מסעדת רוזה במודיעין שנפתחה לפני כשלוש שנים, חוגגת אוטוטו יומולדת וזו כבר סיבה מספיק טובה למסיבה, אבל יש עוד המון סיבות מצוינות עליהן נספר בהמשך. חן גזולי ואור רבן, פתחו את המקום כשבראשם חלום – להעניק לתושבי העיר מסעדת בשרים כשרה שהיא בית, המנות בה גדולות ואיכותיות והשירות חם, אישי ומפנק. הם עשו דרך מדהימה בזמן קצר והוכיחו את היכולת המקצועית והקולינרית שלהם בכל רגע נתון. עכשיו, לאחר שרכשו את רשת רוזה על חמשת סניפיה הם מבטיחים שזו עדיין לא המילה האחרונה

מאת: חלי וינשטיין / צילומים: פרטי 

- איך התחלתם?

"אני ואור (רבן), השף שלנו, עבדנו במשך שנים בתחום, במסעדות באילת, ברשת קפית בירושלים וגם במיאמי", מספר חן גזולי. "אפשר לומר שעשינו סיבוב מרשים שבו למדנו היטב מגוון של סגנונות ומקומות ולבסוף, ההחלטה היתה להגיע לכאן, למודיעין, כדי לתת לתושבים מענה של מסעדה בשרית כשרה עם ערך מוסף משמעותי. היה לנו חשוב להשקיע באוכל טוב, משובח וטעים, בחומרי הגלם הטובים ביותר וכמובן גם באוווירה מיוחדת ובנראות של המקום. זה לא היה קל בהתחלה, אבל הלכנו על זה בכל הכוח, ידענו שברגע שאנחנו מעניקים ללקוחות את הכי טוב, נצליח. עשינו דרך מטורפת בשלוש שנים וזה לא מובן מאליו שכל העיר באה לאכול כאן, אפשר לומר שעכשיו אנחנו חיים את החלום".  

- וגם קניתם את הרשת...

"נכון, בתקופה האחרונה התחדשנו בכל רשת רוזה, המונה חמישה סניפים – בבית שמש, רחובות ,ירושלים, גוש עציון ומודיעין, כאשר סניפי רחובות ובית שמש הם סניפי אקספרס. אנחנו אוהבים את הרשת ומאמינים בה ולכן עשינו את הצעד ואנחנו מאוד מרוצים".

- יש תכניות למסעדות נוספות בעיר?

"האמת שמסיבת פורים שערכנו כאן לפני חודש, עם 600 איש שרקדו, בילו ונהנו עד השעות הקטנות של הלילה, האירה לנו תא נוסף במוח וחשק עז לעשות עוד ערבים מיוחדים כאלה. יש לזה ביקוש מצד הלקוחות ואנחנו כל הזמן חושבים על דברים חדשים, אחד מהם שנמצא במקום מרכזי בחזון שלנו, הוא להגשים עוד חלום ולפתוח מסעדה אסיאתית בסגנון הסוהו בראשון. אנחנו רוצים להעניק מענה גם לקהל בגיל הצעיר, עם בר גדול, אוירה מצוינת ואוכל אסיאתי טוב. בדרך-כלל, מה שאנחנו רוצים, קורה, אני לא יודע לומר כמה זמן זה יקח, אבל זה יבוא".

- אפרופו אווירה, מספרים שהערב היווני שלכם הוא אחד הטובים שיש.

"הערב היווני שאנחנו עורכים בכל יום שלישי הוא באמת משהו מיוחד וכדי להגיע אליו צריך להזמין מקום לפחות שבועיים מראש. אנחנו מארחים כאן בכל שבוע כ-250 איש וזה ערב מטורף, שמח, עם הופעה חיה של נגנים, ערב אותנטי עם המון אנשים וכייף לראות את זה".

- אתם מתכננים עוד ערבים כאלו?

"חשוב לנו לשמור על אופי המקום ובסופו של דבר זו מסעדה ואנחנו רוצים שאנשים יגיעו לפה לאכול וליהנות, לכן אנחנו נשארים עם הערב היווני אחת לשבוע. עם זאת, אנחנו שומרים על ראש פתוח ולכן הכנסנו אווירה מיוחדת למסעדה גם בכל ערב חמישי עם מוסיקה מיוחדת שמקבלת את הסופ"ש באופן חגיגי יותר, בו כולם יכולים להגיע לאכול ועל הדרך ליהנות מאווירה שונה".

תפריט עשיר במיוחד שמתאים לכולם

אי אפשר שלא להבחין בנגיעות הירושלמיות גם בסגנון האירוח הנדיב וגם בתפריט. חן ואור, תושבי גבעת זאב שבקרוב מאוד מתכננים לעבור לגור במודיעין, נותנים את הטאץ' המיוחד שלהם ב"רוזה" ומציגים תפריט מעורר תיאבון. זה מתחיל במנות הטאבון הלוהטות שכוללות פוקאצ'ות בסגנונות שונים ומיוחדים עם מטבלים, ירקות ובשר בכל מיני טעמים, ביניהם פוקאצ'ה מעורב ירושלמי בתיבול אסלי, פוקאצ'ה שווארמה פרגית, פוקצ'ה אסאדו ולחמה בעג'ין. בראשונות אפשר ליהנות מלחמניות באן מאודות עם אסאדו עגל נימוח, מהעראייס, הכוכב העולה מהמטבח הערבי, מפאטה כבדי עוף המפורסם והטעים, הקרפצ'יו, סביצ'ה דג ים, מרקים, מנות בשר ועוף ייחודיות וכמובן, מהקובה חמוסטה. עם כל השפע הזה, עדיין לא הגענו אל המנות העיקריות, שנותנות מענה מעולה לכל הסועדים, אוהבי הבשר והצמחוניים כאחד. תפריט העיקריות כולל סטייקים משובחים של אנטריקוט, פילה וסינטה, מנת כבדי עוף, חזה עוף במגוון טעמים (וכמובן שניצל רוזה הקלאסי), קבב טלה, פלטת בשרים וכן מנות נודלס ופאד-תאי טבעוניות או בשילוב עוף או בשר. אך זה עוד לא הכל, בתפריט תמצאו להנאתכם גם פסטות, סלטים, דגים, כריכים, המבורגרים וגם כמובן, מנות ילדים.  

 - מה מייחד את התפריט שלכם?

"התפריט הוא עשיר ומגוון, בסגנון ים תיכוני אבל עם נגיעות של טעמים מכל סוגי המטבחים, שנותנים מענה רחב לכל לקוח, מקטן ועד גדול. לאחרונה הכנסנו לתפריט גם מנות מזרחיות כמו קובה ושווארמה, בווריאציות מיוחדות ועם טאץ' מעודן ומדהים לראות כמה קהל הלקוחות שלנו אוהב את זה. בנוסף, מה שמאוד מאפיין את המטבח שלנו זו נדיבות, מנות גדולות, עם טעמים משובחים, עם חומרי גלם מצוינים ואיכותיים וכמובן, הדבר שאנחנו לא מתפשרים עליו בשום פנים ואופן, זה השירות שלנו. אפשר לומר שהמסעדה כולה נבנתה על השירות ומבחינתנו, כל לקוח שנכנס לפה צריך להרגיש בבית, שהחוויה שלו תהיה הכי טובה שיש. אחת הסיבות שהמקום שומר באופן יציב על רמת שירות גבוהה במיוחד, זו הנוכחות שלנו במקום, כבעלי בית, בכל רגע נתון".   

- תיכף פסח, מה צפוי ללקוחות בחג?

"נכון, החג כבר כאן ואנחנו שמחים לעמוד לרשות הלקוחות שלנו עם מסעדה כשרה ועם תפריט מותאם לפסח, שיהיה עם מנות מגניבות וקלילות ואנחנו ערוכים גם השנה, כמו בשנים הקודמות, עם שירות מהיר ואוכל מצוין".

- כמה עובדים יש לכם?

"יש לנו כ-50 עובדים וצוות ותיק מאוד, שמלווה אותנו כמעט מרגע הפתיחה, זה ממש כמו מפעל קטן. יש כאן מסה של עבודה כל הזמן ואנחנו מתפעלים את המקום על הצד הטוב ביותר, תוך שמירה על אותנטיות ועל רמת שירות ואוכל מהטובים שיש. חשוב לציין שאנחנו עושים הכל במקום, יש לנו מטבח מדוגם עם הציוד החדשני ביותר ועם צוות של כ-15 טבחים מקצועיים ומיומנים, שעובדים רק עם חומרי הגלם הטריים והאיכותיים ביותר. בנוסף, יש לנו צוות מקצועי שמלווה אותנו, ביניהם תברואן ויועצי מזון, והכל כדי להעניק ללקוחות שלנו את השירות הטוב ביותר, את האוכל הטרי ביותר, ואת החוויה המושלמת. הסוד של המטבח שלנו והכוח שלו זה בנוכחות של בעל המקום במטבח, כך אנו מוודאים שהאוכל שיוצא ממנו הוא מוקפד ואיכותי, שיש שפע בצלחת שמוגשת ללקוח, לא משנה מה מחירה, ושהלקוחות שלנו יוצאים שבעים ומרוצים".

מסעדת רוזה מעוצבת בסגנון וינטג' ירושלמי, שמשלב בין אבן לבין חומרי עץ המעניקים אוירה חמה וביתית ויש גם שימוש בצבעים חמים ונוסטלגים לצד צבעים חדשניים. המקום גדול, מרווח, עם ספייס נעים בין השולחנות ובר מרשים.

- מה מאפיין את העיצוב?

"בחרנו בקו עיצוב ייחודי והיה לנו חשוב לתת את הטאץ' הירושלמי. את זה הצלחנו לעשות בזכות האדריכל הירושלמי אבי עדי, שהכניס את האווירה המיוחדת של ירושלים למקום. כבר בתחילת הדרך היה לנו חשוב להשקיע בעיצוב ובנראות, וכמובן שגם היום, אנחנו ממשיכים להשקיע כל הזמן, מקפידים שהכל יראה בטופ ואנחנו עושים את זה בחיוך, זה העסק שלנו ואנחנו נהנים להשקיע בו".

- יש חדר אירועים פרטי?

"כמובן, חדר האירועים שלנו מותאם ל-50 איש וחוגגים בו המון אירועים פרטיים במהלך השבוע, כאשר בימי שישי בצהריים המסעדה פועלת אך ורק עבור אירועים עד 150 איש, לבריתות, בר מצווה, מסיבות אירוסין ועוד. בלי קשר, אנחנו כרגע במגעים לפתיחת קומה עליונה במסעדה, כך שייתכן והשטח יהיה גדול יותר ונוכל לבצע עוד חידושים במקום".

- מה אתם מתכננים לחגיגות ה-3 שנים?

"מתוכננת מסיבה ענקית לכל הלקוחות שלנו, נעדכן בקרוב"  

- מה עוד צפוי בעתיד?

"אנחנו מתכננים להישאר כאן, להמשיך בתנופה, להמשיך לשמח עוד הרבה אנשים ושהריגוש שבעשייה שלנו לא יכבה לעולם. כיום הריגוש הוא הפקטור שלנו, לעשות עוד, להצליח, לספק חוויות ללקוחות וליהנות בכל רגע מהעשייה. אנחנו קמים בכל בוקר בידיעה שאנחנו אוהבים את מה שאנחנו עושים ואנו מאחלים לכל אדם לקום בבוקר בידיעה כזו, לנסוע למקום העבודה שלו ולחכות בקוצר רוח כדי להגיע לשם, זה כייף גדול".

מסעדת "רוזה" ממוקמת בחלקו המרכזי של מתחם הישפרו סנטר, בלב העניינים, במרכז הבילוי של התושבים ולא בכדי הפכה למוקד מרכזי בסצינת האוכל המקומי. המסעדה מעניקה חוויה קולינרית מיוחדת וטעימה וברגע שנכנסים אליה, כבר חשים באווירה שונה וייחודית שכיף לחוות בכל שעה של היום.