פגשנו את ליאור ביז'ה, רק בן 24, וכבר מנהל את מסעדת 'ביגה', שלימד אותנו כמה דברים שכלל לא קשורים לאוכל ושמתקיימים במסעדה הגדולה שהוא מנהל: "כשמתחילים מוקדם אפשר להספיק המון, זה לא הגיל (ואין פה אף תרגיל), לפעמים מספיק לפגוש את הבוס הנכון ולפעמים זה רק בונוס, וכמובן – אם אין לכם אוכל מצוין להציע כל היתר לא חשוב."

אז מה זה בדיוק ביגה?

"ביגה הוא גם בית קפה, גם מסעדה וגם בית לאירועי בוקר צהריים וערב עד 85 איש. אנחנו מציעים ארוחות בוקר נהדרות ובבוקר בית הקפה מתמלא בתושבי העיר והסביבה, אנשי עסקים, או עובדי המקום שרוצים להתחיל את הבוקר בכיף. אנחנו מציעים איזור ממוזג ורחב ידיים שמעוצב ברוח הרשת, וכמובן מרפסת יפה וגם אזור למעשנים.

וגם מאפייה

בתוך המסעדה קיימת מאפייה ייחודית שמציעה מגוון רחב של מאפים טריים, ביניהם: לחמים, עוגות, עוגיות, פוקצ’ות ועוד, הנאפים בתנורי אבן ומיוצרים מחומרי גלם איכותיים וטבעיים.


מה בתפריט?

ב'ביגה' מציעים תפריט חלבי. אורחי הבוקר יכולים ליהנות במקום מארוחות בוקר מגוונות וגדולות, המוגשות לאורך כל היום וקפה משובח. בצהריים ובערב יוכלו הסועדים ליהנות ממנות של פסטות, מרקים, פיצות, כריכים, דגים טריים, סלטים, ומאפים מהמאפייה הנמצאת במקום. בתפריט גם מנות ללא גלוטן ומנות טבעוניות.


"אנחנו פוגשים בביגה סועדים שחוזרים אלינו פעם אחר פעם כדי ליהנות מהתפריט העשיר שלנו, לרכוש לחמים או מעדנים במאפייה כדי לקחת הביתה או סתם כדי לשתות קפה טוב. עם רבים מהם נוצר קשר אישי של ממש" מספר ליאור,  "במוצ"ש ובימי ראשון אנחנו מציעים ארוחת ערב בעלות מיוחדת ומשתלמת במיוחד, עם אלכוהול במחירים מעולים, ובימי שישי בקיץ, ממש בקרוב,  הקהל יוזמן להפתעת צהריים (הפרטים בינתיים חסויים )"  

ומה עם אירועים?

"אנחנו עורכים בחדר הייעודי שלנו אירועים קטנים ובינוניים, המקום מתאים לאירועים של עד 85 משתתפים. בת מצוות, בר מצוות, סעודות לאחר עלייה לתורה, ימי הולדת, אירועי חברה ועוד ועוד. אני שמח וגאה שאנחנו מצליחים להתאים לכל אירוע גם את החלל מבחינת העיצוב וגם את התפריט – על פי טעמו של הלקוח ותקציבו."

אז מי אתה ליאור?

"אני מנהל את סניף ביגה בשילת מזה שנה וחצי. כאשר הגעתי לסניף לראשונה, תפקדתי כברמן. לאחר מספר חודשים הפכתי לאחראי משמרת ולפני כחצי שנה הציעו לי הבעלים לנהל את הסניף. החלטתי לקבל את האתגר, זה המשך ישיר לקריירה שלי בתחום המזון".

מה האתגר המשמעותי בניהול מסעדה כמו ביגה?

"מהחוויה שלי, החלק המורכב ביותר הוא ניהול העובדים. כאן זה לא אירופה ומלצרות אינה עבודה לכל החיים. הצעירים של היום מגיעים לעבודה לתקופה קצרה וזה בסדר, אבל מבחינתי עדיין עלי להכשיר אותם, ללמד, להעניק וכו'. לשמחתי אני מצליח לייצב את הצוות ומרוצה לראות אותם באים לעבודה עם חיוך על השפתיים."

"בביגה חשובה לנו במיוחד חווית השירות ללקוחות, ולכן אנחנו משקיעים הרבה תשומת לב לנושא בעבודה מול הצוות. לי באופן אישי חשוב לכבד כל לקוח, ולגרום לו להרגיש טוב כשהוא אצלנו."

מה למדת בביגה?

"אחד הדברים החשובים שלמדתי הוא שהרבה תלוי באנשים. היום אני יכול להרשות לעצמי להיעדר לפעמים בזכות האחמ"שיות המצוינות שיש כאן, ואם לדבר על ההתמקצעות שלי- אין כמו הבעלים של המקום שתרמו לכך. מהם למדתי שאפשר להיות מנהל גדול ועדיין להישאר לבבי, אנושי ולהתמודד עם סיטואציות. אין ספק שזה מחלחל מלמעלה. הרבה מהידע והיחס שאני מקבל אני מנסה להעביר הלאה."