מאת: חלי ויינשטיין

מודיעין אמנם צעירה אבל כבר יש בה אופי, יש בה ייחוד, יש בה אנשים נפלאים ויש בה המון קסם. חלק גדול מהאופי של העיר מגיע גם מהאוכל שנוצר בה. כל אדם שיוצא לטייל ברחבי הארץ או העולם, בסופו של דבר יחפש את האוכל המקומי, את הטעמים הייחודיים למקום, את המראות והריחות של אוכל הרחוב והשווקים וגם במודיעין זה הולך ונבנה, לאט לאט. אז אולי אין לנו מאכל מקומי מיוחד או תוצרת חקלאית שגדלה כאן, אבל דווקא מהייחוד של העיר, אליה התקבצו ובאו תושבים מכל רחבי הארץ, נוצר אופי. כך בדיוק הביא אלינו חיים זרביב, את הריחות והטעמים של העיר לוד, במקום הפרטי שלו "יאמי יאמי" שממוקם במרכז לב העמק בשכונת הכרמים.

את המקום לקח לידיו חיים לפני כשנה וחצי, אחרי שנים בהם חלם על מקום משלו.  מאז שהיה בן 17, חיים תמיד עבד בתחום המזון והאוכל, במסעדות שונות , וזה בשונה מאחיו ואביו, העוסקים בתחום הבניה והשיפוצים. "בבית הם תמיד חונכו לעבוד ולהתפרנס במקום עבודה מסודר, אבל הלב של חיים היה במקום אחר, בין הסירים ובין הטעמים", מספרת ימית, אישתו של חיים. "המסעדות בהן עבד כל חייו תמיד שגשגו ופרחו אבל אחרי 20 שנה בתחום, הוא החליט שהגיע הזמן לפתוח עסק משלו". קוריוז נחמד הוא שהדירה הראשונה של חיים וימית כשעברו לעיר היתה ממוקמת בעמק האלה, מול המקום בו נמצא עכשיו העסק, כך שכנראה חלומות נועדו להתגשם ולפעמים הם כל כך קרובים, כמעט מתחת לאף.

אוכל מגיע מהלב והנשמה

"לא כל אחד יכול להתעסק עם אוכל" מספרת ימית, "לחיים יש את זה, הוא תמיד אהב את זה ויש לו את הלב הרחב הזה, שמאפשר לו להעניק ללקוחות את האיכות והטעמים והוא נהנה מכל רגע. כשהוא נכנס ליאמי יאמי הוא שינה לגמרי את הקונספט של המקום. הוא הכניס את הבשר האיכותי ביותר, את המוצרים הטובים ביותר ואת הניסיון העשיר שלו בתחום. כשאנשים שמעו שחיים פותח את המקום כולם אמרו לו: 'סוף סוף עשית לביתך' וזה ממש ככה. אני בטוחה שחצי מהעיר בכלל לא יודעים שהבעלות על המקום השתנתה אבל מה שחשוב זה שמי שאוכל אצלנו, תמיד חוזר ותמיד מחמיא".

מה הכוונה בשינוי קונספט? מה התחדש?

"הדבר הכי חשוב מבחינתנו זה להביא את המזון הכי טרי והכי איכותי. חיים יוצא כל יום ב-06:30 בבוקר ללוד ומביא את הירקות הטריים ביותר, מהם אנחנו מכינים את הסלטים. כל הסלטים הם סלטים ביתיים, בטעמים אמיתיים ואותנטיים, כמו שהוא למד להכין מאמא שלו ובר הסלטים במקום הוא כמובן חינם וחופשי לכל הסועדים שלנו. בנוסף, הבשר חייב להיות הכי טוב שיש גם בטעם וגם באיכות ועל זה אנחנו לא מתפשרים. הלקוחות שלנו הם האורחים שלנו וכמו שאנחנו מארחים בבית עם המוצרים הכי טובים, כך גם במסעדה, כולם מקבלים את הטוב והאיכותי ביותר שיש. בנוסף, כל הרטבים שלנו מבוססים על מתכון ביתי עשיר בטעמים שאנחנו מכינים לבד, ללא חומרים וללא תוספות, הכל בעשייה ביתית ורוטב השום שלנו הוא אחד המובילים, אנשים לא יכולים בלעדיו".    

מה היצע הבשרים שאתם מגישים?

"אנחנו מציעים אנטריקוט משובח, קבב, פרגיות, חזה עוף, שניצלים ביתיים, המבורגר 250 גרם מ-100% בשר איכותי וכן נקניקיות מרגז לאוהבי החריף".

מה עם נקניקיות לילדים?

אין! אצלנו כולם אוכלים רק בשר איכותי, גם הילדים וגם המבוגרים ולכן האמהות כל כך רגועות כשהן שולחות את הילדים אלינו לאחר ביה"ס לאכול ארוחת צהריים. הן יודעות שהילדים שלהם אכלו ארוחה מלאה ומזינה, עם המון ירקות וסלט ויקבלו אצלנו את היחס הכי טוב שיש, כאילו היו הילדים שלנו".

לב ענק ורחב הוא הסוד

את הלב הענק של חיים, גם הילדים מכירים. לא פעם קורה שחבורה כזו או אחרת מתארגנת לאחר ביה"ס לאכול בחוץ ולא תמיד הילדים ערוכים עם כסף. "אין סיכוי שילד יכנס אלינו ולא יאכל", אומרת ימית. "אם חיים רואה שילד מהחבורה לא אוכל הוא מיד ניגש אליו ונותן לו מה שהוא רוצה, הכסף לא חשוב כאן, מה שחשוב זה שהילד יהיה שבע ומרוצה ויאכל יחד עם כל החברים שלו". ואכן, תוך כדי ראיון נזכרת הבת  ומספרת לנו שאחת מחברותיה לכיתה היתה במקום ולא היה לה כסף. חיים מיד ניגש אליה והציע לה לאכול. החברה סיפרה לבת למחרת את הסיפור ואמרה לה תודה על מה שאבא שלה עשה למענה. "היא אמרה לי איזה אבא מדהים יש לי", מספרת הבת.

ואם כבר שינוי קונספט, את המומחיות של חיים בתחום השווארמה הוא לא שכח להביא גם אלינו. שנים של מוניטין וידע אותם צבר במסעדות בהן עבד יצרו עבור תושבי העיר את השווארמה הייחודית והטעימה המוגשת ביאמי יאמי. "את השווארמה הכי טובה בעיר, חיים מכין" אומרת ימית.   

מה מיוחד בשווארמה שלכם?

"שווארמה חייבת להיות מבשר איכותי ואת זו שלנו אנחנו מכינים מבשר הודו נקבה ופרגיות בלבד. הכי חשוב, אנחנו לא קונים גליל שווארמה מוכן, כמו שנהוג בהרבה מקומות אחרים, אנחנו מכינים בעצמנו הכל. חיים מביא את הבשר, מכין ומתבל אותו בעצמו, בונה את הכל באהבה על גבי השיפוד הגדול וזה סוד הטעם. התיבול הייחודי בשילוב חומרי הגלם האיכותיים מאפשר לנו להציע את השווארמה שנחשבת היום לטובה ביותר בעיר".

על כך יעיד גם הסקר שנערך בעיר לפני כחודשיים על השווארמה הטובה בעיר. "למעלה מ-80% מהתגובות ציינו שהשווארמה שלנו הכי טעימה. זה היה מאוד מרגש, אנחנו לא אנשים שמתעסקים עם פרסום, אצלנו הכל מפה לאוזן וקיבלנו מבול של טלפונים והודעות, אנשים ממש התרגשו בשביל חיים", מספרת ימית. "זה הכל בזכות חיים. הוא פרפקציוניסט בעבודה שלו והנתינה מבחינתו היא ערך עליון. אפילו השף מסמילאנו פירגן לנו על השווארמה, הוא מגיע אלינו המון וכולם אומרים את זה, אנשים מגיעים אלינו מנעלה, מקרית ספר ומכל הישובים מסביב כי הם שמעו עלינו. זו לא עוד שווארמה, זה פשוט וואו והפיתות שלנו מפוצצות בבשר".

זה בוודאי גובה מחיר גם בחיי המשפחה

"נכון, זו עבודה סביב השעון, עבודה קשה יום יום וזה לפעמים בא על חשבון המשפחה אבל כל מי שמכיר אותו יודע שזה חלק בלתי נפרד ממנו. העסק משגשג ברוך השם אבל זה כחלק מהעבודה הקשה שהוא משקיע. הוא לא מתפשר על עובדים, יש לנו צוות מעולה ורואים את זה.

אתם עושים משלוחים?

"ברור, אבל גם כאן יש קטע, כי חיים עושה בעצמו את המשלוחים. הוא אוהב לעשות את זה בעצמו. הוא רוצה שהמשלוח יגיע ללקוח הכי מהר שאפשר, הכי חם וטעים ובדרך הכי בטוחה. הוא כזה אדם צנוע ועניו שאפילו הלקוחות לא מאמינים לפעמים לראות אותו בדלת, והוא אומר שככה הוא מרגיש הכי בטוח, שהוא הביא בעצמו את האוכל לילדים שמחכים בבית בצהריים, לעובדים בהמון משרדים בעיר ולכל מי שצריך, לא משנה כמה קומות הוא עולה. בימים עמוסים אני והילדים גם עוזרים כמובן. חיים הוא חלק מהשכונה, כולם מכירים אותו, כולם אוהבים אותו וממש כייף לראות את האהבה והפרגון שהוא מקבל".

ואכן, השירות של יאמי יאמי הוא לא פחות ממעולה. האוכל מגיע חם, טרי וטעים, הבאגטים שנאפים במקום מגיעים עם ריח וטעם נפלאים, ותושבי העיר והאיזור בכלל וכן העובדים במשרדים בישפרו, בליגד סנטר, בבתי העסק האחרים בעיר נהנים מאוכל טוב.

מה צפוי בעתיד?

"תמיד יש מה ללמוד, מה לשפר ולאן לגדול אבל כמו שזה נראה, הכיוון שלנו הוא נכון מפני שאנחנו מאמינים שעבודה קשה מביאה לתוצאות. כרגע העסק עדיין בבניה, עדיין מתפתח ויש עוד הרבה דברים שאנחנו מתכננים. לאחרונה למשל הכנסנו את האופציה של 'תן ביס' כך שאנחנו מקבלים את כל כרטיסי החיוב של העובדים וזה דבר שהגיע מהשטח, אנשים שאלו וראינו שיש צורך ושמחנו על כך שיכולנו לעזור. הכי חשוב לנו לשמור על רמת השירות שלנו, שהיא מעל הכל, להמשיך ולתת ללקוחות שלנו איכות, טריות ושירות ולשרת את התושבים נאמנה במקום שכונתי, משפחתי ונעים".

לפרטים נוספים