ביענקל'ה, מאפיה מקומית ומגדניה, שקמה בחלל המוכר של מדלן לשעבר, תמצאו את גילי טנא, הבעלים, האופה הראשי והמנהל. ויענקל'ה? הוא בכלל אופה מסיפור אחר.

 אז כן, בראש ובראשונה זו מאפייה, אך כלפי חוץ ולטובת אנשי העסקים ומפגשי הזוגות והחברים, יש בה גם המון מקום לקפה מפנק של בוקר אליו נלווים המאפים, הכריכים ושאר הפינוקים של המקום.  בימים אלו המאפייה עובדת תחת כל ההנחיות של משרד הבריאות: "מאחר והעסק מוגדר כעסק למזון אנחנו ממשיכים לעבוד.  אנחנו מכינים לחמים במאפייה, מעל עשרה סוגים, ומציעים גם לחמניות איכותיות, מבחר עוגות, מאפים מיוחדים ועוד", מסביר גילי. במאפייה מקבלים הזמנות טלפוניות -  08-9293261 (משלוח חינם מעל 100 ₪ לתושבי מודיעין ויישובי הסביבה).

חלל נעים ליהנות בו מקפה ומאפה | שווה ביקור מיד כשחוזרים לשגרה.

מהנדס אופה, או אופה מהנדס?

גילי, יליד חולון ותושב קיבוץ נען, הוא מהנדס  שהגשים חלום של רבים מאיתנו, ועושה בדיוק את מה שהוא אוהב ורוצה. לאחר הצבא יצא גילי לעיר הגדולה לחפש עבודה במאפייה. לאחר שירד מהאוטובוס החליט להיכנס למסעדה הקרובה כדי להתחיל לגשש והתקבל. זו הייתה מסעדת אודאון המוכרת בה השתקע ועבד כטבח במשך שלוש שנים. מאוחר יותר החליט גילי שהגיע הזמן ללמוד ופצח בלימודי הנדסה. במקביל ללימודים חיפש ומצא עבודה ב'לחם תומר' וכאשר סיים את הלימודים החליט להמשיך דווקא בתחום האפייה ומאז הוא שם. עובד קשה, לומד, מתנסה וחווה.

גילי טנא האופה המוכשר של מאפיית יענקל'ה

תפריט מפנק בהגשה עצמית

לפני ארבע שנים התחתן גילי עם בת קיבוץ נען ושם, הקימו את בית המאפה הראשון שלהם - ג'ילברט, במיקומה של המאפייה המיתולוגית שהאכילה את כל ילדי הקיבוץ וגם את בוגריו. במבנה ההיסטורי הקים בעבר יענקל'ה, אופה רב אמן, מאפייה. גילי ואשתו התרשמו כי האופה, אשר היה איש עבודה צנוע ונחבא אל הכלים, היה סמל למקצועיות והתמדה וקיבלו ממנו השראה למקום החדש במודיעין. הם ייבאו מנען את השם 'יענקל'ה, ומיענקלה את האהבה לאפייה ולערכים. גם את השם - 'מאפייה מקומית ומגדניה' בחרו בקפידה מתוך אהבה לשפה העברית ולרוח התקופה. וגם, כך אומר גילי "השם מאפשר לתת מקום לכל מה שיוצא מהתנור, לאו דווקא בסגנון מסוים או מתרבות מסוימת". 

גילי כבר יודע שתושבי מודיעין מכבים רעות מקדשים איכות והקפדה והוא מחויב לספק להם בדיוק את מה שהם מבקשים + חוויה. במקום מוצעים במזנון עילי (איסוף והרכבה עצמית) עסקאות משתלמות לבוקר או לצהרים. בין השאר תמצאו על הדלפק או במקרר כריך פטה כבשים, כריך גאודה וחמאה, כריכים נפלאים נוספים, פיצות, פוקצ'ות, סלט טונה נהדר, מרקים בחורף וכמובן מבחר רב של עוגות ומאפים מתוקים ויוצאים מן הכלל. לאוהבים לארח בבית מוצע להזמין מגשי אירוח מפנקים הכוללים כריכים, פיצות, מאפים, פוקאצ'ות ענק ועוד ועוד.

"לכולם מגיע ליהנות מלחמים איכותיים בעלות הוגנת"

ביענקל'ה באמת מאמינים באמרה הזו ולכן בכל יום ובכל שעה מומלץ שתבררו מה סוגי הלחמים המוצעים. במקום תמצאו לחמי מחמצת מעולים משיפון מלא, חיטה מלאה, או כוסמין מלא, נקי או עם תוספות של זיתי קלמטה, אגוזי מלך, גרעינים ועוד ועוד. בנוסף, על המדף גם לחמים צרפתיים בגדלים שונים. כל הלחמים מוצעים ללא תוספת סוכר או שמן ויש גם לחמים טבעוניים שאינם מכילים ביצים. לילדים מוצעות לחמניות רכות ונהדרות מופחתות סוכר או מכוסמין מלא ובשישי תמצאו שני סוגי חלות. והמחירים - הוגנים במיוחד.

מִגְדָּנִיָּה? חנות למאפים מתוקים, עוגות, ממתקים וכד'; קונדיטוריה

לא בכדי הקפידו הבעלים לציין שהמקום הוא גם מגדנייה. לצד הקפה הישראלי המשובח, מבית קלייה בחיפה, מוצעות עוגות אישיות נהדרות וגם עוגות לקחת הבייתה – שמרים עם שוקולד בלגי, בחושות ועוד ועוד... כל העוגות, כמו גם הלחמים והמאפים האחרים, אינם לקוחים מאותו בית יוצר אלא מהווים עדות טעימה לכל מה שתנורי אבן איכותיים יכולים לייצר. גילי מזמין את התושבים ליהנות מקפה של בוקר עם מאפה או כריך, או לבחור להם את ארוחת הצהריים המתאימה להם בדיוק, ויש גם מבצעים. הוא מקווה גם לשיתופי פעולה עם מסעדות ובתי עסק נוספים ומציע להם את הלחמים המעולים שהוא מייצר עם הצוות המקצועי והמנוסה שלו ("קבוע ושצומח עם המקום ואתי בהדדיות מלאה").


מבחר עשיר של מאפים מתוקים

אופים בבית? קבל טיפ ומתכון

אם גם אתם מחובבי האפייה קבלו עצה מאופה מומחה - אפייה היא עניין למיטיבי לכת. אל תשכחו להתנסות שוב ושוב, להסתקרן וללמוד את התהליך על פרטיו.

פוקצ'ה ביתית

קנו פוקצ'ה ביתית, ופזרו מעל ירקות חתוכים לפי הטעם, גבינת פטה מפוררת, תבלינים וטפטוף שמן זית. הכניסו לתנור למספר דקות והארוחה שלכם מוכנה!

הפוקאצ'ות של יענקל'ה

מתכון לחלה: (2 חלות) / גילי טנא, מאפיית יענקל'ה מודיעין

חלה אוכלים באותו היום, אין פורסים אותה אלא בוצעים אותה וטובלים במעדנים שהכנתם לשבת.

חומרים:

4.5 כוסות קמח לבן (600 גרם)

1 כפית מלח (10 גרם)

חצי כוס סוכר      (65 גרם)

1 ביצה (50 גרם)

1/3 כוס שמן (50 גרם)

כף שמרים טריים (10 גרם)

1 כוס מים קרים + 2 כפות מים (260 מים)

לישה: שמים בקערת המיקסר , עם וו לישה את כל החומרים ומתחילים ללוש במהירות איטית כ- 5 דקות, ולאחר מכן מעלים למהירות 2 למשך 3 דק נוספות (קליק אחד במיקסר). הבצק צריך להיות אחיד, אלסטי וקשה. בסיום הלישה מכסים את הקערה בפלסטיק נצמד למשך 15-20 דקות.

חלוקה: מחלקים את הבצק ל- 6, ומגלגלים לכדורים. מכסים בפלסטיק נצמד ל- 20 דקות.

הכנת ה"חבלים": לוקחים כדור, מרדדים לרצועה שגודלה 20*10 סמ לערך, ומגלגלים הדוק ל"חבל" שאורכו 10-15 סמ'. עושים כך לכל הכדורים וכך יהיו לנו כ-6 "חבלים".

קליעה: לוקחים שלושה חבלים ומאריכים אותם מעט וגם מחדדים (עושים שפיץ). קולעים צמה רפויה ומהדקים את הקצוות היטב. מניחים בתבנית אפיה עם נייר אפיה. חוזרים על הקליעה עם שלושת החבלים הנוספים. ניתן להניח 2 חלות על מגש אפיה.

תפיחה: מכסים בשקית פלסטיק רפויה לתפיחה למשך שעתיים.

אפיה: לחמם תנור ל- 180 מעלות. להבריש את החלות בביצה טרופה. אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 30 דקות. מוציאים מהתנור לצינון בחוץ על שולחן או משטח עבודה.

מאפיית יענקל'ה כשרה בהשגחת הרבנות מודיעין.

שעות הפתיחה:

א'-ה' 8:00-20:00

ו' 7:00-15:00

טלפון להזמנות: 08-9293261.