תוכן מקודם
איך הכל התחיל?
את מכביס ייסד לפני למעלה משלושה עשורים ישראל אשכנזי, קיבוצניק מנען שעבר למודיעין והאכיל את מחנות הקיץ של מכבי צעיר כחלק מאכסניית הנוער של מכבי.
הרעיון של אשכנזי היה חדשני לתקופתו. הוא החליט לפתוח חדר אוכל של קיבוץ אבל בעיר. באותה תקופה מכבים ורעות היו יישובים בהם רוב האוכלוסיה הייתה בנויה ממשפחות עם הורים קרייריסטים, העובדים על פי רב רחוק מהבית, והאפשרות לתת לילדים לאכול טוב קסמה להם מאוד.
הילדים היו מגיעים מבית הספר לאכול אצל ישראל ומקבלים מגש עם אוכל ביתי, חם ומזין וההורים היו לגמרי רגועים. ישראל, מצידו, הכיר את כל הילדים, וגם את ההורים, ונתן יחס אישי לכל אחד.
במהלך השנים הצטרפו לילדי הישובים קבוצות מטיילים כגון תפוז ותגלית שהתארחו באכסניה הצמודה. עם פרוץ האינתיפאדה הראשונה הקבוצות הפסיקו להגיע וישראל החליט לפתוח מסעדה במנותק מהאכסניה, שהתפתחה כבית הארחה ובסופי שבוע אירחה אירועים של שבתות חתן, בר מצווה, ועוד, והאורחים נהנו משפע המזון המשובח של מכביס.
אז החליט ישראל על שינוי נוסף ובמכביס החלו להכין ולמכור תבשילים ואוכל מוכן לשבת
אוכל מוכן, ומקום לאירועים
התאוצה שתפס האוכל המוכן באותה תקופה, לצד הקמת העיר מודיעין, הפכו את מכביס למוקד עליה לרגל לאוכל מוכן, בתחילה בשבתות ובחגים ולאחר מכן גם במהלך השבוע כולו. וכך, בנוסף לזאת שבמהלך השנים סיפקה מזון לצהרונים בעיר, הפכה מכביס למסעדה מוכרת ואהובה בה ניתן גם לאכול בשעות הצהריים, גם לקנות אוכל מעולה בסופי השבוע, בפסח ובחגים אחרים, וגם – לקיים במקום אירועים כמו שבת חתן, בר מצווה בריתות, מפגשים משפחתיים ואף אירועים עסקיים.
משפחה שמאכילה משפחות
מכביס השתנתה לאורך השנים, אך היא תמיד נשענה על מוסד המשפחה. עם ישראל עבד גם אביו עד שנפטר, וילדיו, שגדלו אל תוך העסק המשפחתי הצטרפו בבגרותם יחד עם משפחותיהם וילדיהם. בני המשפחה נהנים לעבוד יחד ושמים דגש על יחס אישי ומשפחתי לכל אחד מהלקוחות. "חשוב לנו שהאנשים ירגישו את האהבה והטאצ' האישי באוכל", מספרים האחים לבית אשכנזי, "זה מה שמאפיין ומייחד אותנו. עסק שהוא בית. עם ריחות של תבשילים ביתיים טעימים, ילדים שמגיעים לאכול אחרי בי"ס, ושירות מכל הלב".
גם הצוות הוותיק שעובד במקום הפך לחלק מהמשפחה ומכביס הוא חלק בלתי נפרד משגרת חייהם כבר שנים רבות.
ואם כבר דיברנו על קביעות, רוב הלקוחות של מכביס הם לקוחות קבועים שגילו את המקום כבר מזמן ונהנים לחזור אליו שוב ושוב. "למעלה מ- 80 אחוז מהלקוחות הם לקוחות קבועים, כאשר בזכות האיכות והעיר שגדלה מגיעים לקוחות חדשים מדי יום" מציין ישראל. "כנראה שאנחנו עושים משהו טוב".
מגוון יוצא דופן וחלומות לעתיד
כ- 150 מנות מגוונות ניתן למצא בתפריט האוכל המוכן של מכביס, אותן אפשר לקחת הביתה בסופי שבוע, בחגים, או לארוחה חגיגית. לאחרונה, התחדשה המסעדה גם במעשנה, ממנה מוציאים בשרים משובחים מעושנים ומיושנים וארוחות שף לקבוצות שמגיעות למקום. בעקבות הקורונה החלה המסעדה לבצע גם משלוחים לרחבי מודיעין מכבים רעות והסביבה.
"לא רק אירועים משפחתיים חוגגים כאן, אלא גם אירועים לחברות ולבתי עסק. המקום גדול ומרווח, המחירים הוגנים ואנחנו עובדים קשה כדי שהתמורה תהיה לא פחות מיוצאת דופן. כך למשל אירחנו במקום את התעשייה האווירית, וקבוצות שמטיילות באזור ומחפשות מקום להפסקת צהרים כשרה ואיכותית", מספר ישראל.
כששואלים את ישראל לאן עוד ניתן להתפתח הוא מספר על בית ההארחה אשר מתוכנן לעבור שיפוץ רציני ולהשתדרג וגם על האוכל המוכן, לב ליבה של המסעדה, אשר תמיד יש לו לאן לגדול ולהתפתח.
כדאי לדעת:
כשרות: כשר בהשגחת הרבנות מודיעין מכבים רעות.
פתוח: ארוחות צהריים בימים א'- ה' 14:30-11:30
בכל שישי חגיגה של תבשילים לשולחן השבת 07:30-14:00
אפשרות להזמין T.A ומשלוחים
מכבדים תן ביס וסיבוס
מהרו להזמין מנות לראש השנה - כל מה שתצרכו לשולחן החג כבר נמצא אצלנו באתר.
לפרטים נוספים והזמנות - מכביס