תוכן מקודם

הופכים תחביב והיכרות של שנים לעסק  טעים 

מתן  ואתי מכירים כבר תקופה ארוכה. אתי היא אמו של חברו הטוב של מתן, שהתפעל מדי שישי מהמטעמים של אמא אתי.  לצד פיתוח קריירה התמחתה אתי גם בהכנת קובות מגוונות, רכות ומטריפות. לאורך השנים ידע מתן שיגיע יום והם יעבדו יחד בצורה כזו או אחרת והנה הגיע הרגע והיום הם מנהלים יחד את 'הקובות של אתי', מי על הלוגיסטיקה והשיווק ומי על הסירים.

מי שמביט בתמונות המגרות בתפריט ובדף הפייסבוק של הקובות של אתי, יכול לדמיין שאתי היא כורדיה למהדרין שגדלה ולמדה על ברכי אמא במטבח הכורדי, את רזי גלגול הקובה. אולם הסיפור הזה רחוק מלהיות אמיתי. אתי היא מרוקאית מלידה המתגוררת באחד ממעוזי העדה הכורדית בארץ, באזור הקסטל. בקיצור, היא למדה מהסביבה, או הסביבה לימדה אותה, זה לא ממש משנה, העיקר התוצאות -  והן טעימות!

את הקובות המיוחדות שמכינה אתי שיווקו השניים באזור ירושלים ומבשרת ציון לרוב, ולאחרונה החלו להציע את מרכולתם גם לתושבי מודיעין מכבים רעות. כאשר הנסיון במודיעין העלה שהמקומיים בהחלט אוהבים את הקובות של אתי, המשלוחים החלו לצאת אל עיר העתיד פעם בשבוע, "ואם נצטרך נגיע יותר" אומר מתן.

ההיצע בקובות של אתי מגוון, ניתן להזמין קובות מבושלות או קפואות, עם או בלי מרק ויש גם אופציות מעולות לצמחונים. לא משנה באיזו תבחרו, מדובר בקובות מצוינות, רכות ונמסות בפה, הנעשות ביד אוהבת והמרקים החמים מנחמים ועשירים בטעם של בית.

"הקובות שלנו לא רק איכותיות וטעימות", מספר מתן, "אלא גם נמכרות במחירים הוגנים לחלוטין ויש כמה אפשרויות להזמנה:  ניתן להזמין מרק עם קובה – ישר לשולחן, קובות קפואות או קובות מבושלות. כל אחד לפי צרכיו. צלחת קובה עם מרק מכל הסוגים עולה 42 ₪ (עם 8 חמוסטונים או מטפוניות או 5 חמוסטות), אפשר להזמין גם קובות קפואות בעלות של 2.5-3.5 ₪ ליחידה או קובה חמו (ענק) ב- 15 ₪ ליחידה, ויש גם השלמות של אורז, קובה ללא גלוטן, קובות לטיגון, עלי גפן ממולאים, בצל ממולא ועוד."

קובה – לא (רק) מה שחשבתם
 

אז מי יצליח במבחן השמות והטעימות? ב'קובה של אתי' מספרים שלא כל הקובות שהם מכינים מוכרות לכולנו. אז למרות שהצורה של הקובה ידועה וחלק מהטעמים מוכרים לכולם, קבלו את הנבחרת המקומית של אתי שאולי תפתיע גם אתכם:

• מטפונייה – קובה בשר וירק שמתאים למרק סלק (בגודל 3 ס"מ ליחידה)

• חמוסטון – מיני חמוסטה. קובה במילוי סיסקה (בשר במילוי מיוחד) מוצר בוטיקי ייחודי לקובה של אתי (בגודל 3 ס"מ ליחידה)

• קובה חמוסטה – זהה לחמוסטון רק גדול יותר (5.5. ס"מ ליחידה)

• קובה חמו – כדור קובה ענק בגודל של 11.5 ס"מ ממולא בבשר עם רוטב על בסיס כורכום, בצל וחומוס, מגיע מבושל על אורז לבן.

אצל אתי ניתן להשיג גם  קובות צמחוניות במילוי של בטטה, עדשים או פטריות. 

 ויש גם ממולאים – עלי גפן, בצל ממולא, כרוב ממולא - כולם צמחוניים.


'הקובה של אתי' מגיעים למודיעין מכבים רעות פעם בשבוע, ביום שלישי בשעות הערב. את ההזמנות ניתן לבצע דרך הוואטסאפ הידידותי של העסק במספר -055-9204992 או דרך הפייסבוק


 

רוצים להזמין קובה ולהכין לבד את המרק?  אתי ומתן מפנקים אתכם בשני מתכונים שווים:

מרק חמוסטה:

לטגן בצל ושום, לטחון במג'ימיקס כמה עלי בצל ירוק, כמה עלים של סלק, ושני עלים של סלרי ולהוסיף לסיר (ניתן להכין את התערובת ולהקפיא).

להוסיף  תרד ירוק חתוך לרצועות כמה עלי כרפס, להוסיף מים ולהביא לרתיחה.

מתבלים ב - מרק עוף, מלח, לימון, פלפל שחור.

את כדורי הקובה להכניס למים רותחים על אש גבוהה למשך 10 דקות, ואחר כך להמשיך את הבישול על אש נמוכה, עד שמוכן.

מרק סלק אדום:

לטגן בצל חתוך לרצועות + שום, להוסיף סלק אדום חתוך לפרוסות בעובי של  כחצי ס"מ,  כרפס קצוץ  (שורש + גבעולים). להוסיף מים רותחים ולתבל בלימון, פלפל שחור, מלח רגיל, מעט סוכר, רסק עגבניות. 

את כדורי הקובה לזרוק למים רותחים, על אש גבוהה למשך מספר דקות עד שיצופו.


הטיפים של 'הקובה של אתי':

את הקובה אפשר לזרוק למרק ירקות רגיל.

חשוב להקפיד להכניס את הקובה למרק רותח, על אש גבוהה, למשך כמה דקות ולא לכסות את הסיר.


בתיאבון!

להזמנות ופרטים נוספים - הקובה של אתי