תוכן מקודם

קצת יותר משנה עברה מאז נכנסה מסעדת "לוצ'נה" לחיינו, ומאז היא מושכת אליה סועדים ומבלים רבים ממודיעין מכבים רעות ומהאיזור כולו.

הבעלים והמנהל של מסעדת "לוצ'נה" במודיעין הוא איתי אלון. את הדרך למסעדה המוקפדת שלו בישפרו סנטר סלל בעצמו. עם דרישות גבוהות, מעט פשרות, עבודה קשה ולא מעט אתגרים.

מי אתה איתי אלון?

"בן 34, נשוי+2 ומתגורר בגבעת זאב. אני בעל רקע מגוון ועשיר מאוד בתחום המסעדנות, הפאבים, הטבחות והאפייה, והבעלים של מסעדה איטלקית ומקום לאירועים בשם לוצ'נה. המסעדה נפתחה לפני קצת יותר משנה לאחר שיפוצים נרחבים בשותפות עם אחי משה ושותף נוסף -חן גזולי, שהוא גם הבעלים של מסעדת רוזה".

במודיעין יש הרבה מסעדות טובות, ואיתי, שמפרגן לקולגות, יודע שלאף אחד מהם לא היה פשוט: " ניהול מסעדה לא מתאים לבעלי לב חלש. צריכים גם רגישות וגם נחישות ולהיות כל הזמן עם היד על הדופק והרגל על הגז".

מה מיוחד בלוצ'נה?

"לוצ'נה היא מסעדה איטלקית, אחות ללוצ'נה הירושלמית שהייתה ממוקמת בעמק רפאים והיום עובדת נהדר בממילא. כל הרעיון של לוצ'נה הוא שימוש בחומרי גלם טריים בלבד, בתוספת מוצרי בוטיק מקומיים ומיובאים, וזה כולל גבינות ויינות. הפסטות טריות, הדגים טריים (באישור משרד הבריאות ותחת תקנות מחמירות שלהם), הקינוחים הם של לוצ'נה, אנו מכינים אותם ממש כאן בקונדיטוריה, וכל המנות מוכנות במקום, עד הרוטב האחרון".

"כדי להשלים את הרמה הגבוהה אנו מעסיקים צוות מקצועי, כולל שף וטבחים מהטובים ביותר שיש ונותנים להם את הפלטפורמה הטובה ביותר שיש – מטבח גדול, מאובזר ומודרני – כי אני מאמין שעם החומרים הטובים ביותר צריכים להתעסק רק מקצוענים"


מסעדת לוצ'נה היא מסעדה כשרה למהדרין, עם הכשר של בד"צ בית יוסף והכשר מהדרין מודיעין. אבל המסעדה פונה לחילונים ולדתיים גם יחד, שממלאים את השולחנות זה לצד זה.


"רואים אצלנו הרבה אנשי עסקים שבאים לפגישה עסקית, הרבה תיירים (כן זה די מפליא), משפחות גדולות, קבוצות גדולות של חברים, בעלי עסקים שמביאים לכאן את הצוות וכמובן חברים וחברות. המטבח בנוי להוציא מנות בכמויות גדולות והמסעדה ממש מפנקת כי יש הרבה מקום, לא צריך להצטופף, האווירה נהדרת והשירות אישי"

העיצוב המיוחד של המסעדה הנחשבת לאחת היפות בעיר, מושקע מאוד, בהשראת סמטאות איטליה הציוריות. שביל אבנים מפותל יוביל אתכם לשולחן, כשבדרך תוכלו לעצור ולהתרשם ממזרקת המים הייחודית שניצבת במרכז. פנסי רחוב מעטרים את המקום ובשעת ערב משרים אווירה קסומה במיוחד והמרפסת המרווחת ושופעת הפרחים משרה אווירה נעימה ופסטורלית. ממש קפיצה קטנה לאיטליה.


נשמע שעליתם על דרך המלך

"אנחנו עובדים קשה מאוד כדי להעניק חוויה משובחת, נעימה וטעימה לכל הלקוחות. מקפידים מאוד על חומרי גלם טריים, השפים המעולים שלנו מגיעים מרחוק כי לא התפשרתי על צוות לא פחות ממעולה המונה למעלה מ- 35 עובדים, שמעניקים תמיד יחס אישי ואדיב לכל לקוח. אנחנו מקפידים מאוד גם על ההיגיינה והנקיון, אני פשוט היסטרי בעניין הזה. חוץ מזה יש עוד כמה אתגרים. היום מסעדה צריכה להיות ערוכה לתת מענה לטבעונים, למי שלא אוכל גלוטן, למי שלא מערבב בין דגים לגבינה ועוד, אלו דרישות של קהל מעורב ומודרני ואנחנו ערוכים לתת מענה לכולם".

מה יש לאכול?

"התפריט של לוצ'נה הוא תפריט איטלקי, חלבי, מגוון ועשיר, הכולל בין היתר מבחר ארוחות בוקר בסגנון איטלקי, פיצות, פסטות, מנות דגים ומבחר קינוחים מיוחדים בעבודת יד".

בלוצ'נה מציעים ארוחות עסקיות משתלמות, בופה ארוחות בוקר מיוחד בימי שישי, קוקטיילים נהדרים ומגוון יינות מהארץ ומהעולם, וכמובן גם אירועים.  "אנחנו עורכים במסעדה אירועים מגוונים כמו בר ובת מצוות, בריתות, אירועים משפחתיים עד 150 איש, וגם – אירועים קטנים", מספר איתי "בשמחה אני מארח כאן אירועים של 20 איש. אני יודע שיש מקומות שמגבילים ומאפשרים לקיים אירועים עם מינימום של 70 אורחים לפחות. לנו מתאים לארח את כולם".

למה דווקא חלבי?

"אני שמח לנפץ כאן מיתוס. אפשר ומומלץ לצאת מהמקובעות של בשר באירועים. אירוע חלבי לא זול יותר מאירוע בשרי. הוא מושקע הרבה יותר, מגוון יותר ויוקרתי לא פחות. ולמתעניינים – הוא לגמרי in ולגמרי מבוקש על ידי מביני עניין, בוודאי ובוודאי באירועי קיץ, בוקר וצהריים"

תכניות לעתיד?

"לוצ'נה כרשת מתרחבת לנתניה ולאשדוד. אבל אני כאן במודיעין. אין לי כוונה כרגע להתרחב לשום מקום. אני רוצה לעשות הכי טוב את מה שתכננתי בראשית הדרך, ומאמין שבשביל שזה יקרה אני חייב להמשיך כל הזמן להיות עם היד על הדופק ולא להוריד את הרגל מהגז לרגע".

מה היית ממליץ למי שרוצה להיכנס לתחום המסעדנות?

כדי להיות בתחום המסעדנות צריך עצבים של ברזל והרבה סבלנות. רצים כאן למרחקים ארוכים. כך למשל ההקמה של המסעדה, אשר נראתה לי פשוטה יחסית בתחילת הדרך, הייתה מאתגרת במיוחד. חיפשנו מקום שיוכל להכיל 200 איש, מאחר ומסעדת לוצ'נה בירושלים הייתה עבורי מודל לאיכות, ידעתי שלא אפתח מסעדה שלא יכולה לעמוד בסטנדרטים כאלו וכדי להחזיק מסעדה כזו צריך מקום גדול, צריך למשוך את הקהל גם במגוון מנות טעימות ואיכותיות וגם בעיצוב יפה וראוי. לא אסתיר שלאורך הדרך עברנו הרבה, כולל הרחבה של שטח הפאב שהיה שם לפנינו והוספת דק שבימים אלו נפתח. בדרך נתקלתי מעט בבעיות וכאן פגשתי את אנשי העירייה ואת ראש העיר חיים ביבס שפגש אותי בלי התראה, והפגיש אותי עם האנשים הנכונים בעירייה שסייעו לי להיחלץ מהמצב. אין לי כל ספק שלעיר הזו יש הובלה ויש כאן רצון אמיתי שהעסקים יצליחו וישגשגו וגם אם זה לא פשוט אפשר לעשות זאת.