תוכן מקודם
ערב החג מתקרב ולקראתו משפחות רבות מעלות הילוך בהכנות, בקניות ובבחירת התפריט שיוגש, ירשים ויערב לחיך של האורחים שכבר לא מסתפקים במתכונים מסורתיים ופשוטים. אז אם גם אתם לא נולדתם עם סכין שף ביד ובכל זאת חשוב לכם להרשים את בני המשפחה והקרובים, במיוחד בשבילכם נעזרנו בליאור מזרחי, הבעלים של "קסם האיטליז", הקצבייה הוותיקה במרכז המסחרי 'סולומון סנטר' שנתן לנו כמה טיפים חשובים במיוחד:
1. לא לפחד לבקש עזרה - "היום הרבה אנשים מגיעים לאיטליז ויודעים בדיוק איזה נתח הם מחפשים", מספר ליאור, "במיוחד כשמדובר על בשרים מיוחדים ויוצאי דופן". אם אתם לא כאלו ואתם זקוקים לייעוץ, חשוב לדעת שלקצב מקצועי יש המון ידע וניסיון, טיפים לבישול ולצלייה ואפילו מתכונים. הוא שם כדי לעזור ולתת מהידע שלו. גם בקסם האטליז - הצוות המקצועי ישמח לייעץ לכם בבחירת הבשרים המתאימים עבור כל ארוחה או אירוע".
2. תמיד כדאי לקנות בשר טרי - "תמיד תשאלו האם הבשר טרי או מופשר ותעדיפו לקנות את הטרי. אצלנו באיטליז הבשר הוא בשחיטה מקומית מרמת הגולן ואנחנו מייבאים גם בשר מחו"ל, הכשרות היא מהדרין והבשר הוא חלק. המקור של הבשר והטריות שלו הם דברים שלא כדאי להתפשר עליהם".
3. לרכוש את הבשר שלכם בקצבייה איכותית ואמינה - איכות חומרי הגלם, המקצוענות של הקצב וההקפדה על הסטנדרטים של הניקיון והטריות במקום שבו אתם עורכים את הקניות, יבואו לידי ביטוי בטעמים של המאכלים שהכנתם. "זה נושא שאין בו מקום לטעויות", אומר ליאור, "אצלי באיטליז זה עניין שעומד בראש סדר העדיפויות ואני ממליץ שגם הלקוחות יבחרו לקנות במקום שאפשר לסמוך עליו".
4. לארוחת ערב החג לכו על תבשיל מרשים וחגיגי - "אין ספק שהנתחים הכי פופולארים לשולחן החג הם נתחי בשר הכבש שמיועדים לתבשילים", מגלה לנו ליאור, "אין כמו תבשיל עשיר, נימוח עם בשר עסיסי ורך כדי להפיל את האורחים מהרגליים".
ליאור גם הסכים לחלוק איתנו את המתכון החגיגי של אשתו לאצבעות אנטריקוט בתנור, שאמנם טעים טעים כאילו הוא יצא מידיים של שף, אבל הוא לגמרי בחזקת "כל אחד יכול":
המצרכים:
1 ק"ג אצבעות אנטריקוט.
חבילת בצלי שאלוט קלופים.
תפו"א קטנים שלמים שטופים.
ראש שום.
מלח ופלפל.
שמן זית.
עלי טימין.
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את האסאדו ומכניסים לקערה יחד עם הבצלים ותפוחי האדמה.
מתבלים בנדיבות בשמן זית, מלח (רגיל/גס) ופלפל שחור גרוס.
מפזרים שיני שום קלופות מראש שום אחד. מערבבים הכל ומסדרים בתבנית גדולה.
מפזרים על הכל עלי טימין ומכסים את התבנית בנייר כסף.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לכ- 4 שעות, ואז נוריד ל- 160 מעלות לשעה נוספת.
בתיאבון!
כדאי לדעת:
קצביית "קסם האיטליז" ממוקמת ברחוב חטיבת גולני 9, מרכז מסחרי 'סולומון סנטר'.
לכבוד החג תוכלו ליהנות ממבצעים על מבחר נתחים כמו:
אסאדו ע"ע טרי, 2 קילו ב130 ₪.
אוסובוקו טרי, 2 קילו ב120 ₪.
שריר מספר 8 טרי, 2 קילו ב130 ₪.
משלוחים חינם בהזמנה מעל 300 ש"ח.
לפרטים נוספים - קסם האטליז