מאת: טלי גת

מזה 10 שנים שכמעט כל מודיעיני מכיר מבפנים את המוסד המקומי או'סליבן. אם לא התארחתם כאן באירוע, בוודאי הצטרפתם לאחת ההרצאות או לאחד המופעים, אם לא הייתם בהם אולי הגעתם לאכול עם המשפחה, ואם לא יצא לכם להגיע לא לאלו ולא לאלו בוודאי ובוודאי שנפגשתם כאן עם חברים, בדייט, או סתם כדי להרים כוסית ולראות משחק כדורגל על מסך ענק. כך או כך, אין סיכוי שלא עשיתם וי על אחד מהמוסדות השוקקים והאהובים בעיר. 

שלישיית הבעלים של או'סליבן (מרפיס לשעבר) הם צביקה גולן, עופר מאור ואסף שעיבי. פגשנו את אסף, אשר פוקד את המקום כמעט מדי ערב ושוחחנו איתו על מודיעין, עסקי המסעדנות, ההזדמנות שניתנה לו ליצור חוויה ייחודית והאתגר לשמר את התוצאות.

פנינה חבויה במקום הכי לא צפוי


עם גישה צדדית ולא זוהרת, דלת חבויה ומארחת חייכנית שמקבלת את פניכם בערב, מצליחים באו'סליבן לעשות את מה שלא עשו לפני כמעט בשום מוקד בילוי במודיעין מכבים רעות– לספק חוויה יוצאת דופן למגוון קהלי יעד, ערב ערב וגם בצהריים. "המקום, שהוקם על ידי הבעלים הקודמים שהקפידו על כל פרט עיצובי ואף הביאו ריהוט ודקורציה מאירלנד,  גורם לכל אחד להתאהב בו" מספר אסף,  "יש בו משהו קסום ומזמין שהופך גם תיירים מזדמנים משוויץ או גרמניה שמגיעים ארצה לענייני עבודה – ללקוחות חוזרים" 

מה בתפריט?

ערבי הופעות-  "בדרך כלל בימי ראשון מתקיימים אצלנו מופעי סטנדאפ, הופעות מוסיקליות והרצאות, כך שכל אחד יכול לעצב את הבילוי המתאים לו. התארחו כבר באו'סליבן  – מיכה שטרית, דני רובס, פבלו רוזנברג, יובל דיין, אמיר דדון, אפרת גוש ועוד ועוד.
אירועים –"בשעות הצהריים בימי השבוע ובימי שישי שבת מתקיימים אירועים פרטיים ועסקיים כגון בר ובת מצווה, בריתות, חתונות קטנות ועוד במתכונת שמתאימה ל-עד 180 אנשים. האוכל זורם כיד המלך וכך גם השתייה. הקונספט יוצא הדופן מפתיע את האורחים שחושבים שהגיעו ל'עוד אירוע' – אבל רק לטובה!"


התפריט של הפאב האירי הוא עשיר, מפתיע ומציע  מנות טעימות לכל מידת רעב - מנשנושים ועד בשרים עסיסיים. במהלך השבוע, כאמור, בשעות הערב המוקדמות, מגיעות בדרך כלל משפחות המעוניינות לאכול יחד ארוחת ערב, וככל שהערב מתקדם מגיעים לבלות במקום מצעירים עד מבוגרים שנהנים מאלכוהול משובח, מנות מעולות מהתפריט המגוון,  משדרי ספורט, ליינים של מסיבות ססגוניות ואפילו דייט זוגי על הבר המרשים או באחת הפינות המעוצבות.


איך הופכים מקום עובד למקום שפשוט אי אפשר לוותר עליו

"הדבר הראשון ששינינו כשלקחנו את העסק, היה להחליף את הספקים מספקים טובים לספקים מעולים שמספקים סחורה מובחרת בלבד", מספר אסף "ההקפדה הזו עושה שינוי והלקוחות מצביעים ברגליים".  
"עבדנו כמובן גם על גיבוש הצוות, התכנים והקונספט. מבחינתנו הגענו לנוסחה הנכונה והמאמץ הוא לשמור עליה. מבחינת הנראות לא נשפץ כדי להיות יותר מודרניים, העץ במקום הוא בדיוק אנחנו והוא רק משתבח עם השנים... יחד עם הבשר והבירה אנחנו מקבלים בר מושלם שכיף להתבגר איתו".

"ואסור כמובן לשכוח את החלקים המאתגרים בנוסחה-ניהול מלא רגולציות ושינויים שצריך לקחת בחשבון, כולל  דברים שלא היו קיימים לפני עשר שנים, עליית מחירים, עלויות בכח עבודה, היטלים ועוד ועוד אתגרים שכל מסעדן מתמודד איתם".

תכניות לעתיד 
חוץ מלהביא הרבה ילדים, מעוניין אסף פשוט להמשיך להיות אטרקטיבי למרות כל השינויים שבחוץ ולשמר את העסק כמוסד מוכר ואהוב בעיר לעוד שנים רבות: "אני מעוניין שהפינה הזו תמשיך להיות חוויה של דורות על דורות של תושבי העיר, זה האושר שלי...אני רוצה להמשיך לראות כאן את ילדי מודיעין הטובים עובדים כצוות ומבלים בימים אחרים".


זה אולי נראה פשוט אבל לשמור על רמה גבוהה, איכות ועניין לכל קהלי היעד זו עבודה יומיומית לא פשוטה ובאו'סליבן טורחים לספק גיוון, חוויה ותחושת בית בכל יום מחדש.


הכי מרגש
"הקומפלימנטים הכי טובים הם אנשים שמגיעים פעם או פעמיים בשבוע באופן קבוע. אנשים שמגיעים מאות פעמים ומרגישים שהמקום חם ומזמין, יש להם את הפינה שלהם. אני רואה את כל העיר, על מגוון תושביה מכל הגילאים מתנקזים כאן וזה בהחלט משמח. אני כבר מבין ויודע שכאשר מגיע תושב חדש לעיר נותנים לו סוג של טופס טיולים – כאן העירייה, כאן חדר הכושר, כאן הסופר וכאן, באוסליבן, כדאי לך לבלות..."