בירה, חברים ומוסיקה טובה, זה בילוי שפשוט אי אפשר לסרב לו. קפיצה קטנה אל הג'מס ביר פקטורי בישפרו ואתם נכנסים תוך שניות אחדות לחוויה של ממש. המקום המעוצב לפרטי פרטים, החלל הגדול והמזמין, ריח האוכל והבירות וכמובן המוסיקה הטובה ועשרות האנשים המבלים. סניף מודיעין, שנפתח בקיץ שעבר מציע בר ומסעדה אך מעל הכל, את בירות הבוטיק האיכותיות והמיוחדות, המיוצרות במבשלה בפתח תקווה. 

מאת: חלי וינשטיין / צילומים: פרטי 

איך הכל התחיל? כמו תמיד, בחלום אחד קטן. ג'רמי, הבעלים, שימש לפני שנים רבות, בתקופת נשיאותו של בוש, כמנהל אירועים בבית הלבן. החזון שלו היה לבשל ולרקוח בירה ייחודית, אותה יביא איתו לישראל וגם אם הדרך להגשמת החלום לא היתה קלה, הוא הצליח ובגדול. "ג'רמי הוא הלב של הסיפור", מספר לנו דרור ארז, מנכ"ל תחום המסעדנות בג'מס ביר פקטורי. "הוא אחד השותפים והוא בעצם החזון, הוא המאסטר והשף. הוא איש שכולו טוב לב, אוהב אדם, אוהב לארח, אדם מיוחד. מצד אחד הוא נראה כמו ביטניק אבל מצד שני אדם מאוד רציני, הוא בעצם הלב של המקום, הוא זה שרוקח ומבשל את הבירות, כבר בארבע לפנות בוקר הוא במפעל מייצר בירה. אין דברים כאלה ואנחנו כולנו איתו בסיפור, מגשימים את החזון והחלום שלו לפועל". 

זה לא היה קל וודאי לא פשוט להיכנס לתחום, בעיקר כיוון שתעשיית הבירה אז היתה בתולית, אבל ג'רמי לא ויתר והיה נחוש. הוא למד לעומק את התחום, חקר את הנושא בלימודי מיקרוביולוגיה, התנסה במבשלה ביתית ובמבשלות מקצועיות וכשהרגיש שהוא יכול לצאת לדרך, הוא עלה לישראל. את החזון הוא הוציא לפועל עם דניאל, עורך דין ויזם מניו יורק ששמע את הסיפור ורצה להיות חלק ממנו. ב-2009 הם הקימו יחד את המפעל ויצאו לדרך. 

- מה הייחוד של הבירות שאתם מייצרים? 

"כל הרעיון הוא שזו בירה טריה, לא מפוסטרת ולא מסוננת. זה פטנט. אין כאן צבעי מאכל או חומרי טעם, זו בירה נטו שחשוב לנו שאנשים יכירו ויטעמו. לכן, כחלק מהפעילות שלנו, פתחנו במבשלה מסעדה מתוך כוונה לחשוף את הלקוחות דרך חוויית האוכל לבירות שלנו, לגעת באופן אישי בכל אחד, שיכירו את תרבות הבירה, שייהנו מהחוויה ושיספרו לחברים שלהם".

- אז זה לא רק אוכל או רק בירה, אתם בעצם מעניקים חוויית בילוי מלאה 

"בהחלט. הרעיון המרכזי היה ליצור מותג חווייתי. בירה נתפסת כמשקה עממי, לא אליטיסטי, כזו שמחברת בין אנשים ולכן היה לנו חשוב ליצוק לתוך זה את הערכים שלנו, את הלייף סטייל, את הפאן. אנחנו לגמרי מעניקים חוויה דרך הבירה ומחברים בין אנשים וזה משהו שחשוב לנו בכל מקום. זו ממש עבודת כפיים שלנו, בלי יחסי ציבור ובלי פרסום אינסטנט, אלא באמצעות יחס אישי ללקוחות שלנו, דרך ההתנסות שלהם במוצרים שלנו, באוכל שלנו, בבירות שהם טועמים ואוהבים. 9 שנים בתחום שלנו זה כמו נצח ואנחנו כל יום קמים בשמחה לעשות את מה שאנחנו אוהבים וחשוב לנו שכל לקוח ולקוח יהיה מבסוט".

- כמה סניפים יש לכם כרגע? 

"נכון להיום יש לנו שישה סניפים, בפ"ת, שזו גם המבשלה, בכפר סבא, רעננה, קיסריה, מודיעין ורמת החייל. בקרוב ייפתחו עוד שני סניפים חדשים. 

- איך החלטתם על פתיחת הסניף במודיעין?

"מכמה סיבות. קודם כל היתה לנו תחושה שזה מקום שנכון לנו, שהוא יכול להפוך לבית. שנית, אהבנו את הלוקיישן ואת העיר ואת כל מה שקורה כאן. בנוסף היתה דרישה מצד התושבים כאן, קיבלנו המון פידבקים ואנחנו מאמינים וחושבים שהעיר מאוד מאוד מאפיינת את הסיפור שלנו. יש כאן קהילה אנגלו-סקסית גדולה, יש כאן קהל דתי ואנחנו מציעים מקום כשר שלא פתוח בשבת ועשינו הכל כדי לכבד את העיר ולהשקיע. לקחנו מבנה גדול מאוד שעשינו בו שינויים, כגון פתיחה של קירות ויצירת חלונות, המון השקעה ועיצוב מוקפד ונראה שזה מצדיק ומוכיח את עצמו. המון אנשים מגיעים אלינו, נהנים ומעריכים את זה שאנחנו כאן וממש כיף לכולם. הפידבקים הטובים נותנים לנו המון מוטיבציה".

- הסניף מעוצב באותו קונספט כמו המבשלה? 

"יצרנו כאן מקום מדהים, בר מסעדה שכולו חוויה, בעיצוב וסגנון ייחודיים ועם כל האהבה שלנו לתחום. יש כאן גופי תאורה שהבאנו מהולנד והם יוצרים אווירה מיוחדת, ריהוט מיוון שאין כמותו בארץ, יש לנו מלקט מאסטרדם, מנוע חשמלי משנת  192, אלו חפצים ייחודיים שהם חצי אומנות. היה לנו חשוב להשקיע במקום מתוך מטרה לייצר חוויה אותנטית ואנשים יודעים להעריך את זה. אגב, גם המקום לא קונבנציונלי, אנחנו ממוקמים בסופו של מגרש חניה, בפינה צדדית, שצריך ממש לגלות את המקום וזה חלק מהקסם של המקום".

- ומה עם תחרות? יש לא מעט בארים, מסעדות ופאבים עם מגוון רחב של בירות 

"אין ספק שזה תחום לא קל, עם תחרות חזקה, גם בתחום המסעדנות. בענף הבירה מאוד לא פשוט לפעול מפני שהתעשיה לא מפותחת, חסר ידע, את רוב הציוד צריך לייבא מחו"ל וגם עם חומרי הגלם יש המון אתגרים. מצד שני יש לנו שליחות, להביא את הבירה הטריה, הטעימה והאיכותית ללקוחות שלנו וכייף לנו".

- ואם נתמקד בתחרות בעיר צעירה כמו מודיעין, איך זה בא לידי ביטוי?

"אני לא קורא לזה תחרות, פגשנו כאן חבר'ה מדהימים שעוזרים לנו ואנחנו שמחים להמשיך ולהכיר. בעיני זה רק יגרום לעוד ועוד אנשים מאזורים אחרים להגיע וזה נפלא מפני שגם העסקים נהנים מזה, האיזור מתחזק, יש חשיפה גדולה יותר וזה משמח את כולם. 

- ואי אפשר שלא להזכיר את ההופעות במקום  

"תמיד היו הופעות אצלנו, גם בפ"ת וגם בשאר הסניפים, כולל מודיעין אבל לא רק הופעות. אנחנו למשל מארגנים משחקי כדורסל, אירועים בחדר אירועים נפרד שהקמנו, יש כאן תרבות שלמה של דברים שמשמחים אנשים. אנחנו רוצים כמה שיותר שמחות, אירועים והופעות וכיף לנו לארח ולהעניק ללקוחות את השפע". 

- מה התוכניות לעתיד? 

"יש לנו תוכניות רבות לקיץ והרבה מעבר לכך. מדובר במותג מאוד דינאמי עם הרבה מאוד פעילויות אז אפשר לעשות הכל – הקרנות, הופעות, סטנד אפ, פעילויות בתחום הבירה, פעילויות ספורטיביות, אין גבול לאפשרויות. יש לנו חיבור מאוד חזק לנושא הספורט ואנחנו מקיימים טורנירים של כדורסל, מסעות אופניים, חסויות לספורט אתגרי ורכיבה, אנחנו מאמצים את תחרות אליפות העולם בגלישת גלים ובמקביל אנו  פועלים גם בתחום התרומה לקהילה כך שבאמת אין גבול למה שניתן עוד לעשות".

אז אם אתם בדרך לשתות איזה בירה בסופ"ש עם חברים או עם בני הזוג, אתם חייבים להיכנס אל הג'מס כי את החוויה הזו אתם לא תשכחו. דרור מספר שנכון יותר לקרוא לזה ביסטרו או בית קפה של בירה ואנחנו מסכימים איתו לגמרי. המקום נגיש לכולם, מגוון, חם, נעים, עם מחירים סבירים בהחלט ורמת ביצוע מוקפדת והכי חשוב, הוא מתאים לכולם! מבוגרים, צעירים, זוגות, ישיבות פרלמנט, צעירים אחרי צבא ולכל אוהבי הבירה. תיהנו! 

לפרטים נוספים לחצו כאן