברתי הכשרה ב'סוהו' בראשון לציון, התמחיתי בסושי ובמטבח האסייתי ולאחר מכן פתחתי את ה'אושי אושי' שהיה בצמוד לטיב טעם במתחם ישפרו סנטר, מודיעין.

מסושי ועד איטלקי - משלב בין טעמים מכל העולם

לאחר חלק זה בחייו החליט חן לטוס למלבורן אוסטרליה וללמוד שם גם תואר ראשון במנהל עסקים וגם לימודי שף קונדיטור. עם כל הדברים הטובים האלו והנסיון הרב שצבר החליט לחזור לארץ לאחר חמש שנים. עם חזרתו לישראל החל חן לייעץ לאנשי עסקים מהעשירון העליון בתחום הקולינריה ופתיחת מסעדות חדשות וכך פיתח מערכת יחסים עם אוליגרך על קו ישראל מולדובה. "הכנתי לו ארוחות שף פרטיות ובמקביל גם פתחתי לו עסקים בתחום המזון", הוא מספר.


באחד הפרויקטים שלו הגיע חן לייעוץ בשמב"ז והתאהב במקום ממבט ראשון. "הפכתי לשותף פעיל ועם שאר השותפים בנינו את "האימפריה", הוא מספר. בעקבות הקורונה, הסגר, והפסקת הפעילות שנכפתה על כולנו החלטתי לחשוב מחוץ לקופסה ולעסוק במה שאני הכי אוהב - לבשל לאנשים ארוחות שף פרטיות בתפריט ייחודי ואישי. שמי עבר מפה לאוזן, לקוחות מרוצים המליצו, וכך התחלתי להתפתח לארוחות מעל 10 אנשים, חתונות ואירועי בוטיק. את הארוחות שאני מבשל אני מכין עם רגש רב ותוך הקפדה על הרצונות של הלקוחות שלי".


עם סמיון | "השם שלי עבר מפה לאוזן"


"פתאום אני מבין שקיבלתי את התואר 'השף של הסלבז'"

סקאזי, דניס, סטטיק, אביב ראובן, אדם אלאיוף, ניקול רזניקוב ואלון אולמן הם רק חלק מהמפורסמים שטעמו את מיטב המנות של חן ביבי, אולם ביבי עצמו מאמין שאת האוכל ניתן להתאים לכולם, גם לפי הטעם וגם על פי התקציב. "המזמין מציין את כמות המוזמנים, הרקע לאירוע ומה ההעדפות שלו ומכאן הראש שלי מתחיל לעבוד. אנחנו בונים את התפריט בהתאם עם מנות ראשונות, עיקריות וקינוחים כשהקינוחים האהובים היום הם אלו אשר נפרסים על השולחן מול הנוכחים. את כל הקינוחים מכינה אחותי, מאי ביבי, שהיא גם קונדיטורית, בוגרת בית הספר לקולינריה 'בישולים'."


להרגיש במסעדה אצלכם בבית | מנות יפות וטעימות

איזו ארוחה מיוחדת הכנת לאחרונה?

"לכבוד יום ההולדת של לירז רוסו (הלא הוא סטטיק), הכנו ארוחה ברמת FINE DINE עם מרק אפונה ואצבע קבנוס, לחם בריוש וטימין, סביצ'ה סלמון טרי וסלט גואקמולי מוגש על בריוש חרוך ,קרפצ'יו פילה בקר ומיני ירקות צלויים עם עלי מיקרו בזיל ופרחי קישוט אכילים.  בתחום הקינוחים הגשנו כנאפה אותנטי, טארט אגוזים בקרמל מלוח ופחזניות קרמבל במילוי קרם פטיסייר.

חן ביבי עם סטטיק | ארוחת יום הולדת מיוחדת וטעימה במיוחד


משתלט על המטבח הביתי ומשאיר בסוף הכל נקי. בין לבין נהנים מארוחת גורמה מושקעת

"כשאני מגיע לבית בו מתקיים האירוע אני משתלט על המטבח הביתי לכמה שעות והופך את האירוע שלהם לחוויה בלתי נשכחת, והחלק הכייפי הוא שגם אני אורח בביתם. כשמסתיימת הארוחה אני משאיר הכל נקי ונשאר עם חוויה שאפשרה לי להיכנס לכמה שעות לבועה, הרחק מהמציאות של הקורונה. הלקוחות שלי מרגישים במסעדה למרות שהם בבית ואני נהנה מתחושת השליחות והייעוד שלי".


את השף חן מזמינים לארוחות ימי הולדת, לארוחות רומנטיות פרטיות לזוג וגם לאירועים קטנים בבית. כל סיבה היא טובה לחגיגה הקולינרית שהוא מייצר ממש אצלכם!

שולחן קינוחים 

"תודה לקורונה"

"הקורונה נתנה לי מתנה ואני מקבל אותה באהבה", אומר חן, "היא חידדה לי מה אני אוהב ולמה אני משתוקק. כשאנשים שאכלו את האוכל שלי אמרו לי 'וואו איזה ארוחה מטורפת', זה נותן לי דרייב ומוטיבציה גבוהה ומחזיר אותי למקום המדויק שלי. עכשיו אני מדייק את עצמי כל יום מחדש בעזרת לקוחות חדשים ותפריטים ייחודים שאני יוצר להם".


אירועי קונספט לחתונות ותפריטים ייחודיים

חשוב לדעת:

ניתן להזמין את חן לבשל אצלכם ארוחת שף - עדיפות להתראה של כשבועיים מראש.

חן גם מקיים סדנאות שף חוויתיות, אירועי קונספט לחתונות ובניית תפריט מותאם אישית.

לפרטים נוספים ניתן לפנות לזהבית בטלפון - 053-6905569.

רוצים לאכול קצת עם העיניים? תעקבו אחריו באינסטגרם -  @chefChenbibi