תוכן מקודם

כשהטמפרטורות בחוץ עולות, אין כמו גלידה קרה, מתוקה ומפנקת. "אנחנו מייצרים את הגלידה ממש כאן אצלנו במקום מדי יום!" אומר יותם סולם – הבעלים של גלידריית לה גופרה במרכז לב רעות. הוא אמנם צעיר, אך עם שפע של נסיון, ידע ויצירתיות באמתחתו הוא חולש ביד בטוחה על הממלכה הקרירה והמתוקה.

יותם, למה גלידה?

"תמיד עניין אותי לשמח אנשים, לעבוד עם קהל בכל הגילאים מתינוק עד מבוגר, ומה יותר משמח מלהעניק לאנשים דבר כל כך מהנה וכייפי כמו גלידה. זה גם תחום מאוד מגוון ויצירתי, אני חושב כל הזמן על טעמים חדשים לגלידות, על רעיונות שיווק, על שינויים בתפריט, זה מעניין".

מאיפה אתה מקבל השראה לטעמים חדשים?

"יש לנו כבר 280 מתכונים לטעמים שונים שאנחנו עובדים איתם ועדיין כל שבוע אני עושה סיעור מוחות עם העובדים והחברים ועם אשתי בבית על טעם חדש שאנחנו רוצים לנסות להכין, אנחנו גם משתפים את הלקוחות והם מציעים לנו טעמים חדשים. אם אנחנו חושבים שהטעם יכול להצליח, אנחנו ננסה להכניס אותו לתפריט".

התאחדתם לאחרונה עם רשת לה גופרה, זה עוזר להיות חלק מרשת?

"נכון, התחברנו לרשת, אבל אנחנו סניף קצת שונה, אנחנו לא תלויים בתפריט הבלעדי של הרשת כיוון שאנחנו גם גלידריה מקומית, שכונתית, וככזו אנחנו מקפידים להקשיב גם לחיך המקומי ולהתאים את עצמנו לקהל שלנו"

איך יודעים מה הקהל יאהב?

באופן תמידי אנחנו עושים ניסוי וטעייה ומנסים לקלוע עם טעמים חדשים שנראה לנו שהקהל יאהב, בסופו של דבר יש כמה טעמים שהולכים יותר וכאלה שפחות, זה עניין של טעם וכל אחד אוהב משהו אחר. הפיסטוק הוא אחד הטעמים הכי נחשבים בעולם המבוגרים ואצל הילדים השוקולד שולט. אני תמיד מנסה גם לגוון וגם לקלוע לטעם בכל הגילאים"

איך מצליחים לשמור על איכות גבוהה כשמייצרים בכמות גדולה כל כך?

"האיכות שלנו היא יוצאת דופן! אנחנו נמצאים פה כל יום משעות הבוקר המוקדמות, מייצרים גלידה מחומרים טבעיים בלבד ומוסיפים כל פעם תוספות מעניינות ומקוריות שאנחנו חושבים שילכו נהדר עם הגלידה המשובחת. יש בגלידרייה "טראפיק" גדול, תנועה של הרבה אנשים שקונים ולכן יוצא לנו כל יום לייצר עוד כמות של גלידה במהלך היום ובסוף השבוע אנחנו צריכים עוד פעמיים ביום לייצר כמויות של גלידה, כי נגמר ויש דרישה. " יש חשיבות מאוד גדולה לטריות של הגלידה", מסביר יותם, "אנחנו עובדים רק עם שמנת טבעית עשירה והאיכותית ביותר, יוגורט טבעי ופירות טריים טריים מהירקן. כל חומרי הגלם שלנו הם מהאיכות המעולה ביותר, הגלידה פה היא טבעית, מיוצרת במקום וטרייה כל יום".

למה דווקא ברעות?

"אני בעצמי תושב רעות, אמנם לאחרונה עברתי למזכרת בתיה, אבל כאן גדלתי. בכל בוקר אני מסתכל בגעגוע לתיכון שגדלתי בו, אני מכיר את כל התושבים, כיף לי לראות את הפרצופים המוכרים. אני מאוד אוהב את רעות."

 

לאחרונה עבר המרכז המסחרי לב רעות בו שוכנת הגלידריה שדרוג משמעותי. סמוך לגלידריה פזורים ספסלים וישנו גן שעשועים מטופח, מה שהופך את המקום למושלם עבור בילוי משפחתי מרענן בחודשי הקיץ הקרבים ובטח בשבת, שכן גלידריית לה גופרה ברעות פתוחה גם בסוף השבוע.

 

איך העבודה מול הלקוחות מהאיזור?

"מגיעים אלינו לקוחות ממודיעין מכבים רעות ומכל יישובי הסביבה, כולם אנשים איכותיים, סבלניים, לפעמים בימי שבת נוצר פה תור ארוך וכולם מתנהגים בנועם ובסבלנות וכיף להעניק להם שירות ולקבל מהם מילה טובה ופרגון. "

מה חוץ מגלידה?

"חוץ מהגלידה הטבעית בשלל טעמים שאנחנו מייצרים, אפשר ליהנות אצלנו גם ממילקשייקים, שייקים, יוגורטים שונים, וופל בלגי, קרפים עם מגוון תוספות וממרחים, צ'ורוס, ואפשר גם לקנות את הגלידה במשקל וליהנות ממנה בבית. למי שלא יכול להגיע עד אלינו וחשקה נפשו בגלידה משובחת וטעימה, אנחנו מבצעים גם משלוחים עד בית הלקוח, בכל איזור מודיעין מכבים רעות והסביבה, מגיעים גם ללפיד, שילת וכפר רות".

לאחרונה גוברת הדרישה הציבורית למוצרים טבעיים ובריאים, יש לזה מקום גם בעולם הגלידות? אתם נותנים לזה מענה?

"הגלידה אצלנו היא לגמרי טבעית וחומרי הגלם טריים וטבעיים. בנוסף אנחנו מייצרים גם  גלידות ללא סוכר, גלידה טבעונית על בסיס סויה וגלידה ללא גלוטן שמיוצרת ומאוחסנת בתנאים מיוחדים ללא חשיפה לגלוטן"

כמה זה עולה לנו?

"המחירים מאוד נוחים, לילדים יש לנו קונספט מיוחד של מנה ב- 10 שקלים, יש גם קונספט של מנת חצי חצי שעולה 16 שקלים, יוגורטים עולים בין 23 ל- 33 שקלים ללא הגבלה על הסירופים והתוספות, חצי קילו של גלידה במשקל יעלה 49 שקלים וקילו של גלידה במשקל יעלה 88 שקלים"

אתה בעצמך אוהב גלידה?

האמת, שבמקרה שלי הסנדלר הולך יחף, הוא צוחק, אני אוהב רק גלידה בטעם פיסטוק. אולי בגלל שאני טועם בכל יום כמות נכבדת שלטעמים. אני יותר מתחבר לכיוון של יוגורט גרנולה ואם כבר גלידה אז פיסטוק, אבל הילדים שלי הם חובבי גלידה מושבעים ואין גלידה שהם לא אוכלים".

 

לפרטים נוספים : לה גופרה